DIŞ GEBELİK SONRASI HAMİLELİK

ezgi9861

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
15
14
3
27
Merhabalar, çok kısa bir zaman önce dış gebelik geçirmiş biri olarak insanlara umut olabilmek adına bu yazıyı yazmak istedim. 7 Şubat'ta burada bir yazı yazıp dış gebelikte neler geçirdiğimi, öğrendiklerimi yazmıştım. Şimdi de 13 haftalık bir gebe olarak hamilelik ile ilgili umutlarınız tükenmesin, beklemekten vazgeçmeyin diye yazıyorum. Hem metotreksat iğnesi yapılmış hem de sol tüpü alınmış biri olarak doktorların hamile kalma ihtimalimin yarı yarıya düştüğünü söylemesine rağmen ameliyattan 4 ay sonra korunmayı bıraktığım gibi sağlıklı bir şekilde hamile kaldım. Ve inanın özellikle bir şey yapmadım sadece Rabbime sığınıp yumurtlama dönemimi takip ettim. Günün sonunda tek tüple sağlıklı bir şekilde hamile kaldım inşallah sağlıklı bir şekilde de bebeğimi kucağıma almak nasip olur:) Umut etmekten, dua etmekten en önemlisi sabretmekten asla vazgeçmeyin. Size hamile kalman düşük olasılık diyenlere, iğneden sonra kesin kes 6 ay korunman lazım diyenlere çokta inanmayın derim. Şu an gebelik takibimi yapan canım doktorum iğnenin etkisinin geçmesi için 6 ayın çok uzun olduğunu 3-4 ayda etkinin vücuttan atıldığını söyleyip beni rahatlattığını söylediği için size bunu canı gönülden çok rahat bir şekilde yazıyorum. Yine sorularınız olursa yanıtlamaya, yanınızda olmaya çalışırım :)

Aynı şeyleri yaşamışız benim de sol tüpüm alındı tek tüple 2 kez gebe kaldım bu ikinci gebeliğim sağlıklı 17 haftadayım :)

Ayrıyeten pkos da var

Hsg çektirdiniz mi peki bende hem kürtaj hem de sağ tüpüm alındı hsg de kararsız kaldım ve 6 aydır deniyoruz cocugumuz olmuyor

Hsg çektirdiniz mi peki bende hem kürtaj hem de sağ tüpüm alındı hsg de kararsız kaldım ve 6 aydır deniyoruz cocugumuz olmuyor
Hgs çektirmedim, aslında istedim ama devlet hastanesi eğer deneyip olmazsa tekrar geleceksin biz gerekli görürsek çekeriz dediler, eğer özel hastanede çektirme imkanınız varsa çektirin derim

Sizde hsg çektiniz mi acaba
Benim 1 yıl bebeğim olmadı 11. Ayda hsg çekildim o ay adet görmeden gebe kaldım dış gebelik oldu daha sonra sol tüpüm alındı doktorlar hsg ye gerek görmediler zaten hemen ardına gene gebe kaldım biri boş gebelik oldu biri de çok şükür şuan sağlıklı eğer gebe kalamasaydım doktorum isteyecekti hsg

Büyük ihtimalle ameliyatınız da doktorunuz diğer tüpünüzün durumuna bakmıştır ondan gerekli görmemiştir, kalbinizi ferah tutun allah bağışlasın bir bebeğiniz var inşallah ikincisi de sağlıklı bir şekilde olur

Hgs çektirmedim, aslında istedim ama devlet hastanesi eğer deneyip olmazsa tekrar geleceksin biz gerekli görürsek çekeriz dediler, eğer özel hastanede çektirme imkanınız varsa çektirin derim
İşte çok pahalı olduğundan cektirmedim yoksa bende çok isterdim bana da dua edin lütfen

İşte hsg çekmek iyi diyorlar ama siz dış gebelik gecirmissiniz yani nasip neyse o olur bana da dua edin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

Rabbim size de sağlıklı şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Yok şuan 17 haftalık ilk gebelik Allah nasip ederse :) evet doktorum öyle dedi ameliyat anında baktım gayet sağlıklı dedi

İşte hsg çekmek iyi diyorlar ama siz dış gebelik gecirmissiniz yani nasip neyse o olur bana da dua edin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah
Allah razı olsun inşallah canım Rabbim sana da nasip etsin en yakın zamanda .hiç sıkma canını lütfen takviye kullan yumurta kaliteli olsun

Merhaba, geçmiş olsun. metotreksat iğnesini ücretli mi yaptırdınız? Bende de dış gebelikten şüpheleniyorlar ve bu iğneyi yapacağız dendi. Tüp bebek merkezleri sanırım bu iğneyi karşılamıyor. Siz eczaneden kendiniz mi aldınız yoksa doktorunuzda vardı kendisi mi yaptı? Herhangi bir ücret ödediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…