“Diş tedavisi sürecinde yaşadığım rencide edici yaklaşım… Siz olsanız ne yapardınız?”Yaklaşık 3 yıldır dişlerimde plak tedavisi görüyorum. Dişlerim oldukça çapraşık ve sorunluydu. Tedavi sürecinde aynı klinikte diş taşı temizliği ve beyazlatma da yaptırdım.
Diş taşı temizliği sırasında diş aralarımın iyi temizlenmediği konusunda doktor tarafından kullanılan bazı ifadeler beni gerçekten çok rencide etti. O gün hiçbir şey söylemedim ama bu durum beni uzun süre etkiledi.
Şubat ayının başından beri ise sağlık açısından çok zor bir dönem geçiriyorum. Vücudumda şişlikler ve ağrı atakları oluyor. Gitmediğim doktor, yaptırmadığım tahlil neredeyse kalmadı. Tahlillerim genel olarak temiz çıkmasına rağmen yaşadığım ağrılar ve ataklar günlük hayatımı inanılmaz derecede etkiliyor. Yemek yapmak, temizlik yapmak, hatta bazen en basit işleri yapmak bile çok zor. Her şeyi zorlanarak ve bazen sürünerek yapıyorum diyebilirim. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak gerçekten çok yoruldum.
Bu nedenle yaklaşık 3 yıldır devam ettiğim plak tedavimi de gerektiği gibi sürdüremiyorum. Plakları düzenli takamıyorum. Takabildiğim zamanlarda gece ağzımdan çıkardığımda tekrar takmak bile benim için çok zor oluyor. Zaten diğer ağrılarımın arasında buna da dayanmakta zorlanıyorum.
Geçen yıl aynı klinikte kanal tedavisi yapılan dişimde geçici dolgu düştü. Şimdi plak takmaya çalıştığımda o bölgede ağrı ve soğuk hassasiyeti oluyor. Bunun için tekrar aynı yere gittim.
Fakat daha önce diş temizliği konusunda yaşadığım o rencide edici yaklaşım nedeniyle tekrar aynı ortamda bulunmak benim için çok zor. Ben dişlerimin durumunun farkındayım. Tedavimi aksatmak veya ağız bakımımı önemsememek gibi bir niyetim kesinlikle yok. Sadece şu anda gerçekten çok zor bir sağlık sürecinden geçiyorum.
Bir hastaya, özellikle de zaten fiziksel ve psikolojik olarak zorlandığı bir dönemde, biraz daha anlayışlı ve destekleyici yaklaşılmasını beklemek çok mu fazla?