Cok teşekkür ederim haklısınız2 hafta sonra gidin gereksiz stres olmanıza gerek kalmaz.. Sat’a göre 3 gün geciktiyse zaten henüz görünmeyebilir 2 hafta sonrası daha iyi olur sizin için
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok teşekkür ederim haklısınız2 hafta sonra gidin gereksiz stres olmanıza gerek kalmaz.. Sat’a göre 3 gün geciktiyse zaten henüz görünmeyebilir 2 hafta sonrası daha iyi olur sizin için
Merhaba bende bugün betam 3657 olmasına rağmen doktor keseyi göremedi son adet tarihim 18 Şubat , doktor ya sağlıksız gebelik yada dış gebelik diyor açıkçası korkuyorumÖncelikle 16 Şubat sat olmasına rağmen 20 martta reglim gecikince hemen test yaptım ve pozitif görünce doktora gittim. Hcg 77 idi günümle uyumlu olmadığı için dış gebelik olabilir denildi ve Hcg takibi yapıldı. 28 martta ise boş kese göründü ve sağlıksız olduğu, boş gebelik olduğu söylendi. 4 nisanda tekrar gittiğimde yine boştu 11 nisana kürtaj için randevu ayarlandı ..5 Nisanda farklı bir doktora daha gitmek istedim ve bugün kese içinde yolk sac, bebek ve hatta kalp atışını gördük. Geç döllenme olmuş 5+5 çıktı ultrasonda.. Beklemeden, kesin olmadan sakın hemen kürtaja başvurmayın mutlaka emin olun. Her birinize sağlıklı gebelikler dilerim.. Bu konuyu kendim de 2-3 haftadır bu kabus gibi süreci yaşarken burda bir umut var mı diye konu konu araştıran anne adaylarımız için özellikle açma gereği duydum
Farklı bir doktora da muayene oldunuz mu? Cihazlar da farkediyor bazen. Benim birinde simsiyah boş kese görünürken ertesi gün farklı bir hastanede farklı ultrasonda hepsi görünmüştü kalp atışına kadar.. Benim sat tarihimi 23 şubata çekti doktor 1 hafta ileri aldı yani.. Beta artışı az olmuş sizin ondan demiştir muhtemelen fiziken rahatsız olduğunuz bir durum yoksa haftaya tekrar gidin kesinleşir bence durumMerhaba bende bugün betam 3657 olmasına rağmen doktor keseyi göremedi son adet tarihim 18 Şubat , doktor ya sağlıksız gebelik yada dış gebelik diyor açıkçası korkuyorum
Muhakkak iki günde bir beta baktırın. Ultrasonda herkes farklı bir şey görüyor ama kesin teşhisi betanın artışına bakarak koyuyorlarMerhaba bende bugün betam 3657 olmasına rağmen doktor keseyi göremedi son adet tarihim 18 Şubat , doktor ya sağlıksız gebelik yada dış gebelik diyor açıkçası korkuyorum
Beta kesin teşhis değil kesinlikle benim değerlerim çok güzel artıyordu 2 günde 2-3 katı oluyordu ama dış gebelik geçirdim. Betada bu konuda yanıltıcıMuhakkak iki günde bir beta baktırın. Ultrasonda herkes farklı bir şey görüyor ama kesin teşhisi betanın artışına bakarak koyuyorlar
Sanırım her vaka kendine özgü ancak betayı kesinlikle atlamamak gerekiyor.Beta kesin teşhis değil kesinlikle benim değerlerim çok güzel artıyordu 2 günde 2-3 katı oluyordu ama dış gebelik geçirdim. Betada bu konuda yanıltıcı
Evet ama benim beta 37 bine kadarda çok güzel arttı hatta o seviyeye gelene kadar bebeğin kalp atışı bile oluştu. Yani yeri dışında herşey çok güzel gitti bizim bebe ters köşe yaptı biziSanırım her vaka kendine özgü ancak betayı kesinlikle atlamamak gerekiyor.
