• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışaran bi göz olarak sizce???

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
herkese merhaba,
nişanlım asker yemin töreninden sonra izni vardı 2 gün görüştük.ama kafam o kadar karıştıki yine.
konu şu benim kuzenim var iyi bi şirkette iyi bi pozisyonda mühendis olarak çalışıyor.bende geçen yaz o şirkette staj yapmıştım.gerçekten çalışmayı çok istediğim bi yerdi.ve ozamanlar hep okul bitince oraya giriceğimi belki kuzenimin de yardımcı olucağını düşüyodum...ve gelgeleim süpriz bi şekilde nişanlandım.evleniceğim zaman bu şehirde olamıycam.
kuzenime çalıştığı yere beni aldırabilirmi diye sormuştuk 3 ay önce.resmen açık açık dedi ki.sen nişanlısın 2 gün sonra evleniceksin orası senin gelip geçici olarak çalışmayı düşünceğin bi yer olmaz dedi.ve gerçekten de öyle iyi bi yerde çalışıyo.ben sana referans olucam sen evlenip gidiceksin dedi.bende bişi diyemedim tabi...kendince haklı dedim...
nişanlımla tartışmamızın konusu yine bu oldu...bana diyoki sen gir çalış gerekirse nişanlım buraya gelir dersin diyo...bende dedimki sen de bende buraya gelmiyceğini biliyoruz dedim çünkü burda işi gücü yok.olsun sen öyle söyle diyo.resmen yalan söylememi istiyosun dedim.hemde kuzenime yani..
bu işler böyleymiş profosyonel iş hayatında böyle uyanık olmak lazımmış hiç kimsenin garantisi yokmuş iş hayatında sonuçta kuzenin de kendisine daha iyi bi iş teklifi gelse orayı bırakmıycakmı diyo.herkes böyle yapar diyo.bende kuzenimi bu şekilde zor duruma sokamam yalan dolanla iş yapamam ben dedim.ben böyle düşünüyosam tam bi saflık yaparmışım...
akşam annemlerin yanında konuyu açtım annemde onaylamadı bu durumu tabi...
sonuçta o yalan söylüyceğim kişi benim dayımın oğlu yabancı değilki.ona bunu nasıl yaparım...sonra ne diycem nişanlım vazgeçti gelmiyo kusura bakmayın mı diyip gidicem.
onu zor duruma düşürücem nişanlıma göreyse o zor duruma düşmezmiş...
kızlar siz söyleyin.böyle bişey karşısında ne yaparsınız???fisfisfis

evlenmene ne kadar var ki..yani ne biliyim 1 yıl falan varsa gir derim ama 3-5 ay falansa girmene değmez tabii ki..

yalan dolanla işim olmaz benim.
dediğin gibi kısa sürede evlenip ayrılmak zorunda kalacaksan kuzenini de zor durumda bırakmış olabilirsin.
ama hayatta da hiçbir şeyin garantisi yok.
uzun süre çalışacağını düşünürsün çalışamazsın ya da kısa süreli olacağını düşündüğün yerde ömrünü geçirirsin
belli olmuyor ki bu işler.
sen içine nasıl sinecekse öyle yap, boş ver nişanlını.

evet bence de uzun bi süreyse nişanlını dinlemesende işe girme fikrini düşün. bencede sonuçta

ömürlük yerleşmiceksin iş yerine.

kuzeninin zor durumda kalmıcak kadar uzun süren varsa gir açık açık söyleyerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
kesinlikle doğru yoldasın..
arada kuzenin var.. el değil dediğin gibi..
nişanlının fikirlerini çok tutmadım açıkcası.
bu tarz basit gibi görünen meseleler annenla dayının arasını bile açabılır..sen ordan ayrılınca ilk kuzenin yakasını tutarlar ve onun kariyeri zedelenir. dürüst olmak gerekirse böyle bir durumda kuzenimin yüzüne bir daha bakmam.çok benzer bir durumla ben de karşı karşıya kaldım. kuzenim çalıştığı firmada staj ayarlayacaktı staj süresi uzarsa kışın da devam edebileceğimi söyleseydim beni işe alacaklardı ama arada kuzenim oldugu için söylemedim. kartlarımı açık oynadım. kuzeno firmada çalışmasaydı. gözümü kırpmadan söylerdim bu yalanı.
ayrıca kariyerin açıısndan senin ayağına da dolanır.. iş görüşmelerinde ik uzmanları açık saçık her şeyi soruyorlar.. yerine göre özelin hakkında bile bilgi istiyorlar.. diyelim nişanlının dediğini yaptın.. bu firmada çalıştın. 3 gün sonra evlendin . istifa ettin. gittiğin şehirde iş arayacaksın. sana sorulaak ilk soru; önceki işinden ayılma sebebin olacaktır. evlilik sebebiyle, diyceksin. bu seferde ;
"hımmm, demek özel yaşamınız kariyerinizden önce geliyor" şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya kalacaksın.
öyle olsa bile iş hayatında açık vermez,işin ve kariyerin herşeyin üstündeymiş gibi davranırsın.. profesyonellik bu gibi durumlarda devreye girer.. ileri görüşlü olmak,sadece anı kurtarma peşinde olmak yanlıştır,nişanlına böyle söyleyebilirsin.
zaten bir kadın evliyse referanssız işe girişlerde 1-0 yenik başlıyor maça.. bir de sen kariyerine yanlış bir başlangıç yaparak şansını azaltma.

kesinlikle..
şimdi nişanlın sana öle dior ama sen gün gelip çıktığında kabak senin başına patlar,istemediğin durumlarla bile karşılaşabilirsin..
boşver sen evlen,düzenini kur iş bulursun nasılsa...

