• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DIŞ GEBELİK

Derya Yapanoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Arkadaşlar selam
Ben daha önce dış gebelik yaşadım üstünden 2-2.5 yıl geçti bu ay hamile olduğumu öğrendim Son adet tarihim 2 ocak döngüllerim 4-5 aydır 40-42 uzunlukta Adet tarihim 8 gün gecikttiğin de evde 3 tane 3 ü de pozitif çıktı kan testi tabiki de verdim Beta 4464.7 çıkttı cuma günü doktora gittim muayene için beta 5956.7 çıkttı doktor ultrasonumun görüntüsü çok kötü o yüzden keseyi göremiyorum dedi Vajinal muayene yapttı keseyi göremedi yine sağlıkllı bir gebelik gibi durmuyor dedi Pazartesi günü tekrar gel muayene edecem kan beta alacam dedi Gidicem tabi ama moralim çok bozuldu biraz araşttırdım geç döllenme vs olduğundan kaynakllı kese görünmeye biliyormuş Ya benim gibi Bu durumu yaşayanlar beta yüksek ilerliyorken kesesi gözükmeyenler sonradan gözüktü mü Lütfen cevap verir misiniz ya valla moralimi bozmamak için uğraşıyorum ama kafam da hep o an da yani

Eklentiler

• Screenshot_2026-02-27-16-21-40-762_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2026-02-27-16-21-40-762_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    29 KB · Görüntüleme: 70
İlk beta hangi gün ikinci beta hangi gün? Arada kaç gün var

Arkadaşlar selam
Ben daha önce dış gebelik yaşadım üstünden 2-2.5 yıl geçti bu ay hamile olduğumu öğrendim Son adet tarihim 2 ocak döngüllerim 4-5 aydır 40-42 uzunlukta Adet tarihim 8 gün gecikttiğin de evde 3 tane 3 ü de pozitif çıktı kan testi tabiki de verdim Beta 4464.7 çıkttı cuma günü doktora gittim muayene için beta 5956.7 çıkttı doktor ultrasonumun görüntüsü çok kötü o yüzden keseyi göremiyorum dedi Vajinal muayene yapttı keseyi göremedi yine sağlıkllı bir gebelik gibi durmuyor dedi Pazartesi günü tekrar gel muayene edecem kan beta alacam dedi Gidicem tabi ama moralim çok bozuldu biraz araşttırdım geç döllenme vs olduğundan kaynakllı kese görünmeye biliyormuş Ya benim gibi Bu durumu yaşayanlar beta yüksek ilerliyorken kesesi gözükmeyenler sonradan gözüktü mü Lütfen cevap verir misiniz ya valla moralimi bozmamak için uğraşıyorum ama kafam da hep o

İlk beta hangi gün ikinci beta hangi gün? Arada kaç gün var
24 ve 27'ymiş tamam. Yani arada 3 gün var. Üçüncü gün betanın 2 kattan fazla olması gerekir. Yani 27'sindeki değerin 9000 civarı olması gerekir. Bu nedenle doktor şüpheli yaklaşmış. Değerler yüksek gibi ama 8 günlük gecikmeye göre çok da değil. Yani doktorun haklı gibi... :( yine de takipte kalın elbette

Kesenin bu değerlerle mutlaka görünmesi gerekirdi. 3000 üstü görünüyor. Dış gebelik ihtimali baskın gibi. İnşallah yanılıyoruzdur

Arkadaşlar selam
Ben daha önce dış gebelik yaşadım üstünden 2-2.5 yıl geçti bu ay hamile olduğumu öğrendim Son adet tarihim 2 ocak döngüllerim 4-5 aydır 40-42 uzunlukta Adet tarihim 8 gün gecikttiğin de evde 3 tane 3 ü de pozitif çıktı kan testi tabiki de verdim Beta 4464.7 çıkttı cuma günü doktora gittim muayene için beta 5956.7 çıkttı doktor ultrasonumun görüntüsü çok kötü o yüzden keseyi göremiyorum dedi Vajinal muayene yapttı keseyi göremedi yine sağlıkllı bir gebelik gibi durmuyor dedi Pazartesi günü tekrar gel muayene edecem kan beta alacam dedi Gidicem tabi ama moralim çok bozuldu biraz araşttırdım geç döllenme vs olduğundan kaynakllı kese görünmeye biliyormuş Ya benim gibi Bu durumu yaşayanlar beta yüksek ilerliyorken kesesi gözükmeyenler sonradan gözüktü mü Lütfen cevap verir misiniz ya valla moralimi bozmamak için uğraşıyorum ama kafam da hep o an da yani
3000 üstünde kese görünür genelde. Bir de betanin günlere gore artisi da önemli. 2 günde en az %60 civari artmış olmasi lazım. Ultrasonun görüntüsü kotu madem risk almayıp baska bir doktora gidin bence bir doktor daha görsün.

24 ve 27'ymiş tamam. Yani arada 3 gün var. Üçüncü gün betanın 2 kattan fazla olması gerekir. Yani 27'sindeki değerin 9000 civarı olması gerekir. Bu nedenle doktor şüpheli yaklaşmış. Değerler yüksek gibi ama 8 günlük gecikmeye göre çok da değil. Yani doktorun haklı gibi... :( yine de takipte kalın elbette
Nasıl 48 saate 2 katına çııkması gerekiyor diye biliyorum 24 ün de 4464 benim değerim 27 de 6 ve ya üstüne olması gerekiyor du diye biliyorum ben

3000 üstünde kese görünür genelde. Bir de betanin günlere gore artisi da önemli. 2 günde en az %60 civari artmış olmasi lazım. Ultrasonun görüntüsü kotu madem risk almayıp baska bir doktora gidin bence bir doktor daha görsün.
Pazartesi gününe başka bir doktora aldım randevu inşaallah pazartesi gözükür kese

Kesenin bu değerlerle mutlaka görünmesi gerekirdi. 3000 üstü görünüyor. Dış gebelik ihtimali baskın gibi. İnşallah yanılıyorumdur:(
Nasıl 48 saate 2 katına çııkması gerekiyor diye biliyorum 24 ün de 4464 benim değerim 27 de 6 ve ya üstüne olması gerekiyor du diye biliyorum ben
Tamam işte 2 gün 48 saat. İlk beta 4464. 2. Beta ayın 26'sında en az 2 katı olmalıydı (9000 civarı). Sen ikinciyi 3 gün sonra ayın 27'sinde vermişsin. 3 gün sonra verilen betanın 9000'in de üzerinde olması gerekir sürekli katlanarak gidiyor

Arkadaşlar selam
Abla boşuna evham yapma inanki insan internetten araştırdıkça bı o kadar leyı kendıne dert edınıyo benkmde adetım 8 gün gecıkmıştı betam 40 çıkmıltı dış gebelık olabılır dediker ama ben hiç dinlemedim çünkü geç döllendiğimi biliyorum ve hiç bi sorunda çıkmadı çocugum 3 yaşında maşşaalllahhh

Back
X