Benim de bir noktaya kadar çok güzel arttı ancak illa ki bir yerden sonra artış miktarı azalıyormuş (bende de hız yavaşladı bir hafta sonra). Ultrasonda odak net şekilde görülüyorsa betayı beklemenin anlamı elbette yok, ne kadar erken teşhis o kadar iyi. Ama her zaman ultrasonda göremiyorlar. Benim bir türlü net görülemedi. Bir uzman sol tüpte dedi, biri sol yumurtalıkta dedi, bir başkası sağ tüpte dedi, biri hiçbir sorun görünmüyor dedi. Elimde on günlük beta verim olduğu için tereddüt etmeden hemen tedaviye başladılar. O nedenle ultrasonda uyuşmazlık çoksa düzenli kan tahlilinin elinde olması iyi olur.
Kalp atışını görmek daha da zorlayıcı olmuştur sizin için geçmiş olsunEvet ama benim beta 37 bine kadarda çok güzel arttı hatta o seviyeye gelene kadar bebeğin kalp atışı bile oluştu. Yani yeri dışında herşey çok güzel gitti bizim bebe ters köşe yaptı biziAma beta 5 binin üstünde hala vajinalde bir şey görünmüyorsa gerçekten sıkıntıyı düşünmek gerekiyor.
Beta konusunda haklısınız. Benimki tuhaf bir durumdu zaten bebeğin iğneye rağmen kalp atışının oluşması bile doktoru şoka uğratmıştı biraz çılgın çıktı bizimkiKalp atışını görmek daha da zorlayıcı olmuştur sizin için geçmiş olsun37bine varıncaya kadar güzel artıyorsa zaten ultrasonda kesenin olmaması problem olarak görülür haklısınız, ultrason dikkate alınır kandan ziyade, o konuda hemfikiriz.
Benim kastettiğim daha düşük değerler. Burayı fikir almak için okuyan diğer insanlara yol gösterici olması için ısrarla kanı ihmal etmemelerini yazıyorum. Çünkü herkeste sizin kadar uzun sürmüyor normal artış. Artıştaki anomali erken fark edilirse kanama, tüpün alınması riski daha düşük olur.
Kendi durumumu da paylaşmak isterim. 3 gün arayla değerlerim 120-550-520-770-1800 idi. 1800 olduğunda bile ultrasonda herkes çok farklı şeyler söyledi ama değerlerimin gidişatı bilindiği için direkt kanı dikkate alarak metotreksat tedavisine başlandı. Keseyi görelim gibi bir beklentiyle erteleme yapılsaydı iç kanama riskim yükselirdi.
Sonradan görüştüğüm bir doktor keşke 770ten sonra beklenmeseydi, biz bu şekilde düzensiz artışı gördüğümüzde hemen iğneyi yapıyoruz ki odak görülmese bile ilerleme olmasın dedi. Nitekim daha düşük beta değerleriyle başlamadığımız için ikinci dozu da vurulmam gerekti. O nedenle tekrar gebelik süreci yaşarsam devamlı kan verme konusunda dikkatli olacağım yine. Ama tabi o cesareti ne zaman bulurum bilemiyorum, süreç çok etkiledi beni.
Sizin sonra gebeliğiniz oldu mu? Şimdi nasılsınız?
Düzeltme: siz de bu süreci yeni geçiriyorsunuz sanırım, şimdi başka mesajlarınıza dikkat ettim. Ben de daha bu ay yaşadım süreci. Nasılsınız şu an?
