Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Defne hiç serapla haberleşiyor musunuz? Kendisi bebek iyiler mi? Konuşursan telefonla bizden çok da selam söyle. Doğum hikayesini bekliyoruz merakla :)))

cnm konuştum cumartesi günü iyiler çok şükür biraz emme problemi yaşıyolarmış birde kaka sorunu onun dışında çok şükür iyiler yakın zamanda fırsat bulup yazar doğum hikayesini hepimiz dua edelimde sütlerimiz artsın bebişlerimiz bol bol emsin bizleri

karam cnm allah analı babalı sağlıcakla büyütmayi nasip etsin inşallah darısı sıradaki, arkadaşlarımıza olsun inşallah

Kızlar çarşambadan beri fenayım.tansiyonum 6 ya 4 ve 8 e 5 arası.bahar bu bantlar yaparmı bunu.

herkese günaydın...kızlar...banada yardımcı olursanız sevinirim...son sat 7 ocak....3 şubatta beta 41, 5 şubatta 82 oldu sonra 15 şubatta keseyi görmek için gittim ve kese yoktu kan pıhtısı var dedi doktor beta istedi değer 398 olmuş sadece..büyük ihtimal düşük yapıcaksın dedi...bende dış gebelik olabilirmi diye sordum pek benzemiyor dedi...rahim duvarın kalınlaşmış çünkü dedi....2 gün sonra tekrar kan vermemi istedi 17 şubatta değerim 503 olmuştu...ve ogünyani dün kanamam başladı....beta testini yarın yenilememi istediler ama sizce ben bugün tekrar gitsemmi yani düşükmü yaptım yoksa dış gebelikmi içim içimi yiyor....çok yakın bir akrabam dış geblikten ameliyat olmuştu ve tek tüpünü aldılar...bende korkuyorum..buarada 2.gebeliğim 3,5 yaşında bir kızım var...

canım geçmiş olsun.değerlerin çok yüksek olmadığı için sanırım daha az ağrılı ve daha kısa sürede atlatacaksın bu kötü günleri.inşallah allah bir daha yaşatmaz seninde doğum haberlerini burda görmeyi nasip eder .aramıza hoşgeldin...

iyi dileklerin için teşekkür ederim canım,hoşbuldum.
çok ağrım yok çok şükür ama methotrexate'ın yan etkisi midir bilmiyorum baş dönmesi ve mide bulantısı var.yeni bir gebelik için bir müddet bu ilacın vucuttan atılmasını beklemek zorundayız sanırım. hayırlısı artık

çok ağrım yok çok şükür ama methotrexate'ın yan etkisi midir bilmiyorum baş dönmesi ve mide bulantısı var.yeni bir gebelik için bir müddet bu ilacın vucuttan atılmasını beklemek zorundayız sanırım. hayırlısı artık

bulamti etkisinde var basdonmesini bilmiyorim.cok gecmis olsun.3ay korunmalisin.

herkese günaydın...kızlar...banada yardımcı olursanız sevinirim...son sat 7 ocak....3 şubatta beta 41, 5 şubatta 82 oldu sonra 15 şubatta keseyi görmek için gittim ve kese yoktu kan pıhtısı var dedi doktor beta istedi değer 398 olmuş sadece..büyük ihtimal düşük yapıcaksın dedi...bende dış gebelik olabilirmi diye sordum pek benzemiyor dedi...rahim duvarın kalınlaşmış çünkü dedi....2 gün sonra tekrar kan vermemi istedi 17 şubatta değerim 503 olmuştu...ve ogünyani dün kanamam başladı....beta testini yarın yenilememi istediler ama sizce ben bugün tekrar gitsemmi yani düşükmü yaptım yoksa dış gebelikmi içim içimi yiyor....çok yakın bir akrabam dış geblikten ameliyat olmuştu ve tek tüpünü aldılar...bende korkuyorum..buarada 2.gebeliğim 3,5 yaşında bir kızım var...

dis gebelik gibi gozukuyor dusuk yapiyor olsacdegerin artmaz tam tersi duserdi.
cok gecmis olsun.

marlaaq unnadoda babasling var alcam galoba yarin denicem olmadi 7gn icindr iadr edebiliyorsun.

bulamti etkisinde var basdonmesini bilmiyorim.cok gecmis olsun.3ay korunmalisin.

cok gecmis olsun.

marlaaq unnadoda babasling var alcam galoba yarin denicem olmadi 7gn icindr iadr edebiliyorsun.

