- 15 Haziran 2025
- 16
- 2
- 1
- 29
Kızlar merhaba ben haziranda bir dış gebelik geçirdim ilk gebeliğimdi ve 20 haziranda kürtaj oldum ve değerim düşmeyince 21 inde bir doz mtx oldum 20 güne değerim sıfırlandı doktorum 3-6 ay korun dedi şuan ben ortalama 7 aralıkta regl olucam ve 5-6 gün sürüyor reglim reglden sonra 15 aralıkta rahim filmi çekmeyi düşünüyorum zaten rahim filminden sonra 1 hafta ilişki yasağı var sanırım 1 hafta sonrasıda 21 aralığa falan denk geliyor zaten benim 20 aralıkta 6 ayım doluyor ayrıca ben yaklaşık 2 aydır folik asit kullanıyorum benim sorularım şu;
Doktor folik asidi 3 ay kullan dedi ve bir yerde okuduğuma göre mtx sonrası folik asit eksikliği oluyormuş ve tekrar dolması için en az 3 ay kullanmak gerekiyormuş benim için bu sorun olur mu?
İkincisi dış gebelik geçirip sonrasında tekrar sağlıklı gebelik yaşayan var mı ?
Diğeri bende polikistikte var 18 kilo verdim buna rağmen hamile kalan var mı ?
Kısacası sorularım bunlar çok üzülüyorum tekrar aynısı olur 6 ay bekle derler diye lütfen cevap verebilir misiniz ?
Doktor folik asidi 3 ay kullan dedi ve bir yerde okuduğuma göre mtx sonrası folik asit eksikliği oluyormuş ve tekrar dolması için en az 3 ay kullanmak gerekiyormuş benim için bu sorun olur mu?
İkincisi dış gebelik geçirip sonrasında tekrar sağlıklı gebelik yaşayan var mı ?
Diğeri bende polikistikte var 18 kilo verdim buna rağmen hamile kalan var mı ?
Kısacası sorularım bunlar çok üzülüyorum tekrar aynısı olur 6 ay bekle derler diye lütfen cevap verebilir misiniz ?