İlk seferinizle aynı tüpte mi oluşmuş gebelik? Benim ilk gebeliğim, tüpümün alınmasını hiç istemedim ondan iğne oldum ama süreç öyle uzadı ki tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorumBeta konusunda haklısınız. Benimki tuhaf bir durumdu zaten bebeğin iğneye rağmen kalp atışının oluşması bile doktoru şoka uğratmıştı biraz çılgın çıktı bizimkiAmeliyat olalı bir hafta oldu kapalı ameliyat geçirdiğim için toparlanması kolay oldu günlük hayatıma döndüm 2-3 gün içerisinde şuan ağrım vsde yok betamda düşüyor. İlk sefer iğne vurulmak yerine direkt ameliyat olsaydım daha iyi olurmuş benim için ama şansımızı denemek istedik. Şuan tüpüm patolojide sonucunu bekliyorum. İğne sonrası en az 3 ay beklenmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Benimde ilk gebeliğim ve sağ tüpe yerleşmişti. Doktor temizlemek yerine almanın daha sağlıklı olduğunu anlattı çünkü tüpler ince en ufak bir ödem vs kalıntısı tekrardan dış gebelik riskini barındırıyordu. Bende kendisine uydum o yüzden aldırmak mantıklı geldi. Tek tüple hamile kalan insan çok . Çok şükür ben çok beklemeden hamile kaldım. 1 yıl korundum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım. Nasipse tekrardan olur inşallah o yüzden sıkıntı etmedim kendime tüpümün alınmasını. İğneyle gerçekten süreç uzun oluyor betanın sıfırlanması çok daha uzun sürüyor. Ameliyattan önce 17 bine inmişti betam ameliyat sonrası 7 bine düştü hemen 1 hafta sonrada 400 oldu haftaya tamamen sıfırlanır inşallahİlk seferinizle aynı tüpte mi oluşmuş gebelik? Benim ilk gebeliğim, tüpümün alınmasını hiç istemedim ondan iğne oldum ama süreç öyle uzadı ki tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum![]()
Haklısınız, o yönden bakınca alınması daha mantıklı. Benim farklı doktorlar odağı farklı taraflarda gördü. Ameliyatta İki tüpte de sorun görürler de ikisini birden alırlar diye korktum. Ondan ilaç istedim. Allah korusun tabi ama tekrar yaşarsam ben de tüpümü aldırırım çünkü hem yatış süreci uzadı, hem kanamam bitmek bilmiyor, hem normal yaşantımda dönemiyorum çok yıpratıcı oldu böyle.Benimde ilk gebeliğim ve sağ tüpe yerleşmişti. Doktor temizlemek yerine almanın daha sağlıklı olduğunu anlattı çünkü tüpler ince en ufak bir ödem vs kalıntısı tekrardan dış gebelik riskini barındırıyordu. Bende kendisine uydum o yüzden aldırmak mantıklı geldi. Tek tüple hamile kalan insan çok . Çok şükür ben çok beklemeden hamile kaldım. 1 yıl korundum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım. Nasipse tekrardan olur inşallah o yüzden sıkıntı etmedim kendime tüpümün alınmasını. İğneyle gerçekten süreç uzun oluyor betanın sıfırlanması çok daha uzun sürüyor. Ameliyattan önce 17 bine inmişti betam ameliyat sonrası 7 bine düştü hemen 1 hafta sonrada 400 oldu haftaya tamamen sıfırlanır inşallah
Ben ameliyat olduğum için doktor rahmimide temizlemişti ki değerim düşünce aşırı kanama yaşamayayım diye. Kanamam 1 hafta adet gibi sürdü sonra kesildi ara ara geliyor lekelenme gibi sadece. Siz beta takibi yapıyor musunuz ?Haklısınız, o yönden bakınca alınması daha mantıklı. Benim farklı doktorlar odağı farklı taraflarda gördü. Ameliyatta İki tüpte de sorun görürler de ikisini birden alırlar diye korktum. Ondan ilaç istedim. Allah korusun tabi ama tekrar yaşarsam ben de tüpümü aldırırım çünkü hem yatış süreci uzadı, hem kanamam bitmek bilmiyor, hem normal yaşantımda dönemiyorum çok yıpratıcı oldu böyle.
İnşallah hemen sıfırlanır değeriniz![]()
Ben iki doz metotreksat tedavisi ve kürtaj oldum. Birkaç gün durur gibi oldu kanama ama yirmi gündür adet kanaması gibi devam ediyor. Beta takipte, ikinci doz vurulurken 1500dü, bir hafta sonra 550 oldu, sonraki hafta 300 olduBen ameliyat olduğum için doktor rahmimide temizlemişti ki değerim düşünce aşırı kanama yaşamayayım diye. Kanamam 1 hafta adet gibi sürdü sonra kesildi ara ara geliyor lekelenme gibi sadece. Siz beta takibi yapıyor musunuz ?
