Dış görünüş takıntılarım?

Kızlar bende cok fena dis gorunus takintisi var. Kilo alip kendimi eve kapattigimdan beri hicbir yerimi begenmemeye başladım. 21 yasindayim ve burun estetigi, kas kaldirtma, cene torpuletme ve elmacik kemigi dolgusu yaptirmak istiyorum. Herkes sacmalama senin yuzunde hicbir sorun yok diyo ama ben sanki bu estetikleri yaptirmazsam asla guzellesemicem gibi geliyo. Tabi bu arada ben ogrenciyim ve malesef tek bir estetik yaptiracak param yok! Ailemde de bunlarin hepsini karsilayacak para yok malesef. Ben para biriktirmek istiyorum sizce nasil daha hizli para biriktirebilirim? Yazin calismayi dusunuyorum. Estetik fiyatlari minimum ne kadardir?
fiyatlar ucmus durumda ayni kendimi okudum ama benim sorunum asiri zayiflikti burnuma ve kulaklarima sinir oluyordum dogumda kilo aldim diye sevinen tek insan benimdir herhalde simdi hemen hemen istedigim kilodayim. bu yaz burnumu ve kulaklarimida yaptiriyorum.yani ilerde gecer diye dusunme gecmiyor o takinti bir ara azaliyor normal hayata donuyorsun birgun aynaya bakiyorsun alakasiz bir zaman bu sefer tipime bak evlat olsam sevilmem estetigimi yaptirip mutlu olacagim diyorsun. :)

bkz. dismorfofobi

konu sahibesi rica etsem üstte yazdığım fobiyi bir araştırır mısınız? sizin durumunuza uygun geldi bana ama teşhis koyacak yeterliliğe sahip değilim.

Tek bi kaynaktan okudum ve bahsettigi her sey bende var. Bilmiyorum belki olabilir zaten muhtemelen ben abartiyorum ama ne yapicam onuda bilmiyorum

fiyatlar ucmus durumda ayni kendimi okudum ama benim sorunum asiri zayiflikti burnuma ve kulaklarima sinir oluyordum dogumda kilo aldim diye sevinen tek insan benimdir herhalde simdi hemen hemen istedigim kilodayim. bu yaz burnumu ve kulaklarimida yaptiriyorum.yani ilerde gecer diye dusunme gecmiyor o takinti bir ara azaliyor normal hayata donuyorsun birgun aynaya bakiyorsun alakasiz bir zaman bu sefer tipime bak evlat olsam sevilmem estetigimi yaptirip mutlu olacagim diyorsun. :)
Anladim cok sagol. Dis gorunusumu kotu bulmuyorum ama takinti yaptigim yerlerim var ve evet banada pek gececek gibi gelmiyo. Acaba burun estetigini ne kadar yaptircaksiniz?

Anladim cok sagol. Dis gorunusumu kotu bulmuyorum ama takinti yaptigim yerlerim var ve evet banada pek gececek gibi gelmiyo. Acaba burun estetigini ne kadar yaptircaksiniz?
ben cok arastirdim yaptiracagin sehire gore degisiyor.ozeller cok pahali buyuk devlet hastanelerini tavsiye ederim hem fiyat uygun hemde denk getirirsen doktorlari harika.ben yurtdisindan aradim ilk cok reklami cikan ozel bir hastane yurtdisini duyunca bana yaklasik 14-15 bin gibi bir fiyat vermisti :))) hemen devleti aradim yaklasik ikisi hersey dahil 5-6 bine ve sigortamda yok halledecegim sanirim kismetse bakalim

Olay kilo.. o oldugu icin otomatikman saca yuze sarıyor insan. Sen bunun icin hirslanip para kaza maya calisicagina bu hirsla spora diyete basla. Ondan sonra ozguvenin gelicek zaten yerine. Bosu bosunada estetik yaptirmamis olursun. Benimde kilo problemim var hayirljsinda bi dogurayimda bende baslicam diyt spora benimde en az 40 kilo vermem lazim. Sonucta ayni seyleri yasadik biz kilolular defalarca.
Hadi arkadasim goreyim o iradeni

Bir üyenin yorumunu okuyunca aklıma daha önce okudugum bir yazı geldi ve bazı kısımlarını paylaşmak istiyorum.

