• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş tedavileri hakkında

pembekurkum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
111
2
26
Isparta
Arkadaşlar uzun suredir takip ediyorum kk'yı. Yeni uye oldum ve danısmak istiyorum sizlere. Konu şu: Benim ön iki disim ileri dogru cıkık :) tavsan dis veya dislekte denebilir :) Asırı kotu durdugunu soyleyen olmadı bu zamana kadar hatta cene yapıma uydugu icin yakıstıgını soyleyenler cok oldu . bense bazen begenıyorum bazense katlanamıyorum dis macunu reklamlarındaki sırma gibi dişleri gorunce :D He birde tereddutlerim var . beni çok sevenler arasında yaptırma sakın diş telini sıktıkça dişlerin duzelecek tamam ama ileride diş etlerin sıkıldıgı için dişlerin erken çürüyüp dökulur diyen de var mantısız değil hani . sizce ? fikir verin lütfen . zararından yararına kadar bahsedin şu diş tedavilerinden . şimdiden teşekkurler :)

Tel kullanmadım bir fikrim yok ama alternatif çözüm olarak kesip kaplama şeklinde bişeyler söylerlerse kesinlikle ama kesinlikle yaptırma :)

Ben de diş tedavimi etrafımda konuşan çok olduğu için geciktirdim. Sana yakışıyor, ciddi bir sorunun yok vs laflarını duya duya 25 yaşıma kadar bekledim ama sonuçta ben rahatsızdım, gülemiyordum bile. En sonunda 25 yaşımda taktırdım, 2 yıl kaldı ve 8 ay falan oldu çıkalı. Tedavi ağrılı gerçekten ama diş etlerinin sıkıldığı için erken çürümesi diye bir şey duymadım ben hiç. Zaten çenende onları sıralamaya yetecek yer yoksa diş çekiyorlar. Bence bir doktora muayene olup onunla görüşmelisin.

Arkadaşlar uzun suredir takip ediyorum kk'yı. Yeni uye oldum ve danısmak istiyorum sizlere. Konu şu: Benim ön iki disim ileri dogru cıkık :) tavsan dis veya dislekte denebilir :) Asırı kotu durdugunu soyleyen olmadı bu zamana kadar hatta cene yapıma uydugu icin yakıstıgını soyleyenler cok oldu . bense bazen begenıyorum bazense katlanamıyorum dis macunu reklamlarındaki sırma gibi dişleri gorunce :D He birde tereddutlerim var . beni çok sevenler arasında yaptırma sakın diş telini sıktıkça dişlerin duzelecek tamam ama ileride diş etlerin sıkıldıgı için dişlerin erken çürüyüp dökulur diyen de var mantısız değil hani . sizce ? fikir verin lütfen . zararından yararına kadar bahsedin şu diş tedavilerinden . şimdiden teşekkurler :)

Dişiniz için biz şimdi ne söylersek yalan olur en iyisi bir diş hekimine gidin gerekli olan çene filminizi,diş yapınızın filmini çektirin gerekli kontrolleri yaptırın ona göre diş hekimi size hangi yöntem olur karar versin,belkide gerekli kontroller yapıldıktan sonra hiçbir yönteme bile gerek kalmaz rahatsızlık olmadıktan sonra.

muayeneye yakın zamanda gideceğim . sevgili kk üyeleri ilginize teşekkür ederim. Diş tedavisi gören diğer üyelerimiz ise daha fazla bilgilendirmek için cevap yazarlarsa mutlu olurum sağlıcakla kalın

ben diş teli taktım 2 sene 3 ay boyunca ama benimki çok kötüydü tedavide çok zorlandığım zamanlar oldu çok zorunlu olmadıkça takılması taraftarı değilim tabi sizintedavi süreciniz daha kolay olabilir ama diş etleriniz sıkılır çürür diye bişe olamaz en iyisi doktor karar versin madem bu kadar takıyosunuz ortodontiste görürün

İyi aksamlar kizlar ortodontik tedavi bir alternatif ama cogu hasta tedavinin uzun surmesi ve estetik goruntu sorunu nedeniyle erteliyor. Kaplama konusuna alternatif olarak lamina sistemleri var ve bunlarin bazilarinda hic kesim islemi yapilmiyor. Estetik olarak cok memnun edici sonuclari var. Benim dislerini kestirmek istemeyip dis seklinden sikayetci hastalarim lamina uygulamasindan cok memnunlar bi alternatif olarak degerlendirilmeli.

merhaba :)

ben de yaklaşık bir ay önce tel tedavisine başladım. şunu söylemek isterim,gerçekten rahatsız olmuyorsanız bu tel olayına çok bulaşmamanızı tavsiye ederim. birincisi yer bulamadığı için doktor sapasağlam dişinizi çekebilir. ikincisi telleri sıktıkça acı çekiyorsunuz,üçüncüsü tellerle yemek yemek=işkence, dördüncüsü de taktırdığınız ilk zamanlarda ağzınızda çıkacak yaralar. çok korkunç şeyler yazdım farkındayım ama gerçek bu maalesef. ha ama şöyle bir şey de var, teller çıktıktan sonra çok değişiklik olacağı inancındaysanız taktırın. sonuçta fiziksel kusurlar insanın sosyal hayatını da etkiliyor. yalnız bu çürüme falan bana saçma geliyor, öyle bir şey olsa bu kadar ortodonti hastası olur muydu ya
:50:

Back
X