merhabalar öncelikle 4 buçuk yaşındaki oğlum uyurken dişlerini gıcırdatıyor bunu neden yapar acaba bir çaresi varmıdır.ve eşim tırnaklarını yer ara ara şimdi oğlumda başladı ve sorduğumda babamı taklit ediyorum dedi ben sürekli uyarıyorum tırnağını yeme diye ama bir çaresi olmuyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinicem.
diş gıcırdatması benim babam 67 yaşına kadar yani ölene kadar gıcırtdattı,hep dişlerinden oldu,erken yaşta ağzında diş kalmadı çok kötüydü.ben de kendimi bildim bileli dişlerimi gıcırdatıyorum ,çoğu zaman sesine uyanıyorum, yanındakini çok rahatsız ediyorsun,sabah kalkdığımda bütün dişlerim ağrıyor,bilmiyorum hiç de doktora gitmedim,sadece babaya ben çekmişim ırsi diyorlar...
Diş gıcırdatması, aklımıza önce ailedeki gerginliğin çocuğumuza işleyemeden yansıması gelir. İleride ciddi diş ve çene ile iligli yapısal sıkıntılara yol açacağı için, öncelikle mutlak çocuklarla çalışan bir psikiyatra başvurun.
Eşiniz tırnağını yedikçe, oğlunuz da taklit edecektir. Oğlunuza yapma deme yerine, eşinizin bu alışkanlığı bırakması için destek almasını sağlamalısınız.