Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben iç kanama geçirdim 6. Haftada sağ tüpüm alındı açık ameliyatla, 2 doktor ile görüştüm birisi 6 birisi 3 ay korun dedi, benim ay oldu şuanda 3. Adetimi okuyorum bundan sonra korunmayı bırakacağım sanırım, hsg de çektirmedim,

çook geçmiş olsun canım benim ya allah bidaha göstemesin biran önce çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. benimki erkendi ilaçla sonlandı herkes 3 ay diyor yani 2 adet dönemi 1 ayda normal korunma ama 2 doktora gittim ikiside 1 sene bekle dediler gerçi yaşım 24 doktorlar belkide ondan bekle diyor olabilirler bana bende 4 ay korunmayı düşünüyorum hsg bende çektirmedim korkuyorum açıkcası inşallah birdaha olmaz

çook geçmiş olsun canım benim ya allah bidaha göstemesin biran önce çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. benimki erkendi ilaçla sonlandı herkes 3 ay diyor yani 2 adet dönemi 1 ayda normal korunma ama 2 doktora gittim ikiside 1 sene bekle dediler gerçi yaşım 24 doktorlar belkide ondan bekle diyor olabilirler bana bende 4 ay korunmayı düşünüyorum hsg bende çektirmedim korkuyorum açıkcası inşallah birdaha olmaz

Benim de 26 yaşim,herşey kısmet canım kimisi korunurken hamile kalıyor, kimisi de yıllarca uğraşiyor olmuyor, yani olacaksa eğer bir yıl korunsak da olur, 2 ay korunsak da olur, ilacın etkisi geçmesi için 3 ay korunmak mantıklı, bana doktorun biri 2 korumup hamile kalırsan eğer sana karın büuüdükçe ameliyatlı bölgeden acı çekerain dedi, hsg den bile korkuyorum sanki biz müdahale ettikçe yeni sorunları çıkacakmış gibi geliyor, o yüzden zamana bırakmak istiyorum Rabbim isterse inşallah hemen olur sorunsuz olur, bol bol dua etmek gerek, her doktor farklı şeyler söylüyor 6 ay 1 yıl denemeleri vücudun tamamıyla gebeliğe hazır olması annenin dinlenmesi ama bekleyen insan için bir ay bile fazla gelıyor,

aynı şeyleri yaşamışız canım benim :) bendede erken gebelik ? ektopik gebelik ? yazıyordu :) anlayamadılar ondan yatırdılar yanlız benim iğne vurulmadan önceki ultrasyonda sol tüpümde sıvı izlemişler ondan sonra hemen iğneyi yaptılar zaten benim kan degerleri yüksek biraz farkımız o :)
bu perşembe gene gidicem kan vermeye değerlerimin 0 lanması lazım artık sen kontrole gidicektin gittin mi bu arada ?

İnş canım sıfırlanmıştır artık nir daha da basımıza dış gebelik gelmez gerçekten çok zor yaşayan bilir hele teşhisin konma aşaması gerçek bir eziyet o belirsizlik insan napcağını nereye gitceğini şaşırıyo. Benim psikolojim bile anca kendine geliyor hala diyorum şimdiye cinsiyetimi öğrenirdik diye :( evet canım cuma günü kontrole gidicem korunma sürecimi de iyice öğrencem bide bdnim yaşım 27 daha genç olsam belkide 6 aya tamamlardım çünkü tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum :(

İnş canım sıfırlanmıştır artık nir daha da basımıza dış gebelik gelmez gerçekten çok zor yaşayan bilir hele teşhisin konma aşaması gerçek bir eziyet o belirsizlik insan napcağını nereye gitceğini şaşırıyo. Benim psikolojim bile anca kendine geliyor hala diyorum şimdiye cinsiyetimi öğrenirdik diye :( evet canım cuma günü kontrole gidicem korunma sürecimi de iyice öğrencem bide bdnim yaşım 27 daha genç olsam belkide 6 aya tamamlardım çünkü tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum :(

evet canım ne ağladım hastanede hep bi ümidi vardı teşhis konulana kadar ama dış gebelik sonlandırıcaz dediklerinde mahvoldum ama napalım olcağı varmış eşim 34 yaşında birazda o yüzden bu kadar istekliyim acele ediyorum belkide ama dün akşam konuştuk sağlık daha önemli dedi o yüzden 6 ay korunmaya karar verdik bakalım hayırlısı bende aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum o hastane konuşulanlar aklıma geldikçe kötü oluyorum olsaydı 2,5 aylık olacaktı ama olmadı nasip şükür erken kurtulduk yoksa daha kötü şeyler yaşıyabilirdik rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım benim