Canım çok geçmiş olsun. Dış gebeliğin kesin tanısını bu değerlerde koymak zordur o yüzden birşey diyemeyeceğim. Kesin dış gebelik demek için değerlerinin kese görülecek kadar yüksek olduğu halde kesenin görülmemesi ve dış gebelik alanında kanama görülmesidir. Buna tıpta ateş çemberi diyorlar. Tüpte gebeliğin yerleştiği yerin etrafında görülüyor. Tabi dış gebelik tüpteyse. Değerlerin çok yüksek olmadığından bunlardan endişelenmene gerek yok aslında. Ama yükselmeyi durdurmanız gerekli. Sağlıklı gebeliklerde günaşırı iki kat artar. Artmanın düzgün almadığı gebelikler normal kabul edilmez. O yüzden sonlandırılması gerekir. Bir de tüpünü almaları için tüpün ileri derecede hasar görmesi gerekir ki onun içinde öncelikle tüpte gebeliği görmeleri gerekir. Gebelik o kadar büyüyecek ki artık tüpe sığmayacak ve hasar vermeye başlayacaktır. Sende dış gebelik bile olsa şuan erken tanı konulabilir o yüzden o aşamalara gelmeden tedavine başlanır. Allah tekrarını yaşatmasın, çok geçmiş olsun tekrardan...

cok gecmis olsun.

Babaslingler güzel gözüküyor ama hiç denemedim. Bende bu arada tunikoyu takip ediyorum daha ürünler gelmedi ya. Siteyide yeniliyorlar şu anda hiç alışveriş yapamıyorsun. Ama boba taşıyıcı gelince havaleyle ödeme yapıcam. Sağolsun hülya hanım güzel bir indirim yapıyor havaleyle. Tunikoda ki mei tai slingler 85 tl. Babasling kaç para bilmiyorum. Ben çok kullandım mei tai yi ama bir süre sonra bizimki sırtımı ağrıtmaya başladı. Piyasadaki hazır mei tai ler eminim bizimki kadar dandürük değildir :)) Neyse ben bobacı olucam artık sling devrine bir süre ara veriyorum. Ürün gelmiştir diye hergün siteyi takip ediyorum. 10 gün oldu hala gelmedi :(( Boba bebek taşıyıcısına da bir bak istersen. Bu taşıyıcıyla yenidoğandan 4 yaşına kadar kullanabiliyorsun...

Canım tunikodan alışveriş yapılabiliyormuş artık şimdi baktım. Babasling tarzında halka slingler var hem daha ucuz 64 tl. Tunikodan bir de onlara bak istersen benim çok hoşuma gitti. Ama bu slinglerin tek dezavantajı tek omza yük bindirmesi. Onun dışında çok pratik ve kullanışlı gözüküyorlar...

Merhaba arkadaşlar ben de bir ay önce dış gebelik yaşadım 1 yıldır bebek istiyorduk, açık ameliyat ile sağ tüpüm alındı, 2 ay daha korunmayı düşünüyorum,dış gebelik geçirmeme rağmen artık daha umutluyum,en azından hamile olabileceğimi gördüm öncesinde hep strestil ilk de defa gecen ay aşılamaya karar verdik ve o ay hamile kalmiştim sonuç ne kadar kötü olsa da,,, inşallah ben de hemen hamile kalırım öyle çok istiyorum ki

Kızlar sizde dış gebelikten sonraki deneyimlerinizi neler yaptığınızı anlatın dertleşelim :)

çok geçmiş olsun canm bende yeni geçirdim canım ilk gebelik düşündüğüm ay hamile olduğumu öğrendim ama dış gebelikmiş beta hcg 616 iken bgn iğne vuruldum ve 4 gün hastanede yattım bngn iğne olalı 3 hafta oldu geçen hafta 40 dı değerim bgn sıfırlanması gerekiyor heyecanla bekliyorum:( ama çok tedirginim ne zaman regl olucam onu bile bilmiyorum. doktorum 3 ay korunma verdi ama tabi önemli olan insanın kendini hazır hissetmesi neticede yine dış gebelik ihtimali mevcut :( bilsemki yine hemen olcak ve bu sefer her şey yolunda olcak ozaman bu 3 ayı 6ay yapabilirdim ama şuan riske atamıyorum :(

Canım sana da çok geçmiş olsun en azından ameliyatsız atlatıyorsun, benim ilk beta 63 idi, doktora gösterdiğimde bana 2 hafta sonra gel dedi ama ben ısrarla tekrar test yaptırmalımıyım diye sormuştu panik yapma demişti ama insan o enerjiyi alamaz ya ben sadece ilk gün sevinebildim hergün kabuslar gördüm, adet günümde rüya görmüştüm öyle test yaptım, ameliyattan bir gün önce de düşük yapmıştım. Gerçekten çok yıpratıcı bu dış gebelik ben hastaneye gittiğimde sat dan 2 hafta sonra beta 1070 idi, doktor göremedi ultrasonda biz inanmadık saatlerce hastane hastane gezdik eşim inanmak istemedi ama ben onun gideceğini biliyordum eşimi üzmemelk için belli etmedim, en son kendi doktoruna gittiğimde bana takibe alalım dedi, ama artık ayakta duramıyordum için dışına çıktı, eve gidin dedi doktor ben ısrar ettim eşime ben kalacağım hastanede diye,ve artık şoka giriyordum doktor son bi defa ultrasonda baktığında iç kanama başlamıştı derken ameliyat ve geriye ne bebek ne sağ tüp, bebek seslerinin her odadan yankılandığo hastane odası ...: Rabbim kimseye vermesin

