Dış gebelik sonrası

zeybiko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2025
5
0
1
27
Merhabalar bi hafta önce dış gebeliğim sonlandı. Benim için hem psikolojik hem bedenen çok yorucu bir deneyimdi. Tedavim yaklaşık iki buçuk ay sürdü. 2 doz metatraksat yapıldı. Ve geçen cuma beta hcg 4 ü gördüm çok şükür. Dış gebelik sonrasında sağlıklı çocuğu olanlar var mı varsa ne kadar süre beklediler rahim filmi çektirdiler mi? Ben en son metatraksatımı 20 haziranda aldım. Çok korkuyorum lütfen daha önce geçiren ve çocuk sahibi olan varsa beni aydınlatsın.

Merhabalar bi hafta önce dış gebeliğim sonlandı. Benim için hem psikolojik hem bedenen çok yorucu bir deneyimdi. Tedavim yaklaşık iki buçuk ay sürdü. 2 doz metatraksat yapıldı. Ve geçen cuma beta hcg 4 ü gördüm çok şükür. Dış gebelik sonrasında sağlıklı çocuğu olanlar var mı varsa ne kadar süre beklediler rahim filmi çektirdiler mi? Ben en son metatraksatımı 20 haziranda aldım. Çok korkuyorum lütfen daha önce geçiren ve çocuk sahibi olan varsa beni aydınlatsın.
Bende bu sene 1 ay süren bi tedavim olmuştu tek dozla düsermiştim inan betayı 3 gördüğümde bende mutluluktan havaya uçmuştum artık. Doktor en az 6 ay bekleyeceksin demişti. Rahim filmi için 2. Kez dış gebelik geçırmen lazim sanirim bana öyle demişti doktorum. 1 kere normal adet olmuştum kanamam bittikten sonra .yani kanamam bitti 1.5 ay sonra adet oldum sonra gebe kaldigimi ogrendim o kadra emindimki buda sağliksız evimi temizledim yemegimi yaptim zerre sevinmedim hatta hastahaneye gitmek bile istemiyodum gormek istemiyodum biliyodum buda sağliksız diye dusunuyodum. Ama suan 13 haftalik gebeyim içini rahat tut ben tatile gidecektim plan yaptim hic aklima bile getirmedim hala aklima getirmiyorum hala Korkuyorum ama siz yinede bekleyin en azindan 6 ay bekleyin 3 4 adet geçirin folik asite başlayin ve mutlu olun ben baya tedavi gormustum dıs gebelikten önce allah nasib etmedi ama düşündüm en azindan olabilme ihtimalim varmiş diye. Her zaman iciniz rahat olsun rabbinize bırakın😊

Çok sevindim senin adına. Umarım rabbim isteyen herkese nasip eder. İnsan böylr bir durum yaşayınca daha önce tecrübe etmiş insanlarla konuşunca daha güvende hissediyor kendini. desteğin için çok teşekkür ediyorum

Ben de geçen sene kasım ayında yaşadım dış gebeliği. İğneyle sonlandırıldı bi ay sonunda betam sıfırlandı. Sonrasında doktorum 3 adet dönemi geçtikten sonra rahim filmi çektirmemi istedi mart ayında rahim filmi çektirdim. Mayıs ayında da hamile kaldım. Şuan sağlıklı bi şekilde ilerliyor inşallah böyle de devam eder. Dikkat etmen gereken noktalar bi süre kesin olarak korunman gerekiyor ilacın vücuttan atılma süresi var. İkincisi rahim filmini kesinlikle çektirin. Dış gebeliğin en büyük sebebi tıkanıklıktan kaynaklı olabilir. Rahim filmiyle tıkanıklık varsa açılıyor. Hamilelik de kolaylaşıyor. Hem kolay bi işlem korkulacak bi şey de yok.

Ben de geçen sene kasım ayında yaşadım dış gebeliği. İğneyle sonlandırıldı bi ay sonunda betam sıfırlandı. Sonrasında doktorum 3 adet dönemi geçtikten sonra rahim filmi çektirmemi istedi mart ayında rahim filmi çektirdim. Mayıs ayında da hamile kaldım. Şuan sağlıklı bi şekilde ilerliyor inşallah böyle de devam eder. Dikkat etmen gereken noktalar bi süre kesin olarak korunman gerekiyor ilacın vücuttan atılma süresi var. İkincisi rahim filmini kesinlikle çektirin. Dış gebeliğin en büyük sebebi tıkanıklıktan kaynaklı olabilir. Rahim filmiyle tıkanıklık varsa açılıyor. Hamilelik de kolaylaşıyor. Hem kolay bi işlem korkulacak bi şey de yok.
İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bu şekilde olaylar okuyunca yüreğime su serpiliyor. Teşekkür ederim yorum yaptığın için. rahim filmini özelde mi çektirdin anestezili miydi ?

İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bu şekilde olaylar okuyunca yüreğime su serpiliyor. Teşekkür ederim yorum yaptığın için. rahim filmini özelde mi çektirdin anestezili miydi ?
Teşekkür ederim. Evet özelde çektirdim anestezisiz yaptırdım. Korkulacak bi işlem değil bi anlık adet sancısı gibi oluyor ama çok kısa benimki en fazla 5 dk sürmüştür.

Geçen yıl ağustosta yaşadım bende dış gebeliği,öncesinde rahim filmi çekilmiştim tüpün birinde genişleme vardı üzerine hamile kaldım ama genişleyen tüpte dış gebelik oluştu. Mtx iğnesi ile sonlandı. 6 ay korun dediler ama 4.aydan sonra korunmayı bıraktım 3 defa falan denedim ama kalamadım birazda pco var ve bolca stres korku var belki onlar etken oldu bilemiyorum. Daha sonra eşim yanımda değildi zaten hala deneyemedim. Ama rahim filmi bence kesinlikle çektir tüplerde bi sıkıntı varsa,yapışıklık falan önden bilmek en doğrusu. Çok geçmiş olsun🫶🏻

Back
X