Merhaba, Ben Kapitalizm
Kızlarınızı Barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil
Ben Kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım Sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.
Ben Kapitalizmim ve kadınları ne kadar "şişman" olduklarına öyle bir inandırdım ki, sadece ABD'de 10 milyon kadın anoreksi/blumia hastası
Ben Kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor

Her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var
Ben Kapitalizmim ve güzelliğin tanımını da değiştirdim: En güzel kadın en iyi göğüs estetiğine sahip olan kadındır
Ben Kapitalizmim ve kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria's Secret'a koşun
Victoria's Secret ülkelerime Türkiye de ekleniyor, incecik bir parça çamaşıra 80$ verince çok çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum
Ben Kapitalizmim ve kadın cinselliğini çok yüksek fiyatlı bir satış ürünü haline dönüştürmeyi de elbette başardım.

Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.

Ben Kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz banyonuzun fayansının renklerinden rahatsız oluyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim ... !

Konuyu okurken benim de aklıma bu yazı gelmişti. Tam isabet!

ben cok arastirdim yaptiracagin sehire gore degisiyor.ozeller cok pahali buyuk devlet hastanelerini tavsiye ederim hem fiyat uygun hemde denk getirirsen doktorlari harika.ben yurtdisindan aradim ilk cok reklami cikan ozel bir hastane yurtdisini duyunca bana yaklasik 14-15 bin gibi bir fiyat vermisti :))) hemen devleti aradim yaklasik ikisi hersey dahil 5-6 bine ve sigortamda yok halledecegim sanirim kismetse bakalim
Tesekkur ederim cNim bende zaten devlette olmayi dusunuyorum ozeller asiri pahali

Olay kilo.. o oldugu icin otomatikman saca yuze sarıyor insan. Sen bunun icin hirslanip para kaza maya calisicagina bu hirsla spora diyete basla. Ondan sonra ozguvenin gelicek zaten yerine. Bosu bosunada estetik yaptirmamis olursun. Benimde kilo problemim var hayirljsinda bi dogurayimda bende baslicam diyt spora benimde en az 40 kilo vermem lazim. Sonucta ayni seyleri yasadik biz kilolular defalarca.
Hadi arkadasim goreyim o iradeni
Tesekkur ederim umarim veririz kilolari

kendi ağzınla demişsin dış görünüş takıntım var diye. takıntı vücudunda bir yerlerini değiştirmekle geçmez. maazallah 10 tane yerini değiştirirsin ve onlarda kalmaz, bu işin sonu yok. takıntı kafayı değiştirmekle geçer. uzmana kısa zamanda git, sonra tekrar yazarsın.

Her yerini estetik yapsan gene bir zaman sonra beğenmeyeceksin, gözüne kötü gelecek . Düşünce tarzını değiştirmen gerek ve kilonun verdiği özgüven eksikliği de var. Zayıflamaya başladığında emin ol kendine güvenin gelecek. İnsanlar 60 kilo veriyor 30 kiloyu hayli hayli verirsin.

Kızlar bende cok fena dis gorunus takintisi var. Kilo alip kendimi eve kapattigimdan beri hicbir yerimi begenmemeye başladım. 21 yasindayim ve burun estetigi, kas kaldirtma, cene torpuletme ve elmacik kemigi dolgusu yaptirmak istiyorum. Herkes sacmalama senin yuzunde hicbir sorun yok diyo ama ben sanki bu estetikleri yaptirmazsam asla guzellesemicem gibi geliyo. Tabi bu arada ben ogrenciyim ve malesef tek bir estetik yaptiracak param yok! Ailemde de bunlarin hepsini karsilayacak para yok malesef. Ben para biriktirmek istiyorum sizce nasil daha hizli para biriktirebilirim? Yazin calismayi dusunuyorum. Estetik fiyatlari minimum ne kadardir?
estetik falan yaptırma ....burun estetiği yaptıranların çoğunun burnu düşüyor sonra seninkide öyle olur bu defa kaldırtmak içinpra gider...

