dis gebelik

melekpeker

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
6
0
16
36
Merhaba arkadaşlar
benim sormak istediğim dış gebelik yaşayan arkadaşlarımız varmi ben iki hafta önce dış gebelikten ameliyat oldum ve sağ tupum alındı doktorum alınmasının benim için iyi olucani diğer türlü sağ Tüpte her defasında tekrarı nin olucani söyledi bu hafta kontrole gidicem solda umarım sıkıntı yoktur . Sormak istediğim dış gebelik yaşayan ve sonrasında kaç ay sonra hamile kalan arkadaşlarımız varmi acaba

canım kaçıncı haftada öğrendin dış gebelik yaşadığını evde idrar testi ile çıktı mı mesela gebelğin

Hastalığım 6 gün geciktiginde test yaptim ilk idrar testi cikti ondan öncesinde zaten göğüs lerde siskinlik ve hassiyet başladı bu sefer var dedim tabiki kan testi yaptim değerleri yüksek çıktı daha sonraki testinde düştü tekrar iki gün sonra tekrar yaptim yükseldi burda doktorumun hatası var geç döllenme olur diye beni 7 haftaya kadar bekleti en son yine keseyi goremiyince dış gebelik dedi . Bende başka bi doktora gittim o direk zaten hangi tupum de olduğunu herseyi gösterdi . Doktor seçimi gerçekten çok onemli belki tupum alınmazdi tedavi edilebilir. Sizin de ole bi durum mu var inşallah yoktur sürekli muayene olun benim ilk etapta kahve akinti ve kanama gelmişti bu dış gebelikte oluyomus genelde

bende dış gebelikten şüpheleniyordum visanne diye bir ilaç var çikolata kistleri tedavisinde kullanılıyor ben 6 aydır bu ilacı kullanıyorum son 2 aydır korunmadık zaten bebek olmuyor diye o ilaç dış gebeliğe sebebiyet veriyormuş benimde acayip belirtilerim vardı sol kasığım sürekli ağrıyor idrar rengim değişti akıntım var göğüslerim şişti belim müthiş ağrıyor dış gebelik aynı normal gebelik gibi belirtilerle gelirmiş o yüzden çok korktum ancak bugün test aldım ve yaptım gebelik yok çok şükür ben hamile kalmayı çok istiyorum ve bunun için uğraşıyoruz ancak ilaç kullanırken hamile kalmayı istemiyorum bebeğimin sağlığı için teşekkür ederim yanıtladığınız için inşlh en kısa zamanda tekrar hamile kalabilirsiniz hayırlı günler diliyorum

Sizin adinaza gerçekten üzüldüm insalalh yüce rappim size de nasip eder ama şunu soyliyim eğer idrar testi yaptiysaniz onda herzaman cikmiyo kan tahlili yaptirmanizi tavsiye ederim size o kesin çözüm dış gebelik çok ilerlediği zaman tüpü kurtaramiyolar diğer türlü erken teshiste ilaçla tedavisi var umarım yoktur tekrar geçmiş olsun

Hastalığım 6 gün geciktiginde test yaptim ilk idrar testi cikti ondan öncesinde zaten göğüs lerde siskinlik ve hassiyet başladı bu sefer var dedim tabiki kan testi yaptim değerleri yüksek çıktı daha sonraki testinde düştü tekrar iki gün sonra tekrar yaptim yükseldi burda doktorumun hatası var geç döllenme olur diye beni 7 haftaya kadar bekleti en son yine keseyi goremiyince dış gebelik dedi . Bende başka bi doktora gittim o direk zaten hangi tupum de olduğunu herseyi gösterdi . Doktor seçimi gerçekten çok onemli belki tupum alınmazdi tedavi edilebilir. Sizin de ole bi durum mu var inşallah yoktur sürekli muayene olun benim ilk etapta kahve akinti ve kanama gelmişti bu dış gebelikte oluyomus genelde
İyi de diğer doktoruna da erken gitsen belki o da göremezdi, 7. Haftada saptanması normal yani, ilk doktoruna da direkt 7. Haftada gitsen belki o da hemen dış gebelik diyecekti.
Normal gebeliklerde bile bu haftalarda görülüyor kese, bebek

komsum yenı evlıyken dıs gebelık gecırdı ve sag tupu alındı
doktoru ona 6 ay korun demıs ama kendısı 4. ay hamıle kaldı
2 yas arayla 2 kızı var sımdı :)
gecmıs olsun ...

Ilk gittiğim doktora 7 . Haftaya kadar ona da gittim zaten sole bi durum var ilk gittiğim doktor alttan muayene ediyo yine her gittigimde olduğu gibi fakat o hangi tupum de olduğunu göremiyor ve o direk iğne tevsik dedi bana ve ertesi gün başka bi doktora gittim ilk doktorun yaptığı gibi o da alttan muayene etti ve direk hangi tupum de olduğu nu soledi yani diğeri goremedi bırakın teshisi . Ona kalsa iğne tedavisi yapicak ti fakat diğer doktor çok ilerlemis alsam bile her defasında sağda yinr tekrarlar dedi bildiğim kadarıyla tüpün tedavisi yok

Back
X