Benim de 26 yaşim,herşey kısmet canım kimisi korunurken hamile kalıyor, kimisi de yıllarca uğraşiyor olmuyor, yani olacaksa eğer bir yıl korunsak da olur, 2 ay korunsak da olur, ilacın etkisi geçmesi için 3 ay korunmak mantıklı, bana doktorun biri 2 korumup hamile kalırsan eğer sana karın büuüdükçe ameliyatlı bölgeden acı çekerain dedi, hsg den bile korkuyorum sanki biz müdahale ettikçe yeni sorunları çıkacakmış gibi geliyor, o yüzden zamana bırakmak istiyorum Rabbim isterse inşallah hemen olur sorunsuz olur, bol bol dua etmek gerek, her doktor farklı şeyler söylüyor 6 ay 1 yıl denemeleri vücudun tamamıyla gebeliğe hazır olması annenin dinlenmesi ama bekleyen insan için bir ay bile fazla gelıyor,

evet haklısın rabbim ne zaman isterse ozman oluyor biz ne yapsak boş. beklemek de çok zor allah aratmasın hsg yi bende çok araştırdım çok şey söyleyenler var benimde gözüm korktu çektirmeye cesaret edemedim zaten sonra dış gebelik yaşadım. zamana bırakman en mantıklısı canım benim istiyorsun olmuyor kafadan çıkardınmı bi bakmışınki hamiş olmuşun oyüzden bende hep hayırlısını isterim varsa eğer yaşıcağımız onuda yaşarız diye düşünüyorum rabbim hepimizin iyi dileklerini kabul etsin isteyen herkesi bebeğine kavuştursun

evet haklısın rabbim ne zaman isterse ozman oluyor biz ne yapsak boş. beklemek de çok zor allah aratmasın hsg yi bende çok araştırdım çok şey söyleyenler var benimde gözüm korktu çektirmeye cesaret edemedim zaten sonra dış gebelik yaşadım. zamana bırakman en mantıklısı canım benim istiyorsun olmuyor kafadan çıkardınmı bi bakmışınki hamiş olmuşun oyüzden bende hep hayırlısını isterim varsa eğer yaşıcağımız onuda yaşarız diye düşünüyorum rabbim hepimizin iyi dileklerini kabul etsin isteyen herkesi bebeğine kavuştursun
Amin inşallah canım

tek tüpüyle dış gebelik geçirip tekrar normal yoldan hamile kalan var mı acaba? Bunu duymak beni çok mutlu edecek..

tek tüpüyle dış gebelik geçirip tekrar normal yoldan hamile kalan var mı acaba? Bunu duymak beni çok mutlu edecek..

coookkk var topigin gecmisini okutsan.
yakin zamanda temsilci arkadasimiz tek tupuyle hamilr kaldi hemdr bikac ayda oyle cok uzunda surmedi.

buarada temsilciiiiiii nerelerdesin yahuuu bebekten bizi unuttun.

Tekrar bu foruma girip ben de hamileyim ve 12. haftadayım demek ne güzel:34: beni bilmeyenlere kısaca geçmişimi ve bu forumu nereden tanıdığımı hatırlatayım-bu arada cerol senin adına çok çok sevindim, Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin bir an önce inşallah,
2011 haziranında ilk düşüğümü yaptım gayet normal ağrısız bir düşük oldu. Nedenini tam olarak bilmiyorum tam 8 haftalıkken düştü.2012 haziranında gebe kaldığımı öğrendim. yine 8. haftada dış gebe olduğumu öğrendim.İlk defa duyduğum bu gebelik halinde çok zorluklar yaşadım, yaşayan bilir,iki hafta hastanede yattım devlet hastanesiydi ve rezil bir yerdi.Bu arada beta hcgmi düşürmek için malum iğneden yaptılar. Düşmeye başladı 4. iğneden sonra ve beni evime gönderdiler. Rahatlamıştım, en azından evimdeydim, ve bizi sabah uyandıran hizmetliler yoktu. yaklaşık bir hafta sonra beta hcg düşmesine rağmen çok kötü bir ağrıyla hastaneye gittim. Bu sefer ameliyata aldılar, tüpüm patlamıştı ve iç kanama yaşıyordum. Ne yazık ki hastanenin tam donanımlı olmaması sebebiyle laparoskobi yapacaklarına genel yaptılar ve sağ tüpümü aldılar üç gün hastanede yattım. Evime geldiğimde yaşadığa şükrediyordum. Bir süre ailevi problemler nedeniyle bebek yapmaya ara verdik. 2013 haziran ayında bebek yapmaya karar verdik ve 8 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. ama tabi artık 3 ay geçmesini bekleyerek sevinmemi erteledim.Bu yanlış biliyorum da işte insanın elinde değil. Artık ikinci dönemime girdim ve çooook mutluyum. Yine dualarınıza ihtiyacım var. Allah hepimizin bebeiğini kucağımıza almayı nasip etsin. Bu sorunu yaşayanlara da Allah kolaylık versin. Sabredin her şey geçiyor:49::49::49:

