DIŞ GEBELIKTEN SONRA HIDROSALPINKS HOCAM LUTFEN YARDIM!!!

CICEK7434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
408
121
36
merhaba Hocam;
Ben 28 yasında 4 aylık evliyim.2007 yılında sol over kıstten amelıyat olup sol yumurtalıgım alındı.Ocak 2015 ayında dıs gebelık gecırdım.Subat ayında adetımden sonra Hgs fılmı cektırmıstım. Fim sonucunda sol tupum kapalı sag tupde de hısrosalpınks oldugunu ogrendım. Ultrason muayenesınde de Yumurta rezervemın dustugunu ogrendım ve bıosteron ılacını kullanıyorum gunde 3 defa. Bana soylenılen ılk asamada laporoskopı amelıyatı olup sağ tupu alıp tup bebek tedavısıne baslamaktı.Tupun ıcerısındekı sıvının tup bebek olusumuna zarar verecegı soylenmıstı.hocam tereddutte kaldıgım konuyu ıleteyım. Bu rahatsızlıgımda dolayı bır cok hastaneye ve doktora muayene oldum.
Amelıyat olmam kesın ama bazıları ılk once yumurtalıklarını toplayıp ondan sonra amelıyat olman lazım dıyorlar,

bazı doktorlar da ılk once amelıyat olup (yumurtalıklara zarar verırmıs ıcerısındekı sıvı toplama asamasında) sonra yumurta toplama ışlemı yapılması gerektıgını bıldırdıler.

Hocam lutfen yardım edın . ne yapabılırım. Kafam cok karıstı. Yanlıs bır ışlem yapmak ıstemıyorum. fim sonucunu ıletıyorum.

Eklentiler

• PANORAMIK_240220151118.jpg
    PANORAMIK_240220151118.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 131
  • PANORAMIK_240220151342.jpg
    PANORAMIK_240220151342.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 132
  • PANORAMIK_240220151343.jpg
    PANORAMIK_240220151343.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 121
  • PANORAMIK_240220151345.jpg
    PANORAMIK_240220151345.jpg
    45,1 KB · Görüntüleme: 210
  • PANORAMIK_240220151347.jpg
    PANORAMIK_240220151347.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 118
merhaba Hocam;
Ben 28 yasında 4 aylık evliyim.2007 yılında sol over kıstten amelıyat olup sol yumurtalıgım alındı.Ocak 2015 ayında dıs gebelık gecırdım.Subat ayında adetımden sonra Hgs fılmı cektırmıstım. Fim sonucunda sol tupum kapalı sag tupde de hısrosalpınks oldugunu ogrendım. Ultrason muayenesınde de Yumurta rezervemın dustugunu ogrendım ve bıosteron ılacını kullanıyorum gunde 3 defa. Bana soylenılen ılk asamada laporoskopı amelıyatı olup sağ tupu alıp tup bebek tedavısıne baslamaktı.Tupun ıcerısındekı sıvının tup bebek olusumuna zarar verecegı soylenmıstı.hocam tereddutte kaldıgım konuyu ıleteyım. Bu rahatsızlıgımda dolayı bır cok hastaneye ve doktora muayene oldum.
Amelıyat olmam kesın ama bazıları ılk once yumurtalıklarını toplayıp ondan sonra amelıyat olman lazım dıyorlar,

bazı doktorlar da ılk once amelıyat olup (yumurtalıklara zarar verırmıs ıcerısındekı sıvı toplama asamasında) sonra yumurta toplama ışlemı yapılması gerektıgını bıldırdıler.

Hocam lutfen yardım edın . ne yapabılırım. Kafam cok karıstı. Yanlıs bır ışlem yapmak ıstemıyorum. fim sonucunu ıletıyorum.

Merhaba
1-Öncelikle tüplerinizi aldırınız.Kapalı olanı da aldırınız(Filmde spazma bağlı görülmemiş olabilir)Ne olur ne olmaz.Tüp ameliyatından bir ay sonraki ilk adetinizle tüp bebek tedavisi yapılabilir.
2-Yumurta rezervinizi anlamak için antral folikül sayımı ultrasonla yapılmalıdır.Yaşınız itibariyle şansınızın yüksek olduğunu düşünüyorum.Sol yumurtalığınızdan olduğunuz ameliyatın patoloji raporu yorum yapmam için çok yardımcı olur.Gönderiniz.
Saygılarımla