Diş kemiği erimesi ve hamilelik

Quen93

...
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
188
48
298
32
Merhaba,

Benim dişlerimi tutan kemikte erime var, o yüzden diş etlerim çekildi. Küretaj tedavisi tamamlandı flap için çağırılmayı bekliyorum. Temmuz ayından beri tedavim devam ediyor fakat flap için belki de aylarca daha bekletilebilirim... Esas konuya gelecek olursam,

Eşimle bebek için hazır olduğumuzu hissediyoruz fakat dün bazı forum sitelerinde hamile kalmadan önce dişlerinizi yaptırın yoksa dişsiz kalırsınız tarzı yorumlar okudum. Hamilelikte bebek anneden kalsiyum çektiği için diş ve kemik yapısı da zayıflıyormuş. Flap operasyonu uzun süren bir durum sonrasında da beklemek gerekiyor çok kararsız kaldım. 32 yasındayım ve daha da gecikmek istemiyorum açıkçası. 3 yıldır evliyiz ve ilk defa şu anda çok hazır hissediyoruz. Bu konuda çok kararsız kaldım. Bu durumu yaşamış birileri varsa bana yardımcı olabilir mi acaba, günlerdir kafam karmakarışık....

Teşekkür ederim.

dişleriniz sağlıksız bir yapıdaysa olabiliyor evet,iki hamileliğim de diş kaybettim,onlardan kaynaklı üst dişlerimi yaptırdım,ama bundan on yıl öncekinden daha titiz tıp bence,bir buçuk yıl önce üçüncü bebeğimi kucağıma aldım ve hiç görmediğim destekler takviyeler,ilaçlar kullandım,iyi bir diş doktoruna sonra kadın doktoruna danışarak güzel bir yol izlersiniz inşallah,
huylu huyundan vazgeçmiyor 3.de 20'lik dişim çürüdü,çok önemli değildi kalıcı olmadığı için,ama kemik erimesi var demişsiniz,o ağrıyı biliyorum ben,hamilelikte kalsiyum kaybedeceğiniz için ağrılı bir süreç geçirebilirsiniz,herkes de farklılık gösterebilir süreç,tavsiye edebileceğim şeylerden birisi hamile kalmadan önce vitamin vs depolarınız doluysa daha iyi bir başlangıç olur sizin için.

Cevabiniz için teşekkürler, sizde de diş kemiginizde erime mi vardi neden kayip yasamistiniz acaba?

Cevabiniz için teşekkürler, sizde de diş kemiginizde erime mi vardi neden kayip yasamistiniz acaba?
ben zaten çocukluğunda da demir eksikliğini sık yaşayan biriydim,diş minelerim de zayıfmış,bu yüzden hamilelikte gidenler oldu,20'lik dişin çekildiği alanda erime oldu, demir eksikliği nüks edip şiddetli ağrılar yaşamaya başlayınca öğrendim

Anladım teşekkür ederim Çocuklarınız ve ailenizle birlikte mutlu bir hayat diliyorum sizin için

Bebek anneden kalsiyum veya başka birşey çekmiyor bu tamamen şehir efsanesi uydurma birşey onu sordum ben doktora sadece gebelikte hormonlar değiştiği için organlarıöız daha hassas oluyor maalesef muhakkak herşeyinizi yaptırın özellikle de diş

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

ben de kuretaj ve flep yaptirdim. neden beklemek gereksin ki?
disin yarisina bir yaptilar bir haftaya dikisleri alindi. sonra ne zaman musaitsem gittim ikinci yarisina da yaptirdim, dikisler tekrar alindi.
bu kadar daha da kontrole bile gitmedim

cekmiyor ama besleniyor sonucta annenin kalsiyumundan mineralinden. annenin yeterli kalsiyumu yoksa sorunlar yaşanabilir. benim annem mesela ablamda bir dişini kaybetmis bende bir baska disini . kuzenimin de hamileyken kopek dişi düştü .
cok kadinin basina gelen birşey diş kaybi, ozellikle kemik erimesi yaşayanların

Bu tedavi ne kadsr sürecek ve bekleme süresi ne kadar. Tedaviniz acilse yaptırın öncelikle. Emzirme sürecinde bile sadece parol kullanılıyor. Tedavinjz nereden baksanız 2 sene aksayacak.Kırmak istemem sizi ama hazır hissedince hazır da olummuyormusgeç olsun güç olmasın. Umarım gönlünüzce olur her sey
.

ben de kuretaj ve flep yaptirdim. neden beklemek gereksin ki?
disin yarisina bir yaptilar bir haftaya dikisleri alindi. sonra ne zaman musaitsem gittim ikinci yarisina da yaptirdim, dikisler tekrar alindi.
bu kadar daha da kontrole bile gitmedim
Merhaba, devlet hastanesinde şuan sıra beklemekteyim ne zaman arayacakları belli değil bir ay geçti bile en son randevudan sonra. bir de benim tüm dişlerime yapılması gerekiyor operasyon sonunda da 5 hafta kadar daha beklemek gerekiyor yazılmış kafamı karıştırdı bu yüzden

Ek olarak bir şey daha sormak istiyorum flap operasyonunuz nasıl geçmişti acaba? Enfeksiyon tekrarı gibi durumlar yaşanıyormuş bazılarında sizde de oldu mu böyle bir durum? Operasyon sonrası toparlanma süreci nasıl ilerlemişti?

Teşekkür ederim :)

Merhaba, tedaviye başlanılırsa eğer 4 hafta gibi bir süresi olduğu söylendi 1 aydır sıra bekliyorum bakalım ne zaman çağırırlarsa artık hayırlısı dediğiniz gibi önce dişleri halletsem iyi olacak diş kaybeden anneleri duyunca geriliyorum baya cevabınız için teşekkürler :)

Evet benim de tanıdığım komple dişlerini kaybetti benimde gebelikte dişlerim çok hassaslaştı ağrıdı doktor bebek senden asla birşey almaz dedi hormonlar değiştiği için oluyormuş

he 4 hafta
tabii normal o zaman 1. hafta disin yarisi 2. hafta dikiş cikartma 3. hafta disin ikinci yarisi 4. hafta dikis cikartma
normal 4 hafta
uzun diyince uzun sandim:) bence bu vakti degerlendir . saglik ocagina git detayli kan tahlili yaptir. feritini d vitaminin dusukse falan takviye al - gebeligi etkileyen seylermis onlar da. benim de Ferritinim cok dusuk diye arastirdim bu degerle mesela gebe kalsam bile sorun yasarmisim. sen de kontrol ettir varsa takviyelere basla, folik aside basla...
hani ayin bosa gecmis gibi degil de hazirlik gibi gecer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…