caniiimm cok sevindim saglikla kucaginuza alin aaglikli uzin omurlu hayorli evlat olsin.cinsiyet belli mi.
canim ben bebisimi cok sukur aldim kucagima hatta 4aylik bile oldu sukurler olsun :)))) darisi burdaki diger arkadaslara olsun.biz artik hepimiz cocuklarimizi aldigimizdan konustugumuz seyler farklilasti topigin icerigine uymadigini dusundugumuzden farkli sekilde gorusuyoruz.

selam. acaba ne tedavisi oldun sen? bende kasım ayında geçirdim dış gebelik iğneyle sonlandırıldı. şimdi korunma sürem bitti klomen tedavisine başladı doktorum. hayırlısı hakkımızda

Klomen bende işe yaramıyordu onun yerine femara kullanıp çatlatma iğnesi oldum

Kızlar merhaba korunan arkadaşlar nasıl gidiyor neler yapıyorsunuz

Merhaba Kabul87
Benim tam 3,5 ay oldu korunalı. perşembe günü doktora gidiyorum korunmayı bırakmak istediğimi söyledim telde. o da gel muayene edelim ona göre bırak dedi. bir de 20 şubatta hsg çekildim temiz çıktı. bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Allah'a bıraktım herşeyi dua ediyorum sürekli bir daha yaşamayalım diye . sen neler yapıyorsun peki?

Merhaba Kabul87
Benim tam 3,5 ay oldu korunalı. perşembe günü doktora gidiyorum korunmayı bırakmak istediğimi söyledim telde. o da gel muayene edelim ona göre bırak dedi. bir de 20 şubatta hsg çekildim temiz çıktı. bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Allah'a bıraktım herşeyi dua ediyorum sürekli bir daha yaşamayalım diye . sen neler yapıyorsun peki?

Benim 2 ay bitti, adetim bugün bitti doktora gitmedim hsg cekılmedim, kadın doğum doktorlarını görmek istemiyorum:( ve bu ay korunsak mı korunmasak mi tereddütteyim aslında, ne yapsam bilmiyorum karişiğim, bir yanım kendi haline bırak korunma doktorada gitme bir müddet kendi haline bırak Ağustos'a kadar olmazsa beklemeye gerek yok tüp bebek yaptır diyor ama bilmiyorum,
Biz de Meryem duası, fetih duası, ve 72000 fatihaya başladım canım,
2 ay korunma yeter mi acaba ?

Benim 2 ay bitti, adetim bugün bitti doktora gitmedim hsg cekılmedim, kadın doğum doktorlarını görmek istemiyorum:( ve bu ay korunsak mı korunmasak mi tereddütteyim aslında, ne yapsam bilmiyorum karişiğim, bir yanım kendi haline bırak korunma doktorada gitme bir müddet kendi haline bırak Ağustos'a kadar olmazsa beklemeye gerek yok tüp bebek yaptır diyor ama bilmiyorum,
Biz de Meryem duası, fetih duası, ve 72000 fatihaya başladım canım,
2 ay korunma yeter mi acaba ?

