• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası hamilelik

benibisal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2025
8
3
1
Merhaba kızlar, dış gebeliğim metotreksatla sonlandı. Doktorum birkaç ay beklememi söyledi ama kafam çok karışık. Siz ne kadar beklediniz, aranızda metotreksattan sonra sağlıklı hamilelik geçiren var mı?

Geçen sene Eylül'de dış gebelik yaşadım. 1 doz almıştım ama sürecim o kadar ağır geçmişti ki aralık ayına geldiğimiz kafamda saç kalmamıştı bırak çocuk düşünmeyi :) ki doktorum da şubat itibariyle izin vermişti çocuğa. Biz çok takıntılı değildik çocuk konusuna yaşım da şu an 38 bu sene olursa olur seneye bu defteri kapatmış oluruz diyorduk. Bu Eylül'de hamile olduğumu öğrendim.

Doktorunu kesinlikle dinlemelisin, takviyeler vs ne diyorsa iç ve akışına bırak ❤

En doğru zamanda en sağlıklı haliyle size gelsin inşallah 🥰

Çok geçmiş olsun.
Güzellikle, sağlıkla gelsin inşallah teşekkürler 🙏

Kaybınız için üzgünüm, ben de aynı süreçten geçiyorum, sizi çok iyi anlıyorum 🙏🏻 bazen gebe kaldığımız dönemdeki ufak bir enfeksiyon, bazen komşu organlarımızdaki enflamasyonlar bile etki edebiliyormuş, o döngünüzde progesteron salınımınız az olmuşsa o etki edebiliyormuş, hatta yakın zamanda geçirdiğiniz ağır bir grip vb hastalık bile bağışıklık sisteminin yanıtını değiştirip buna sebep olabiliyormuş. Açıkçası bunları duymak beni çok rahatlattı çünkü tek sebep yapısal bozukluk ve kesin tekrar eder gibi düşünüyordum ama aksine tekrar etme oranı %10 tekrar etmeme oranı %90mış. Kronik bir sorun olsa zaten çok muhtemel hsg’nizde görünürdü. Vajinal florayı iyileştiren probiyotikler, omega 3 gibi enflamasyonu azaltan takviyeler ve c&d&k gibi bağışıklığı destekleyen vitaminler en iyi dostumuz bundan sonraki dönemde. Tüp içindeki silleri iyileştirmek için de Koenzim Q10 ve İnositol önerdi benim doktorum. Siz de kendi doktorunuza bu takviyeleri danışabilirsiniz belki. En hayırlı vakitte en kısa zamanda sağlıkla gelsin yavrunuz, çokça sevgiler 🙏🏻🌸
Ya çok açıklayıcı yazmışsınız çok mutlu oldum. Özelde 3-4 doktora gittim hiçbiri takviye demiyor. Sadece düzenli gittiğim doktor kan sulandırıcı verdi onu ve folik asit kullanıyorum. Aynı zamanda pcosum ve adetim 35-40 günü buluyordu. Kendi imkanlarımla inositolü öğrendim ve geçen ay onu kullandım adetim 32. Günde oldu çok mutluydum. Bu ay yine kullanıyorum inositolün bu faydasını da öğrenmek iyi geldi 🙏

merhabalar benimki de mtx iğnesiyle sonlandırıldı. tek doz yetti. bana da 4 adet dönemi geçtikten sonra rahim filmi önerildi. kasım ayında dış gebelik oldu, mart ayında hsg çektirdim, mayıs ayında hamile kaldım. çok şükür bi sıkıntı da olmadı. en az 3 ay korunmak şart. doktorum bana bebek engelli olabilir korunmak çok önemli demişti.
Benimde içimde bi korku oluyorum 3 ay korundum. 3. Ayımın sonunda rahim filmi çektirdim. Doktor filmden sonraki ilk iki ay çok önemli dedi ve korunmayı bıraktık. Hayırlısı artık

Back
X