Bu arada benim ameliyattan sonra 4 gün kanamam olmuştu doktor adet kanaması da olabilir dedi ve ameliyattan 4 hafta sonra adet oldum ama 3. Günüm olduğu halde çok yoğun değil, bu arada ben çatlatma iğnesi olmuştum 2 kistim oluştu bir hafta soğan suyu içtim ve sumaklı soğan yiyorum sürekli, çok yoğun akıntılarım oldu,adetten sonra tekrar başlayacağım. Doktor bana 6 ay korun dedi ve 1,5 ay ilişki yasak dedi, ben 3 aydan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum,

Canım biraz uzun yazdım ama benim bir ay oldu ameliyat olalı ve şunu söyleyebilirim ki hala hergün aklıma geldikçe ağlarım çok çok üzüldüm ağladım yıprandım :(( ama en önemlisi o anda Rabbim beni eşime, eşimi bana bağışlasın bebeği de hayırlı zamanda versin dedim, asla olumsuz düşünmeyelim lütfen çünkü Rabbim vermek isterse veriyor almak isterse de alıyor, tekrar dış gebelık yaşamayacağız inşallah, sen ağlamak istediğin kadar ağla ama hep olumlu düşün, melekleriniz gelecek ama zamanı var demek ki,birbirimize moral olalım destek olalım :) bu sayfa bize de uğurlu gelsin canım

Canım biraz uzun yazdım ama benim bir ay oldu ameliyat olalı ve şunu söyleyebilirim ki hala hergün aklıma geldikçe ağlarım çok çok üzüldüm ağladım yıprandım :(( ama en önemlisi o anda Rabbim beni eşime, eşimi bana bağışlasın bebeği de hayırlı zamanda versin dedim, asla olumsuz düşünmeyelim lütfen çünkü Rabbim vermek isterse veriyor almak isterse de alıyor, tekrar dış gebelık yaşamayacağız inşallah, sen ağlamak istediğin kadar ağla ama hep olumlu düşün, melekleriniz gelecek ama zamanı var demek ki,birbirimize moral olalım destek olalım :) bu sayfa bize de uğurlu gelsin canım

kıyamam sana yazdıklarını okudukça gözlerim doldu zaten oldukça hassas bir dönemdeyiz benim bgnkü değerim 14 çıktı bu arada doktorum normal olduğunu iğneyle 1ayda vücuttan atıldığını söyledi.
sende sıkma canını ameliyat olmuşsun en azından hasarlı bir tüpün yok ve tekrar gebelikte aynı kuşkuyu duymana da gerek yok ama benim öyle değil ben bu gebeliğimide çok şans eseri öğrenmiştim çünkü kendimi regl sanıyordum ve dr hep düşük tehdidi demişti yani hiç sevinememiştim hiç bebeğim olacak diyememiştim sonra da dış gebelik olduğunu öğrendim iyice içimde kaldı düştüm kendi derdime operasyon olacak diye korktum ki gerek kalmadı ama şimdi düşünüyorum olsa mı daha iyi bilemedim. ama ne zaman iyileştim hastaneden çıktım değerlerim düştü işte o an başladım şuan kalp atışını duyacaktık demeye eylül ayında doğacaktı diye düşünmeye :(
ama güçlü olmamız lazım çok doğru diyorsun Allah önce bizlere eşlerimize sağlık versin sonrada sağlıklı hayırlı hamilelikler ve bebişler nasip etsin Allah aratmasın kimseyi bizide :(