nişanlıyım ama bu yaza düğün olsun istemiyorum ben. yani öce ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum...zaten nişan biraz aceleye geldi.düğün böyle apar topar olsun istemiyorum.nişanlımın da benim de henüz işlerimizi ayarlayamadığımız için düğüne acele etmiyorum...2011 yazına kalabilir düğün.ama askerden gelince nişanlımın acele ediceğini de biliyorum.bakalı napıcam

yani kızlar ben mi çok saf düşünüyorum henüz iş tecrüben yok ama...böyle yalan dolanla iş yapamam ki.sonuçta bu insan benim kuzenim...bütün aileme beni mahçup edicek ama umrunda değil onun...

valla burda belirleyici olan düğün tarihi tabii.. 2011 yazına daha1,5 sene var,bence başlayabilirsin.. hele iyi bir yerse referans olur sana..

yani kızlar ben mi çok saf düşünüyorum henüz iş tecrüben yok ama...böyle yalan dolanla iş yapamam ki.sonuçta bu insan benim kuzenim...bütün aileme beni mahçup edicek ama umrunda değil onun...

en güzel lini düşünmüşünüzzzz
kuzeninzi kandırmayın bencede iş gelir gecer akraba her zaman yanında olur evlen bi ondan sonra düşün işiniiiiii:hulya:

Nişanlınızı eşime benzettim. Kendisi için her şeyi mübah sayar. Nişanlınızda profesyonellik adı altında sizden yalan söylemenizi istemiş.
Ben 24 yıldır hiç yalan söylemeden kimsenin ayağını kaydırmadan kariyer yaptım. Bence sizde yalan söylemeyin kuzeninize çok ayıp edersiniz. Başarının yolu yalandan geçmez.

iş yerine yalan soylenir de kuzene de mi soylenir?????????????
böyle bir durumdan sonra bir daha nasıl referans bulmayı düşünüyorsun

oooooooo

nişanlına helal olsun-tatlicadiarzu-

akrabanı kandırmanı istiyordelikafadulden

minish sen akıllı bi kızsın ve bu konudada doğru düşünüyorsun alkisalkisalkis

Düsüncende haklisin buna bisey diyemem ...ama bide söyle düsün ...ise girmedin calismiyorsun ...nisanlinlada allah göstermesin ama ayrildiniz ...iyi bi isyeri diyorsun ayaklarimin üstünde durmak istiyorum diyorsun ...bence bu isyerine girmelisin hicbirseyin garantisi yok sonucta---evlenene kadar ne olur ne olmaz 1 bucuk yil var uzun bir süre....bi düsün yinede ama mantikli karar ver ...ne dayi oglunu ne nisanlini önce kendini düsün ....

öyle şey olur mu yaa,iş hayatıymış,yok öyle bişey iş hayatında,dürüstsen var olabileceğin biyer orası,
dürüstlğün elinde kalan tek kredin olur.
nişanlını çok ayıpladım açıkçası..gözünde değeri düşmedimi merakta ettim..

kafamı karıştırdı açıkçası...yani şimdi düşünüyorum da ilk başta tanıdığımdan ne kadar farklı geliyo...gözümde olan saygınlığı giderek azalıyo...güvenimi kaybetmeye başlıyorum,endişeleniyorum.benim için de aynı şeyleri yaptığını düşünüyorum zamanında...yalan dolanla beni tavlayıncaya kadar işine geldiği gibi davrandı işte...her söylediği sözü şüpheli geliyo artık bana...garip bi psikolojiye girdim

dürüstlükten şaşmamalısın canım.
kuzenini de zor durumda bırakma.
ama anlaşıp geçici olarak çalışmayı dene, bir nevi staj gbi.
evlenince de ayrılman zor olmaz.
karşılıklı anlaşmaya bağlı yani.
sen kuzeninle beraber işverenle konuşun belki kabul ederler.
böylelikle sorun ortadan kalkmış olur.

canım oncelikle hayırlısı olsun.. sana soyle soyliyim, üniverste başında başlayan 5 senelik bir ilişkim vardı ( o da baska bır sehırde yasıyordu askere gidip gelıp evlencektik ) .. nişana bir hafta kala ıs gorusmesine gittim sorarlar ya evlimisin ? yok .. nişan dugun birsey var mı diye. haftaya nişanım var dedim. buralı mı dediler hayır dedim :) ve beni işe aldılar. 4 ay sonra nişanı attık ve o sırkette 5 sene calıştım. en acılı gunlerimde de işime sarıldım ve daha kolay atlattım. hayatın ne getırecegı belli olmuyor. tabiki allah sizi birbirinizden ayırmasın ama bence simdiden 2011 yazının planına gore yasamaktansa duzgun bir iş ise mutlaka degerlendir.. gitmen gerekirse dugune dogru cıkarsın, orda da referans olur gercekten..

Yalan dolanla iş olmaz tabii ki. Aile arasında da kredin düşer.
Bence sen işten önce nişanlınla ilişkilerini tekrar gözden geçirmelisin.benneyaptımki
Onu iyice tanımadan evliliği düşünme derim.

Bence nisanlinla hic tartismaya girme. O seni biryerde calismaya veya yalan söylemeye zorlayamaz sonucta senin kendi kisiligin var. Sen nasil hareket etmek istersen öyle hareket edersin. Hic kafana takma eger olayi cok uzatirsada patronuyla konustu suan eleman gerek degilmis dersin. Simdiden seni parmaginda oynatmasina izin verme.

Üstelik belli ki kuzeninde orda calismani istemiyor cünki ise girsen ve birbucuk sene sonra ciksan nolacak ki? Kötü birsey degil sonucta onun itibari mi sarsilacak? Kuzeninin gerekceside bana bahane gibi geldi. Burda kalacagim desen bile baska bahane bulacak mis gibi geliyor bana.

Back
X