Dış gebelik tedavi

verahanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhabalar zor bir süreçten geçiyorum benim gibi geçiren varsa belki yardımcı olabilirsek , betam 745 ken dış gebelik teşhis edildi iğne vurdular ilk doz 4.gün 1015 e çıktı 7.gün 897 e düştü doktor yeterli düşüş olmadığı için bugün ikinci dozu vurdu ikinci dozdan sonra düşüş yaşayanlar oldu mu ? Bu süreci başarılı geçirenler lütfen yazabilir mi

düşüş yaşayan da olur yaşamayan da. Yakından takip edilmelisiniz. Değerinize sık sık baktırın kusma bayılma kanama şiddetli tek kasık ağrısı acil durum. Dış gebelik çok tehlikeli. Çok geçmiş olsun

Lütfen birileri cevap verebilir mi ?
Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle, merak etmeyin hepsi geçecek, bu sürecin en kötü yanı bu belirsizlik ve bekleyişler ama inanın hepsi bir bir geçiyor 🫂 kasım ayında mtx ile sonlanan dış gebeliğim oldu benim de, ilk iğneden sonra beklenen düşüş olmadı ama doktorum biraz daha bekleyelim dedi ikinci iğneyi yapmadık, gerçekten de bekleyince düştü. Benim bu süreçte hcg’mi en hızlı düşüren şey yeşil çaydı, elbet doktora da danışarak siz de deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum öncelikle benim ilk dozda çok belirtim olmuştu kanamam ağrılarım ama İkinci doz vurulduğundan beri kanamam tamamen kesildi ve hiç ağrım yok o yüzden çok tedirginim ama bu iş ameliyata mı kalacak diye…

Çok teşekkür ediyorum öncelikle benim ilk dozda çok belirtim olmuştu kanamam ağrılarım ama İkinci doz vurulduğundan beri kanamam tamamen kesildi ve hiç ağrım yok o yüzden çok tedirginim ama bu iş ameliyata mı kalacak diye…
Yok yavrum bende yaşadım. Değerin ameliyat olmayı gerektircek bir değer değil rahat ol güzelce düşecek🙏

Çok teşekkür ederim cevabınız için ikinci doz 4.gün kontrolü oldu bugün 897 den 480 ne düşüş olmuş şükür 🙏🏻 7.günü bekliyoruz inşallah bundan sonra ameliyatlık bir durum olmaz hala tedirginim sıfırlanana kadar

Merhabalar zor bir süreçten geçiyorum benim gibi geçiren varsa belki yardımcı olabilirsek , betam 745 ken dış gebelik teşhis edildi iğne vurdular ilk doz 4.gün 1015 e çıktı 7.gün 897 e düştü doktor yeterli düşüş olmadığı için bugün ikinci dozu vurdu ikinci dozdan sonra düşüş yaşayanlar oldu mu ? Bu süreci başarılı geçirenler lütfen yazabilir mi
İlk 4 gün yükselir zaten de düşüş hızı biraz yavaşmış biraz daha bekleyebilirmiş aslında . Küretaj yaptı mı ?

selam , çok geçmiş olsun çok taze bende aynı şeyleri yaşadım. 10 beta ile öğrendim ama kanamam başlamıştı 2 gün sürdü. ilk başlarda çok güzel ilerliyordu betam 1000 e yaklaştığında yavaşlamaya başladı. Ama rahmim kalınlaşmış ve rahim içinde 2 mm lik kese göründüğü için kimse dış gebelikten şüphelenmedi. Sağlıksız gebelik olduğunu düşündükleri içiin kürtaj oldum ertesi gün beta için kan verdiğimde 30 birimlik (1060 dan 1030 a ) düşüş oldu. dış gebelikten şüphelenip hemen mtx iğne vuruldu 7. gün %15 lik düşüş görünmediği için 2. dozu da olmak zorunda kaldım. öğrendiğim kadarıyla mtx 4. günü değer artışı belli miktara göre kabul ediliyormuş. 2. dozdan 7. gününde değerlim % 55 lik düşüş gördü fakat 500 küsürlerden inmesi yine 2-3 haftayı buldu. biraz inatçı hücrelerim var deniliyor :) değerim 155 den sonra su gibi gitti bir hafta içerisinde ve sıfırlandı. Sıfırlanması da 15 temmuzda oldu. Maalesef çok yorucu ve ağrılı süreç fazla zaman geçmedi üzerinden ama yinede şişkinliğim ağrım vs ara ara oluyor. Bir kaç doktora görünmüş biri olarak ; Her kadında aynı hızı veya tepkiyi vermeyebiliyor bu durum. çok hızlı düşende var çok yavaş sıfırlananda. Çok yorulmuş olabilirsiniz ama aklınızda pek soru işareti olmasın vucudunuzun normal işleyiş süreci bu olabilir. 2-3 ay sonra rahim usg çektireceğim. doktor 3 ay beklemen gerek tekrar denemek için ama daha gençsin istersen 6 ayda bekleyebilrisin dedi. açıkcası bir daha bu sorunu yaşarda böyle bir süreç atlarıım uzun bir yol olur diye 6 ay beklemek biraz korkutuyor beni. Allah büyüktür atlattığımız zor günler geride kalacak inşşallah , Çok zor biliyorum ama kalbinizi ferah tutun. Umarım 2. doz da hallolur ve sıfırlanır.

Back
X