Ben de aynı senin gibiyim aslinda canım. O ultrasona girmek beni bitiriyor :(
Ama bir şekilde bir yerden tutunup tekrar başlamamiz gerekiyor. O cesareti ben birazda Hsgden aldim. Temiz ciktigini gördüm ya içim rahatladi. Sende cektirip korunmayi birakabilirsin. Hsg ceken uzman bu 2 ayı degerlendirin benden size sır demişti cok faydası oluyormuş tuplere.bende tüp bebek yapalum bu korkuyla yasaysmam demiştim doktora, oda bana film cekelim bir önce görelim tuplerini ona göre kotu cikarsa o yolu düşünürüz dedi

Ben de aynı senin gibiyim aslinda canım. O ultrasona girmek beni bitiriyor :(
Ama bir şekilde bir yerden tutunup tekrar başlamamiz gerekiyor. O cesareti ben birazda Hsgden aldim. Temiz ciktigini gördüm ya içim rahatladi. Sende cektirip korunmayi birakabilirsin. Hsg ceken uzman bu 2 ayı degerlendirin benden size sır demişti cok faydası oluyormuş tuplere.bende tüp bebek yapalum bu korkuyla yasaysmam demiştim doktora, oda bana film cekelim bir önce görelim tuplerini ona göre kotu cikarsa o yolu düşünürüz dedi
Benim zaten tek tüpüm var, ya bazı doktorlar birkaç ay deneyin sonra hsg çektirin diyor o yüzden o acıyı çekmek istemiyorum aslında

Benim zaten tek tüpüm var, ya bazı doktorlar birkaç ay deneyin sonra hsg çektirin diyor o yüzden o acıyı çekmek istemiyorum aslında

Sen bilirsin canim ama şunu söyliyim zerre agri acı yok anestezili. Korkacak hhiçbir şey yok. Tek tüpün olması hiçbir sey degistirmez illaki hamile kalirsin yeterki başka sorunlar olmasin . en son tüp bebek işini düşünelim bence

Sen bilirsin canim ama şunu söyliyim zerre agri acı yok anestezili. Korkacak hhiçbir şey yok. Tek tüpün olması hiçbir sey degistirmez illaki hamile kalirsin yeterki başka sorunlar olmasin . en son tüp bebek işini düşünelim bence
6 aylık süreçten sonra hamile kalabiliriz Allah işin verirse fakat eşimin işi dolayısıyla biz birkaç ayrı da kalabılıyoruz, artık öyle çok istiyorum ki bebek, kendimi doğal yolla hamile kalacağım diye şartlandırmıyorum, olursa düğün Bayram olmazsa tüple gelsin meleğim :)))) artık gel gel bebeğim:) ben en son meleğime gelmesi için mektup yazdığımda gelmişti, bir daha mi yazsam /)))

6 aylık süreçten sonra hamile kalabiliriz Allah işin verirse fakat eşimin işi dolayısıyla biz birkaç ayrı da kalabılıyoruz, artık öyle çok istiyorum ki bebek, kendimi doğal yolla hamile kalacağım diye şartlandırmıyorum, olursa düğün Bayram olmazsa tüple gelsin meleğim :)))) artık gel gel bebeğim:) ben en son meleğime gelmesi için mektup yazdığımda gelmişti, bir daha mi yazsam /)))

ben de şartlandırmıyorum doğal yolla olmazsa yada dış gebelik tekrar olursa (Allah korusun), tüp bebeğe geçeceğim bende.hiçte üzülmem yani giden paraya yeter ki sağlıkla bebeklerimize kavuşalım.
ama kimle konuştuysam acele ediyorsun tüp bebek son aşama diyor.(ki benim yaşım 36)
beni ameliyat eden doktor 3 aydan sonra korunmayı bırakabilirsin demişti. o doktora birdaha gitmedim.ölümden kurtardı beni ama görmek istemiyorum o acılarım geliyor aklıma.

ben şuanda araştırmalarım sonunda bulduğum başka bir doktora gidiyorum. bu doktorum mayısta gel 6 aya tamamlayalım korunmayı demişti aslında bana. ama ben sıkıldım beklemek istemedim. rahim filminin de tesiri geçmeden denemek istediğimi söyledim. gel bakalım muayene edelim ona göre karar verelim dedi.
kimi doktor da 1 ay sonra bırak korunmayı bile diyormuş.herkesin çalışma şekli farklı benim anladığım.

sen geç mi hamile kaldın hemen istediğin ay mı ? bebişine mektup yaz bence yeniden :) burada ne mucizeler okudum gerçekleşmemesi mümkün değil.
umarım doğru yoldayızdır.

coookkk var topigin gecmisini okutsan.
yakin zamanda temsilci arkadasimiz tek tupuyle hamilr kaldi hemdr bikac ayda oyle cok uzunda surmedi.

buarada temsilciiiiiii nerelerdesin yahuuu bebekten bizi unuttun.

