Dışarıda yemek yiyince büyük bir pişmanlık ve öfke

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.243
18.379
823
Sevgili kk üyeleri son yıllarda ve şimdi dışarıda ne yesem tadını bulamıyorum kebabın,lahmacunun kahvaltının ve yüksek rakamlar ödüyoruz veya münüde yazılan da farklı gelip bizi enayi durumuna düşürüyorlar artık o kadar hayal kırıklığından sonra dün 1 haftalık malzemesi aldım hepsini evde pişirip yiyeceğim restaurant yok artık salata salata gibi değil çorba o da değil zaten yanında hiç bir şey yok her gittiğimiz,de de fiyat yükselmiş bulunuyor, diyeceksiniz ki neden evde yemedin? çalıştığım için vakit bulamıyorum ama gerçekten kalite çok kötü , sizin de yaşadıklarınızı ,düşüncelerinizi merak ediyorum açıklarsanız memnun olurum

Nerere yediğine göre değişir ama evet fiyatlarını hak etmiyor sadece balık alıyorum haftada 2 3 balıkçı temizleyip pişiriyor ev kokmuyor geçen biri paylaşmış türkiyede sıradan restoran fiyatları yurtdışındaki Michelin yıldızı restoranıyla aynı. Anca kebap yiyeceksem butik bi fırın kafe varsa alıyorum artık. Yemek termosu alın

Aramıza hoşgeldin, çoğunu evde yapıyorum vaktim oldukça, onun dışında bikac sevdigim yere gidiyorum, bilmediğim yerde yemiyorum, yedikten sonra gelen mide ağrısı şişkinlikten usandım böyle bı çözüm buldum

Büyük şehirde yaşıyorum fiyatlar konusunda da aynı düşünüyorum çok astronomik o fiyatı hak etmiyor, yediğimiz et hileli ,balık zaten dışarıda yenmez oldu ,salatası berbat fiyatı yüksek yakınımda lezzetli yapan yok ,sürekli hile

Aynen bu miğde şişkinliği kullandıkları berbat yağdan kaynaklı ilerisi kanser ama artık büyük ofislerde de bu yağ kullanılıyor, çoğu gençler miğde rahatsızlığı geçiriyor ondandır kalp krizi çoğaldı ve göbekler büyüdü

Çalışmaya başladığımdan beri çoğunlukla dışardan yemeye başlamıştık.
Sadece çocuğa göre yemek yapıyordum
Ama hem ben hem eşim aşırı kilo almaya başladik. Yediklerimizi de sağlikli seçiyorduk sözde, fakat ne yağ kullanıyorlar ise hayatım boyunca bu kadar hızlı kilo almadım.
On gün oldu ben de artık evde yapıyorum .

Dışarda yemek yemem böyle çok çok acıkmam lazım ondan da belirli yerler vardır anca öyle ama cafeye falan giderim
Genelde evde yapmaya çalışıyorum

Çok isabetli bir karar o yağlar kalp için çok zararlı ,evet kilo aldırıyor metabolizmayı bozuyor çünkü yapay yağ içine ne olduğu belli değil ayçiçek yağı değil sanayide üretilmiş ucuz yağlar bu ta bunama hastalığına kadar etki ediyor neden bu kadar alzeimer var ?

Benim burada balıkçı taze pişiriyor hep arıyorum kuryeyle getiriyor sırf ev kokmuyor diye alıyorum haftada 2 3. Onun dışında tatil harici dışardan yemek yememeye çalışıyorum ev yemekleri yapan bi yer var bir de. Mezeci var mesela çok lezzetli yapıyor. Bildiğim yerler dışında yaşadığım şehirde öyle acıktım yiyeyim demiyorum pek

Dışarda yemek yemem böyle çok çok acıkmam lazım ondan da belirli yerler vardır anca öyle ama cafeye falan giderim
Genelde evde yapmaya çalışıyorum
En iyisi evde yapmak yazdığınız gibi

En iyisi evde yapmak yazdığınız gibi
Ha kötü yanı varmı var kimse benimle dışarda yemek yemeye gitmez mesela çevremde bilir huyumu açıkçası rahatsız oluyorum midemde yanma vs oluyo onlarda bildikleri için diyorum gidin başkasıyla yiyin edin

Bence bu konuda toplumun dışarıda yememesi ,kaliteyi yükselecektir
,mecbur kalacaklardır ,bu önemli mesele zaten o kaliteyi veremeyen bu işi yapmasın sağlığımıza oynamasın iyiler kalsın bu sektörde ,yahu herşey mi saman gibi olur

Ha kötü yanı varmı var kimse benimle dışarda yemek yemeye gitmez mesela çevremde bilir huyumu açıkçası rahatsız oluyorum midemde yanma vs oluyo onlarda bildikleri için diyorum gidin başkasıyla yiyin edin
Sana hak verdim sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz bir de sağlığımızdan oluyoruz

Ayrıca miğde hapları ,tansiyon hapları ve kolesterol hapları alzheimer hastalığını zemin hazırlıyormuş bunu bilmek önemli

Antep’te yaşadığım için dışarıda yediklerimden de maksimum verim alıyorum. Ben elendim.

Evet doğru söylüyorsunuz, dışarıda yemek çok pahalı ve hakkını da veremiyorlar. Evde yapmak en iyisi. Ben sadece kebabın tadını yakalayamıyorum, kömür ateşinde pişmeyince kebapta o tadı yakalayamıyorsunuz. Bunun için de esnafın gittiği böyle salaş yerlerden alabilirsiniz mesela (kepap için diyorum) ya da ev balık kokmasın diyorsanız, balık pişiriciler var böyle yine uygun fiyatlı. oradan balığı sipariş edebilirsiniz. Yanında salatasını, mezesini ve tatlıyı da evde kendiniz yaparsınız.

Balık evde ızgara olarak pişiriyorum elektrikli alet var ve çok lezzetli oluyor

Dışarıda sadece lahmacun, pide, börek gibi kuru hamurişlerini yemeyi severim ama cidden lahmacun lahmacun gibi değil artık, biz de evde harcını hazırlayıp lahmacuncuda pişittiriyoruz sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…