Dis kanamalari

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
96
A.B.D.
Birkac haftadir dis etlerim kaniyor, fircalarken oluyor.
Nedenini bilemiyorum
Boyle bir sorunla hic karsilastiniz mi? Nasil onleyebilirim?

Son düzenleme:
benim de geçen sene oluyordu doktora gittim diş taşlarımın olduğunu söyledi. Diş taşları yüzünde diş eti tam dişleri sarmıyormuş bu yüzden oraya en ufak bir şey değse kanıyormuş. Bana söylenen buydu dişlerinle ilgili bir problemse büyük ihtimal budur ama başka bir sağlık sorunun yansımasıyla bilemem en yakın zamanda bir diş doktorun görünmeni tavsiye ederim.

firçalarken kanıyorsa cok büyük bı problem olcanı sanmam diş tasi olabılır arkdasn dedıgı gıbı temızlıgını ıyı yapmıyorsunmu acaba.... benım ..diş etlerım durduk yere kanıyor fırcalarken değil

bende de aynı şey var canım.arada bir fırçalarken yada elma falan ısırdığımda kanadığını görüyordum.Dişçime sormuştum çok fazla önemsenecek bir şey olmadığını söyledi.Ve diş etlerime ellerimle masaj yapmmaı söyledi.Ama tabi ihmallik edip masaj yapmıyorum.Ama bu aralar pek kanamıyor.Birde greyfut yemenin diş etlerini kanamasını önlediği duymultum.Ve gerçekten de greyfut yediğim zamanlar kananamıştı.Kışın çok yerdim.Ama yaz geleli hiç yemedim.

Sende eğer greyfut yemeği düşünüyorsan eğer sakın haplarla birlikte kulllanma.Önce bir greyfutu araştırıpta kullan derim canım.Çünkü greyfutta antibiyotik yerine geçiyor.

Acil şifalar

büyük ihtimalle diş eti tedavisine ihtiyacın var
ihmal etme ilerde kötü sonuçlara yol açabilir
geçmiş olsun

arkadaşlar diş eti kanamalarını küçümsemeyiniz doktorunuzla mutlaka irtibat kurunuz...

Dişeti kanamasına, gerekli ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal nedenler yolaçabiliyor. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eriterek, sağlam diş kayıpları yaşanıyor.
NEDENLERİ
: “Dişeti kanaması, her şeyden önce dişeti probleminin habercisidir. Dişeti kanamasının sebebi, sağlıklı ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal sebepler olabilir. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eritebilir. Böylece hiç çürük olmadığı halde dişte oynamalar başlayabilir. Kaybolan dokunun telafisi mümkün olmadığı için de sağlam diş kayıpları meydana gelebilir.”

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
“Dişeti kanaması, ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Bu hastalığın önlenmesi için kanamaya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu etkenler diştaşı veya dokular olabilir. İltihabi reaksiyon oluşmuşsa iltihap ilaçla kurutulmalıdır. Bunların yanı sıra fırçalama ihmal edilmemelidir. Tuzlu ılık suyla gargara yapmak da faydalıdır. Ağır durumlarda ise kanamaya yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için diş hekimine başvurmak gerekir.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…