- 30 Haziran 2025
- 44
- 15
- 3
- 27
- Konu Sahibi cileklimilkshakes
Merhaba yaklaşık iki yıldır evliyim. İlk bir buçuk sene kadar çocuk düşünmediğimiz için korunduk. 2025’in ilk ayında korunmayı bıraktık ve hemen o ay hamile kaldım. Kalp atışını duyduktan sonra 7 haftanın içindeyken bebeğimi kaybettim ve küretaj oldum. Bu bana çok ağır geldi çok üzüldüm. Doktorum ilk gebeliklerde bunun çok görüldüğünü normal olduğunu istersek bir adet döneminden sonra tekrar gebelik düşünebileceğimizi söyledi. Hazır hissetmek için biz yine de üç ay bekledik. Sonra yine hemen hamile kaldım. Ama evde yaptığım idrar testleri hep silik pozitif çıkıyordu. Doktora hemen gitmek istemedim kese gözükene kadar bekleyelim dedim. Adetim bir hafta gecikmişken kahverengi lekelenmem oldu. İlk hamileliğimde de düşük böyle başladığı için korktum ve hemen kadın doğum acile gittik. Beta istediler 180 çıktı. Bu arada hastanede beklerken lekelenmem devam etti ve bir miktar koyu kırmızı kanamam oldu. Kimyasal gebelik geçirdiğimi düşündüm. Doktorlara sorduğumda şu an çok erken ultrasonla baksak da gözükmez, kimyasal olabilir dış gebelik olabilir ya da düşük olabilir dediler. İki gün sonra tekrar kan vermemi istediler. Evim hastaneye uzak olduğu için sağlık ocağında ikişer gün arayla tekrar kan verdim. Beta 417 ve 845 çıktı. İki günde iki katından fazla artıyordu yani içim rahatladı biraz. Sonra ilk gittiğim hastaneye randevu aldığım doktora gittim. Vajinal muayeneyle baktı, rahim çok kalınlaşmış büyük ihtimalle rahim içi bir gebelik ama keseyi şu an göremedim tekrar kan ver dedi. Kan verdim sadece %33 artış göstermiş. Doktor farklı laboratuvarlarda verdiğim için yanlışlık olabileceğini söyledi ve iki gün sonra tekrar çağırdı. İki gün stresli bir bekleyiş yaşadım bu arada kahverengi lekelenmem devam ediyordu. İki gün sonra tekrar gittim kan verdim beta bu sefer %70’e yakın artmış 1900 civarlarındaydı. Vajinal muayenede kese yine gözükmedi. Oradaki asistan doktorlar emin olamadı gözükmesi gerekiyor 1500’den sonra ama belki geç döllenmedir dediler. Benim ilk gebeliğim de geç döllenme olmuştu o yüzden bunun da öyle olabileceğini düşündüm. İki gün sonra tekrar gel dediler ama ben sürekli ultrasona girmenin bebeğe zarar verebileceğini düşündüğüm için bir hafta sonrasına randevu aldım. Dış gebelik ihtimalini biliyordum ama açıkçası olmaz diye düşündüm. Kasıklarımda ara ara hafif sancı vardı, kahverengi lekelenmem devam ediyordu ki bunun yerleşme kanaması olabileceğini söylemişlerdi. Başka da belirtim yoktu. Dış gebelik olsa çok sancılı olur şimdiye hastanelik olurdum demek ki bir şey yok diye bir hafta bekledim. Doktor randevumda maalesef kese yine rahimde gözükmedi. Beta 9500’ü geçmişti. Birkaç doktor geldi epey incelediler ve sağ tüpte odak fark ettiler. Hastaneye yatışımı yaptılar. Tüpün alınması gerektiğini ilaç tedavisi için geç kaldığımı söylediler. İlaç tedavisi görsem bile tüp patlayabilir ve iç kanamaya sebep olabilirmiş. Saatlerce ağladım çok üzüldüm. Hala da kendime gelebilmiş değilim. Operasyonu geçireli dokuz gün oldu. Daha çok yeni ve ben kaygılıyım. Geleceğe dair kaygılıyım. Daha erken gitsem ilaçla tedavi olur muydu diye kendime kızgınım. Öte yandan nasip neyse o olur diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Daha beteri her zaman vardır tabi Allah muhafaza etsin. Bunu detaylıca anlatma sebebim, bu süreçte benim durumumu yaşayan birileri var mı diye çok aradım. İnşallah yoktur ama benim gibi arayan varsa bilgilendirmek istedim. Ve benzer şeyleri yaşayanlar varsa merak ediyorum, nasılsınız? Atlatabildiniz mi, umarım atlatmışsınızdır.