Dış gebelik yaşayanlar yardımcı olurmusunuz

dilasa01

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
394
96
13
28
İyi akşamlar arkadaşlar hamile olduğumu öğrenmiştım beta 517 lerde lekelenme şikayeti ile hastaneye gittim değerim en son 1224 dü bir gün sonra kanamam yoğunlaştı ve sancı girmeye başladı düşük yapıyorum diye düşündüm esşimin zoru ile tıp fakültesine gittim bir kaç doktor vajinal ultrason sonrası sağ tüpte odak gördüklerini söylediler sadece şüphe duydular kantesti verdim 945 çıkmıştı kürtaj yapalım dış gebelik olup olmadığını anlamak için dediler Nisan 30 da kürtaj yapıldı hastaneden ertesi gün çıkarıldım gerim 400 küsürlerdeydi düşmüştü kürtajdan iki gün sonra sancıların ağrılarım başladı tekrar aynı doktora gittim Bu sefer yine aynı yerde hapse? Pıhtı? Heteratopik geveledik ? Şüphesi duydu hastaneye yatış yaptım operasyon geçirebileceğimi söyleyince hastaneden çıkışımı alıp memleketime geldim burdada bir iki doktor problem yok dedi özel gittiğim doktor rahım arkasında sıvı birikimi var ama geçer dedi önemsemedi kan tahlili istedi beta 259 geldi takip edelim dedi 3 gün sonra tekrar beta 283 geldi bu durumda ne oluyor yaşayanlar yardımcı olurmusunuz kafam çok karışık ne yapacağım bilmiyorum çok uzun yazdım kusura bakmayın

Dış gebeliğe benziyor beta tekrar yükselmiş iğne ile sonlandırılır muhtemelen geçmiş olsun

Bende 8 ay once gecrdim dis gebelik bendede sivi goruntusu kaldi hic gecmedi o sivi simdi tekrar gebeyim o sivi hala var ve arastiriyor doktorlar sizin siviniz gectimi benim 7 ay gecti uzerinen hala ultrasonda görünüyor

Bende 8 ay once gecrdim dis gebelik bendede sivi goruntusu kaldi hic gecmedi o sivi simdi tekrar gebeyim o sivi hala var ve arastiriyor doktorlar sizin siviniz gectimi benim 7 ay gecti uzerinen hala ultrasonda görünüyor
Canım dış gebelik belirtileriniz nelerdi nasıl bir süreç yaşadınız ?

Benim bi belirtim olmadi acikcasi bekledigim bir gebelikde degildi adetim 11 gun gecikmisti betam 265 cikmisti okadar gecikmeye ragmen sonra betam duzgun artmadi muayneye falanda gridim kese gorunmedi o betada kese gorunmez zatende beta cok dengesizdi milim milim artiodu kurtaj oldum degerlerim dusmeyinc metotreksat yapildi bir doz 1 hafta hastanede yattim cok zorlu bir surecdi o igne butun vitamin degerlerimi dusurdu saclarim döküldü falan yani gerckden allah kimsenin basina vermesin erken farkedildigi icin ic kanama yasamadim tuplerimde zarar gormedi herangi bi dayanilmaz agrim olmadi ben sdce psikolojikmen cok yoruldum birde ignenin yan etkilerinden allaha sukur gecti bitti

Suan tekrar gebeyim saglikli gorunuyor normal gebelik fakat betam haftaya gore biraz düşük ilk basda normal artti 2060a kadar 2060da vajinal muaynede görüldü daha sonra 8 gun gecti o 8 gunluk surecde daha bakma gereginde bulunmadilar dun oylesine bakdilar 33 bin olmasi gerekirken 6 bin cikdi tedrginim tekrar.Ama kese olusmus icinde cocukda olusmaya baslamis betanin artik onemli olmadigini soyleselerde benm icim rahat degl.hayirlisi haftaya bakalim ne diyecekler.

Merhaba bende gebe olduğunu idrar testiyle öğrendim bugün 4+6 da doktor kontrölüme gittim alttan muayene etti kese göremedi tiplerde de göremedi ayrıca bende de rahimde sıvı birikmesi ve 5 cm'lik kist gördü beta verdim 600 lerde çıktı 2 gün sonra tekrar test vericem

Daha önce dis gebelik gecirmismiydiniz acana ben daha once gecirdim 8 ay once bendeki onun kalintisiydi %90 azaldi allaha sukur ve sivi olsa bile gebeliğe zarari olmuo bu bahsedilen sivi bazen dis gebelik dışında baska faktorlerdende meydana gelebiliyor yumurtlama donemlerinde falan sizma olabiliyor bendede 2 bucuk cm kist vardi gebelikle birlikde kayboldu.Ama bende oda gebelige zarar vermeyecek bir bölgedeydi icini rahat tut ama yinede yakin takipde olmani oneririm muhtemelen dis gebelik şüphesiyle 2 gunde bir beta artisina bakarlar eger az artis olup bir cikip bir dusuyosa dengesiz duzensiz artiosa anca ozaman supheleniyolar ayrica 600 beta ile zaten kese görünmez benim betam 2060da vajinal muayneyle goruldu suan erken ama 4 5 gun icinde görülebilir alttan muaynede seninde.Benim dis gebelikde betam adetim 11 gun gecmesine ragmen 265 cikmisti sonra 2 gun ara ile 271 300 400 sonra yine 350 gni die duzensiz gitmisti ozaman sagliksiz oldugu anlaşılmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…