diş hekimliği ve hukuk?

dlra_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
201
0
46
İstanbul
ben sayısalım fakat bu sene eşit ağırlıktanda girdim eşit ağırlık daha iyi geldi zaten seviyorum sözeli bu senede vakıf üniversitesine gidicem burssuz yazmayıda düşünüyorm yani istediklerm olmazsa mecbur para vercez fakat ailem diş hekimliği istıyo bense becereblceğimi düşünmüyorm hani insan alışır bi süre sonra fakat vakıf ta okuyacagm için alışana kdr kalırsam kötü olur zaten zordan gönderiyolar sizce eğitimi iyi dilimi geliştirmm için avantajlı olup ortamıda öğrenci için iyi olan vakıf ünileri neler bide hukuk mu diş mi(birbirine çok zıt bölümler fakat hukukuda dişide alışmm zamn alsada severek yapacağmı düşünüyorm) düşündğm vakıf ünileri ise ücret olarakta dahil izmir ünis,gediz ünisi,bahçeşehir hukuk,toros hukuk,atılım hukuk,şifa ünisi diş sizin varsa iyi diyebileceğiniz söyler msnz yarın tercihlerimi vericem

Ben hukuk okuyorum. Bölümümden memnunum.Sevebileceğin bir bölümde daha başarılı olursun.Bence kendi isteklerini ön planda tut. Bu arada bahçeşehir hukuk gayet iyi diye duydum.:97:

Ben hukuk okuyorum. Bölümümden memnunum.Sevebileceğin bir bölümde daha başarılı olursun.Bence kendi isteklerini ön planda tut. Bu arada bahçeşehir hukuk gayet iyi diye duydum.:97:

teşekkür ederim peki koca koca kitapları ezberliyomuşsunuz doğrumu?

Öyle bişey yok gözün korkmasın :) Ezber abartıldığı kadar yok. Tabi ezber benim mantığıma uymadığı için ben yapmıyorum .Ama sınıfta ezber yaparak sınava gelen arkadaşlar var. Ama ezber yanlış bir yöntem. Önemli olan hukuk nosyonuna sahip olabilmek.Ezber yaparak bunu köreltirsin. Sakın ezber yapma mantığını kavramaya çalış.

ztn okumayı da çok severim ezbermde iyidir ama çok korkuttular gözümü saol içim rahatladı birazda olsa:)

Bak tam sana göre o zaman hukuk. Okumayı seviyorsan zorlanacağını sanmam. Başarılar dilerim şimdiden üniversiye hayatın için :)

ben 8 yıldır hukuk bürosunda çalışıyorum canım. şu kadarını söyleyeyim avukat olup büro açıpta o büroyu çekip çevirmek kolay değil. başkasının yanında çalışan yeni avukatlarda benim şu an aldığım maaşı bile almıyorlar. yani tamam statüsü güzel adı var bi kere ama kolay bi meslek değil bence. yaz dilekçeyi para kazan olayı yok sürekli koşturmaca vs çok zor yanları var. iyi düşün derim

Avukatlık için yazdıklarınıza katılıyorum. Siz işin içinde olduğunuz için kolay ve ya zor yanlarını daha iyi bilirsiniz. Ama takdir edersiniz ki hukuk mezunlarının hepsi avukatlık yapmazlar.Başka iş olanakları da vardır.

Bu yeni sistemi bu yüzden sevmiyorum işte.
3 yıl tm okuyan öğrencinin en çok istediği bölümlerden biri olan hukuğun sayısal öğrencileri için 'sayısaldan bilmemne bölümü olmazsa hukuk yazarım' demesine yol açıo bu sistem.
O zaman mf tm ts gibi bölümler de kalksın nasıl olsa herkes istediği yeri yazabilio bölümü ne olursa olsun!

mf tm ts gibi alanlar herkes koyun gibi mezun olduğu bölümden tercih yapsın diye koyulmamıştır eminim.o alanlar kalkarsa her alandaki o kadar dersi her öğrencinin alması gerekir,bu dersleri öğretmek için lise öğrenimini de 8 yıla çıkarmak gerekir.ayrıca önemli olan lisede hangi alanda eğitim gördüğü değil sınavda hangi alandaki puanının yüksek olduğudur.tm'deki aklıevvel öğrenci sayısalcıdan daha kötü tm puanı yapıyorsa o da onun sorunu olsun,puanı yeten insan niye düşünsün ki:97:

ben olsam diş hekimliği seçerdim.Özel üni.den mezun olduktan sonra serbest ya da büro avukatlığından başka pek bir seçeneğin yok.Devlet kadrosunda ne biliyim hakimlik savcılık vakıftan mezun olduktan sonra çok çok zor.Ankara üni. mezunları oluyor genelde oralara kadar yükselebilenler. Serbest avukatlık ya da büro avukatlığı yapacağıma diş okurum kendi iş yerimi açar kendi kendimin patronu olurum.Bir hukuk mezunundan hem daha çok kazanırım hem daha rahat çalışırım.

cevap yazanlara teşekkür ederim gelmesi kesin değil ama öne diş hekimliği snra ecza snra hukuk yazcam dersanedeki hocalar ve aile faktörü saolsn:)

diş hekimliğini tercih ederdim ben olsam :) yeditepe üniversitesi özellikle çok iyi diye duymuştum ama bilemiyorum ne kadar doğrudur.

İlgili puan türlerinde sıralaman kaç?

Bu karar tamamen senin kişisel ilgilenmenle alakalı.Bana da tıp diye tutturan çok olmuştu,yazık ediyorsun demişlerdi ama istemek işte önemli olan.Yoksa bir ömür mutsuz olursun.

Ayrıca sana tavsiyem hangisine karar verecek olursan ol devlet üniversitesinde tutarsa ilk tercihin o olsun.Ben de hukuk okuyorum,burslular tutmasına rağmen devlette okuyorum.Özellikle hukuk,devlette okunmalı.

alandışı puan oldğu için tm 71 binlerde mf3 78 bin ya bide çok uçuk rakamlar olmasn istiyorm

alandışı puan oldğu için tm 71 binlerde mf3 78 bin ya bide çok uçuk rakamlar olmasn istiyorm

Hmm tabi maddi durumun elveriyorsa özeli düşünmende sakınca yok ama genelde devlet daha iyidir.Olmadı 2.sene bekleme seçeneğini de düşünebilirsin bence..Gerci sanırım yarın son gün,kolay gelsin :)

78binle diş eczacılık zor canım özeller bile çok yüksek puanlarla alıyor ancak kıbrıs olabilir sen hukuğa heveslen gayet iyi gelmiş alandışı olmasına rağmen vee hayırlı olsun

78binle diş eczacılık zor canım özeller bile çok yüksek puanlarla alıyor ancak kıbrıs olabilir sen hukuğa heveslen gayet iyi gelmiş alandışı olmasına rağmen vee hayırlı olsun

dişte ztn kıbrıs oluyo hukuk evet ikinci olark onu yazıcam bide bişey sorucam acaba vakıf ünilernde harc ayrı öğrenm ücreti ayrımı yoksa mesela öğrenm ücreti 20 milyar harcta veriyomuyuz ayrı olark

dişte ztn kıbrıs oluyo hukuk evet ikinci olark onu yazıcam bide bişey sorucam acaba vakıf ünilernde harc ayrı öğrenm ücreti ayrımı yoksa mesela öğrenm ücreti 20 milyar harcta veriyomuyuz ayrı olark

bildiğim kadarıyla kıbrısda harç artı ünv öğrenim ücreti türkiyede sadece öğr ücreti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…