kıyamam sana yazdıklarını okudukça gözlerim doldu zaten oldukça hassas bir dönemdeyiz benim bgnkü değerim 14 çıktı bu arada doktorum normal olduğunu iğneyle 1ayda vücuttan atıldığını söyledi.
sende sıkma canını ameliyat olmuşsun en azından hasarlı bir tüpün yok ve tekrar gebelikte aynı kuşkuyu duymana da gerek yok ama benim öyle değil ben bu gebeliğimide çok şans eseri öğrenmiştim çünkü kendimi regl sanıyordum ve dr hep düşük tehdidi demişti yani hiç sevinememiştim hiç bebeğim olacak diyememiştim sonra da dış gebelik olduğunu öğrendim iyice içimde kaldı düştüm kendi derdime operasyon olacak diye korktum ki gerek kalmadı ama şimdi düşünüyorum olsa mı daha iyi bilemedim. ama ne zaman iyileştim hastaneden çıktım değerlerim düştü işte o an başladım şuan kalp atışını duyacaktık demeye eylül ayında doğacaktı diye düşünmeye :(
ama güçlü olmamız lazım çok doğru diyorsun Allah önce bizlere eşlerimize sağlık versin sonrada sağlıklı hayırlı hamilelikler ve bebişler nasip etsin Allah aratmasın kimseyi bizide :(
Amin canım, merak etme değerlerin de birkaç güne inşallah sıfırlanır,şuan çok hassas dönemdesin daha çok yeni,çok zor bir durum gerçekten de bir bebeğin olması gerçekten istersen, onun hayalini kürmuşken, 2 haftada herkes hediyeler kazaklar neler neler yapmişti ben yurdılındayım hastaneden eve geldiğim ilk gözümün aradığı şey yatak odasına yatağımızın karşısına koyduğum bebeğimin patikleriydi ama eşim onun saklamış hala bulamıyorum insan görmeden severmiş ya yaşamayan anlayamaz ama insanlar o bir kan parçası desede o benim hayallerimdi o patiklerin içinde hayal etmiştim işte ötesi var mı :( bak yine duygusal oldum, ama insan neyi çok isterse o onun imtihanıdır, Rabbim bize de inşallah yaralarımızı sarsın diye meleklerimizin kardeşini gönderir.

selamün aleyküm canım kardeşlerim,hepinizi çok özledim.ben artık evdeyim.pazar günü döndük çok şükür. ama geldiğimden beri mide bulantısı,baş dönmesi halsizlik hiç kalkamıyorum,biraz oturayım diyorum başımı tekrar yastığa koyuyorum.sürekli birşeyler yiyorum midem bulanmasın diye.çünkü ağzım boş kaldımı o mide bulantısına dayanamıyorum.şuan adet tarihime göre 8+3 olduk.ama ben 2 kilo aldım.birşeyler yemezsem bulantıdan duramıyorum,kusmamaya çalışıyorum.geçen hafta bugünde kalp atışlarını gördük çok şükür,hemogram ve idrar tahlili yaptırdım onlarda temiz çıktı çok şükür,sadece bu bulantılar çok fena,rabbim tüm hamile olan kardeşlerimize yardım etsin,gerçekten çok zor.

sizlerde iyisiniz inşallah,başımı kaldırıp okuyamıyorum yazdıklarınızı,bende kendimden birşeyler yazayım dedim.hepinizi Allaha emanet ediyorum,rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.

Amin canım, merak etme değerlerin de birkaç güne inşallah sıfırlanır,şuan çok hassas dönemdesin daha çok yeni,çok zor bir durum gerçekten de bir bebeğin olması gerçekten istersen, onun hayalini kürmuşken, 2 haftada herkes hediyeler kazaklar neler neler yapmişti ben yurdılındayım hastaneden eve geldiğim ilk gözümün aradığı şey yatak odasına yatağımızın karşısına koyduğum bebeğimin patikleriydi ama eşim onun saklamış hala bulamıyorum insan görmeden severmiş ya yaşamayan anlayamaz ama insanlar o bir kan parçası desede o benim hayallerimdi o patiklerin içinde hayal etmiştim işte ötesi var mı :( bak yine duygusal oldum, ama insan neyi çok isterse o onun imtihanıdır, Rabbim bize de inşallah yaralarımızı sarsın diye meleklerimizin kardeşini gönderir.

öyle canım sakın üzme kendini bende çok hüzünlüyüm herkes çevremde önemli olan senin sağlığın diyip duruyor ama anlıyorum seni çok iyi evet belki kan pıhtısıydı ama annelik burda başlıyo işte daha ilk hamileliğini öğrendiğin an kafanda kuruyosun kendine daha fazla dikkat etmeye başlıyosun ama napalım Allahın takdiri sorgulamamak lazım vardır bunda bir hayır diyip geçmek lazım zaten geçmişe dönük forumu okudum baya herkes maşallah çocuk sahibi olmuş tekrardan inşallah bizede nasip olur. insan başına gelmeden anlamıyor ama kime aanlatsam yaşadıklarımı çevresinde yaşayan ve sonra çocuğu olan birileri var mutlaka onları duydukça insanın içi rahatlıyo o yüzden çok güzel bir topik olmuş bu topik :) size ne kadar korunma verdi dr? bana 3 ay dedi ilk adetin bitiminde yine folic asite başla dedi hatta

Back
X