En büyük estetik isteyen tarafın düşüncelerin onunda fiyatını bilmiyorum

Bence işe instagram facebook hesabınız varsa kapatmakla başlayın.:KK30: Çünkü hergün zengin fenomen ünlü denen insanların estetikli hallerini, kaliteli saç spreyleriyle yapılmış sacları yada pahalı kozmetiklerle oyunlu yapılmış makyajları yada son model telefonlarıyla çekilmiş ve envai çeşitte fotoşop programıyla güzelleştirilmiş fotolarını görmek insanı farkında olmadan depresyona götürüyor. Ben kapattım mesela sosyal medyayı:KK73: resmen estetiğe özendiriyorlar ben neden böyle değilim diye psikolojini bozuyorlar. Ama 30 kilo fazlam var demişsiniz birde kiloda depresyon yapar. Sadece biraz kilo verebilirsiniz minik minik hedef koyun kendinize .önce mesela 10 kilo verin ona odaklanın kendinizi iyi hissettiğinizi görünce motiveniz artacaktır belki bir 10 daha vermek istersiniz sonra.

Bence işe instagram facebook hesabınız varsa kapatmakla başlayın.:KK30: Çünkü hergün zengin fenomen ünlü denen insanların estetikli hallerini, kaliteli saç spreyleriyle yapılmış sacları yada pahalı kozmetiklerle oyunlu yapılmış makyajları yada son model telefonlarıyla çekilmiş ve envai çeşitte fotoşop programıyla güzelleştirilmiş fotolarını görmek insanı farkında olmadan depresyona götürüyor. Ben kapattım mesela sosyal medyayı:KK73: resmen estetiğe özendiriyorlar ben neden böyle değilim diye psikolojini bozuyorlar. Ama 30 kilo fazlam var demişsiniz birde kiloda depresyon yapar. Sadece biraz kilo verebilirsiniz minik minik hedef koyun kendinize .önce mesela 10 kilo verin ona odaklanın kendinizi iyi hissettiğinizi görünce motiveniz artacaktır belki bir 10 daha vermek istersiniz sonra.
Sadece instagramim var ve evet instagramdan sonra boyle dusunceler olustu bende.
Kilo vermeye calisiyorum bilmiyorum ya insallah verebilirim.

konu sahibi çok güzel,hiç estetiğe ihtiyacı yok hatta bence çok kilo da vermemeli.kilo onu daha alımlı gösteriyor.ben çok beğendim ki:nazar:

Sadece instagramim var ve evet instagramdan sonra boyle dusunceler olustu bende.
Kilo vermeye calisiyorum bilmiyorum ya insallah verebilirim.
Eminim çoook güzelsindir bide yüzündeki farklılıklar seni sen yapan özelliklerdir ve estetik yaptırırsan herkese benzersin. Bence aşırı deformen yoksa yüzünde ( ki kesin yoktur çünkü daha 21 yaşındasın) estetik düşünmemelisin.
Felsefede 'güzel nedir?' Diye bir kavram varya aslında onun cevabı 'güzel karakterli olandır' yani karakteristik, farklı olandır.

Eminim çoook güzelsindir bide yüzündeki farklılıklar seni sen yapan özelliklerdir ve estetik yaptırırsan herkese benzersin. Bence aşırı deformen yoksa yüzünde ( ki kesin yoktur çünkü daha 21 yaşındasın) estetik düşünmemelisin.
Felsefede 'güzel nedir?' Diye bir kavram varya aslında onun cevabı 'güzel karakterli olandır' yani karakteristik, farklı olandır.
Cok haklisin ben mesela estetik yaptiran kasinlarin hep birbirine benzedigini dusunuyorum zaten o kadar bariz farklar olan estetik yaptirmam ben sadece kucuk dokunuslar istiyodum.

Back
X