Diş teli takmalı mı? :/

Ugursuzbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
31
8
24
Merhaba bayanlar

Ben lise bir öğrencisiyim ve alt çenemde ki köpek dişlerimde sorun var yani onlar alt çeneme fazlalar. Doktora çekemezmisiniz dediğimizde çekersek alt dişlerşn inci gibi olacağına garanti yok dedi
Zaten onlar en köklü dişlermiş.
Madem Dişlerin kötü hemde lise öğrencisisin tel takmaya heves etmen gerekir diye düşünebilirsiniz
Şanslıyım ki konuşurken alt dişlerşm gözükmüyor :)
Artık diş teli takmak istememin sebebi o köpek dişlerimin hafiften sızlaması ve rahatsız etmesi
Ama ben ya sadece alt çeneme ya da şeffaf istiyorum bide gözülüklüyüm ve diş teli takarsam kendimi güzel bulmayacağım.

7kMJPW

İlk doktora gittiğimde bana bunu önerdi durumum o kadar kötü olmadıgı halde sanki toplum için de bununla gezebilirmişim gibi veya hoşlandıgım çocuğa bununla bakabilirmişim gibi (!) bununla uzaylı olurum ben -_-

Bu konuyu açmamın asıl sebebi değerli fikirlerinizi dinlemek ve sadece alt dişlerime takılabilecek herhangi bir aparat olup olmadıgını öğrenmektir

Okudugunuz için teşekkürler :)

Resmi göremiyorum malesef :KK43:
Sadece alt çeneye olan bir uygulama yok diye biliyorum benim de alt dişlerim konuşurken gözükmez ve altta sorun yoktu ama dişlerin kapanmasında da uyumlu olması gerek diye doktorum alt dişlerime de braket taktı :) 1,5 yıl kullandım sevgilimle de tellerim varken tanıştık hala da çıkıyoruz yani sorun olmuyor bazı erkeklerin hoşuna bile gidiyo söyliym :)))
Bi de porselen braketleri düşünebilirsin böyle diş renginde gibi olanlar var ya pek belli olmuyorlar onlar da iyi bir seçenek. Ama lise 1 deyken tam zamanı kesinlikle yaptır ay ben üniversiteye başlycağım zaman yaptırmıştım keşke korkmayıp önceden yaptıraydım diye kafamı duvarlara vurdum bi ara :mad:

Köpek dişlerin nasıl fazla anlamadım ekstra dişin mi var ? Çenen mi küçük yoksa ?Sağlam dişi elbette çekmezler doktor estetik olarak bakmış ama sonuçta her dişin kendine göre görevi var.bir diş bile eksik olsa bu sorun yaratır.Kısa zamanda müdahele edilmezse daha büyük sorunlara yol açar.Diş teli için yaşın geç değil.(Ben üniversiteden sonra taktırdım. önceden yaptırmadığıma pişmanım)30undan sonra tel takanlar var.Bir ortodontiste görün dişlerine en uygun uygulamayı o belirleyecektir.

X