Sizin yine değer düşükmüş. Doktor betanın sıfırlanması aylar sürer demişti bana ameliyat olmazsam haklıymış demek. Sizin değer düşük olmasına rağmen yavaş düşüyormuş iğneyle. Allah yardımcımız olsun . Selametle atlatalım bu süreci inşallahBen iki doz metotreksat tedavisi ve kürtaj oldum. Birkaç gün durur gibi oldu kanama ama yirmi gündür adet kanaması gibi devam ediyor. Beta takipte, ikinci doz vurulurken 1500dü, bir hafta sonra 550 oldu, sonraki hafta 300 oldu
Amin, çok geçmiş olsun size deSizin yine değer düşükmüş. Doktor betanın sıfırlanması aylar sürer demişti bana ameliyat olmazsam haklıymış demek. Sizin değer düşük olmasına rağmen yavaş düşüyormuş iğneyle. Allah yardımcımız olsun . Selametle atlatalım bu süreci inşallah![]()
Merhaba benimde bugün 6+3 dendi kese düzgün ama embriyo yok kalp atışı duymadım deyince o şokla çıktım hastaneden tahlil falan da yaptırmadım arayıp durdularEvet kese görününce dış gebelik ihtimali elendiği için tekrar kan istemedi .. Benim doktorum prof ancak cihazında yolk ve bebek görünmedi o sebeple boş gebelik dedi ertesi gün hepsi ve hatta kalp atışı da görüldü farklı bir doktora gittiğimde .. Mutlaka 8 hafta bekleyin, ve farklı bir cihazda tekrar takip edin bence .. Bana kürtaj için gün vermişlerdi çünkü boş gebelik diye
7. Haftada gidin mutlaka benim 8. Haftada göründü geç döllenme olduğu için 5+2 ile uyumluydu o yüzden görünmemiş başlarda mesela .. Sat tarihinizi ileri alıyorlar o zaman .. Haftalarca çok stres yaşamıştım boşu boşuna beta takibini yapsaydınız keşke 1 hafta en azından 2 günde bir kan verip görene kadar rahat ederdiniz .. Hayırlı haberler alın inşallahMerhaba benimde bugün 6+3 dendi kese düzgün ama embriyo yok kalp atışı duymadım deyince o şokla çıktım hastaneden tahlil falan da yaptırmadım arayıp durdular
Başka doktora gitmeyi düşünüyorum 7. Haftada mı gitsem 8 de gidip emin mi olsam bilemedim
Canım benim de son adet tarihim 14 Mart 14 nisan'dan başladım bir haftalık gecikme ile çok silik bir çizgi ile öğrendim 21 Nisan'da Beta HCG 148 çıktı ondan sonra 2 hafta bekledim ve bugün sabah ilk kontrolüme gittim doktor kese var gayet düzgün ve 5 haftalık dedi yolk sac da gayet iyi o da görünüyor dedi ama bebek görünmedi dedi 2 hafta daha bekle sonra gel dedi yani bu geç döllenme olayı da insanı stresten strese sokuyor çok farklı bir durum sen 5+5'te bebeği de gördün mü kalp atışını 5+5'te mi duydun eşimin içi rahat etmedi haftaya çarşambaya farklı bir doktora randevu aldık o zamana bir hafta daha büyümüş olur diye düşünüyorum daha net bir şeyler belli olur inşallahÖncelikle 16 Şubat sat olmasına rağmen 20 martta reglim gecikince hemen test yaptım ve pozitif görünce doktora gittim. Hcg 77 idi günümle uyumlu olmadığı için dış gebelik olabilir denildi ve Hcg takibi yapıldı. 28 martta ise boş kese göründü ve sağlıksız olduğu, boş gebelik olduğu söylendi. 4 nisanda tekrar gittiğimde yine boştu 11 nisana kürtaj için randevu ayarlandı ..5 Nisanda farklı bir doktora daha gitmek istedim ve bugün kese içinde yolk sac, bebek ve hatta kalp atışını gördük. Geç döllenme olmuş 5+5 çıktı ultrasonda.. Beklemeden, kesin olmadan sakın hemen kürtaja başvurmayın mutlaka emin olun. Her birinize sağlıklı gebelikler dilerim.. Bu konuyu kendim de 2-3 haftadır bu kabus gibi süreci yaşarken burda bir umut var mı diye konu konu araştıran anne adaylarımız için özellikle açma gereği duydum
Buda benim 7 günlük gecikme ile öğrendiğim silik test7 gün gecikmede silik şekilde pozitif görmüştüm