Aslında ben ne demek istediğimi anlatamadım... Hikayemi size kısaca özetleyeyim.

2 yıllık evliyim, geçen kasım ayında 5 aylık deneme süreci sonucunda hamile kaldığımı öğrendim. Yaklaşık 2 hafta süren betahcg sonucunda dış gebelik teşhisi konuldu ve metotraksat tedavisine başlandı. Vücudum 2 doz metotreksat tedavisine direnç gösterdi ve ve betahcg değerlerim sürekli yükseldi , sonunda laparoskopi yöntemi ile ameliyat oldum ve sağ tüpüm alındı.( İç kanama olmadi) Tabi ben ilk defa hamile kalıp dış gebeliğin bile daha ne olduğunu bilmeden sürecin bu kadar ciddi bir boyuta gitmiş olması beni sağlam sarstı. Çünkü kendimi çok sağlıklı ve istediğim de hemen hamile kalabileceğimi düşünüyordum. Tabi benimle beraber bütün aile bireylerimiz çok üzüldü. 1 hafta da hastanede yatinca psikolojik olarak baya sarsıldım.

Doktorum ameliyat esnasında sağ tüpümü aldığını diğer (sol ) tüpüme mavi sıvı ile baktıklarını ve açık olduğunu hamilelik şansımın düştüğünü ama sol tüpümle yeniden hamile kalabileceğimi söyledi. Bu nedenle de rahim filmi çektirmeme gerek kalmadığını söyledi. 2 adet kanaması sonrası denemelere başlayabilirsin dedi. Metotreksatin etkisinin hemen geçtiğini hatta hemen bile hamile kalsam sorun olmayacağını, netice de önemli olan adetin düzene girdiğini görmek dedi, bundan sonraki gebeliklerini takip açısından dedi.

Ve evet ben 1 adet döngüsü ertesinde hemen hamile kaldım. Sevincimi size anlatamam , bu kadar kısa sürede hamile kalabileceğimi düşünmemiştim, o süreci uzatmamak içinde ilk döngüden sonra korunmayı bırakmıştık. Fakat sevincim çok kısa sürdü. 2 haftalık takip sonrası sağlam olan tüpümden tekrar dış gebelik teşhisi konuldu ve benim psikolojimin nasıl olduğunu size anlatamam, sürekli ağlayıp etrafımda ki herkesi benle beraber perişan ediyordum.Tekrar ameliyat olmaktan ve tamamen şansımı kaybetmek çok korktum. Neyse ki bu tek doz ilaçla kendiliğinden gitti. Fakat bundan sonraki süreçte 6 aylık korunma ve 6 ay sonra rahim filmi , filmde tüpüm açık çıkarsa normal denemeler devam ama tabi tekrar dış gebelik geçirme ihtimali oldukça fazla. Kapalıysa tüp bebek. Ama bir kere daha normal yoldan denemeye değer dedi doktorum. Benim anlamadığım nasıl olur da sağlam ve açık olan tüpten ben yeniden dış gebelik geçirdim. Doktorum bu durumu tüpün tıkali değil büyük ihtimalle yapısal olarak bir darlaşma var oraya takılıyor dedi. Diğer tüpünde öyleydi bir daralmada tıkanmıştı dedi. Şimdi bu geçirdiğin dış gebelikle de tamamen tıkanmışta olabilir dedi. Ama 6 ay dinlenip sonra bütün bu süreçlere bakacağız dedi. Şimdi hiçbir şeyi kafana takma ve rahatlamaya çalış. En kötüsü yeniden dış gebelik geçirirsin ve ilaçla götürürüz dedi.

Sadece şu an merak ettiğim dış gebelik geçirdiği tüpüyle ( yani aynı tüpten ) normal yolla hamile kalan var mı? Aallahım isteyen herkese nasip etsinn….

Ben de gecen hafta diş gebelik geçirdim değerlerin henüz sifirlanmadi. Tek dozla düşmediği için iki doz oldu hala düşmesine bekliyoruz. Hastenede yattigim 4gun boyunca yazilanlarin çoğunu okuudum birazteselli buldum biraz mmoralin bozuldu ya tekrar yasarsam diye tabi allaha isyan etmk istemiyorum ne gelirse allahtan gonlumu ferah tutmak istiyorum ama insanlarin geçmiş olsun dedikten sonra allahtan ümit kesilmez diyip aciyarak bakmasi moralini sifir yapiyor yoksa burada tekrar cocuk sahibi olanlari okudum

Back
X