Dişçi korkusu ve sallanan diş🥺🥺

Uzun zmandr diş cektirmedim dolgu yapildi kanal tedavisi yapildi hep 4 disime frkli zmanlarda. Ya diş kirik ya tutacak yeri bulamazsa abanirsa felam aklim cikiyo varya kafayi oynaticam dusunmekten😂😂
Tutacak, kancayı takacak yer buluyorlar, 5saniyede de çekiyorlar, hiç merak etme 😉

Ama lütfen sağlığın için hemen git. O vızlayan cihazı kullanmayacaklar zaten dolgu olmadığı için. Korkunu anlıyorum ama şu anda canın daha önemli olmalı.

Bence çocukta doğuramazsınız siz 😂😂. Şaka bir yana bende tam tersi diş doktorunun sandalyesine geçtiğim vakit uykum gelmeye başlıyor . İster dolgu olsun iste diş taşı alma bir anda kaslarım gevşiyor 😆😆🙈🙈
1 yasinda oglum var ve inan hep sancili gecti hamileligim nrnal dogum yaptm ama dis korkusunu atlatamadim ve o yzden utaniyorm cocugm buyudugmde nasl gtirecegm ben dha beterm korkudan ona nasl destk cikacagm die dusunuyorm bile

Bende bulantı olmuyor dış cekilirken vizz sesi olmuyor kokuda olmuyor bence sizin psikolojik mideniz bulanıyor aç gitmeyin tabi hafif biseyler yeyin kafanızda kurmayinda
Asla aç gitmem bulandigim icin ztenm o koku olmayacak mi ya valla az bi rahatlk geldi ama korku gecmio yine😂😂
Tutacak, kancayı takacak yer buluyorlar, 5saniyede de çekiyorlar, hiç merak etme 😉

Ama lütfen sağlığın için hemen git. O vızlayan cihazı kullanmayacaklar zaten dolgu olmadığı için. Korkunu anlıyorum ama şu anda canın daha önemli olmalı.
Sdece dolgu vs de mi bu koku o ses oluyor ya dis vekimnde tut cektn bska olmicak dimi yillar once 1 disim cekildi sdece hatrlamiyorm onu suan hic

Nereye konu açacağımi bilemeyip buraya yazdım.

Benim küçüklüğmden beri gelen bir sorunum bu.
Diş yaptiramıyorum korlu ve bulantı vs derken dişçi eziyet oluyor resmen bana bugn kırık dişim vardi onun da ben çekmistm zaten evde😂 kök icerde kaldi malesef belli ama smdi de kucuk bir parca vardi orasi sallaniyor cekemedim de kendim cok acıdı nasil yaparim bilemiyorum ya önerisi olan var mı doktora gtmek istemiyorum yasim 25 olacak ama atamiyorum bu korkuyu malesef😔
Diş hekimi fobim yok ama corona fobim oldu nurtopu gibi .Gitmedim erteledim bir yıl boyunca cektım agrıyı virüs kaparsam diye sonunda dayanılmayacak duruma geldi paşa paşa gittim basit bir işlemken bekleye bekleye kanal tedavisine döndü iş.Hekim bile şaşırdı bu böyle olana kadar anlamadın mı diyor :) Anlamaz olur muyum gelemedim dedim .Size de evde çekilmeyen diş için ne önereceğiz ki illa gideceksiniz ben gibi mecbur kalınca.

Sdece dolgu vs de mi bu koku o ses oluyor ya dis vekimnde tut cektn bska olmicak dimi yillar once 1 disim cekildi sdece hatrlamiyorm onu suan hic
Ben 4 yirmiliğimi de çektirdim, yarısı kesili dikişli çekim oldu, yarısı normal diş çekimi. Hiç kullanılmadı o vızıldayan cihaz 😀

İğne yapacak, sonra da dişi çekecek, o kadar. Sonra siz sağ, doktor selamet.

Uzun zmandr diş cektirmedim dolgu yapildi kanal tedavisi yapildi hep 4 disime frkli zmanlarda. Ya diş kirik ya tutacak yeri bulamazsa abanirsa felam aklim cikiyo varya kafayi oynaticam dusunmekten😂😂
Benim dişim temizlenirken toprak gibi ufalandı bi anda üstü aynen sizin gibi kök kaldı iki parçada aldılar ve bi şey hissetmedim öyle abanma falan da olacağını sanmam zaten filim çeker orda görünür yeri

ay siz ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz sanırım. diş en hassas noktalardan biri, göze beyine giden sinirler geçiyor oradan. kim bilir ne büyük zarar verdiniz kendinize şu ana dek.
dişçi korkusu canınızdan önemli değildir heralde.

Diş hekimi fobim yok ama corona fobim oldu nurtopu gibi .Gitmedim erteledim bir yıl boyunca cektım agrıyı virüs kaparsam diye sonunda dayanılmayacak duruma geldi paşa paşa gittim basit bir işlemken bekleye bekleye kanal tedavisine döndü iş.Hekim bile şaşırdı bu böyle olana kadar anlamadın mı diyor :) Anlamaz olur muyum gelemedim dedim .Size de evde çekilmeyen diş için ne önereceğiz ki illa gideceksiniz ben gibi mecbur kalınca.
Valla virus dinlemezdm eger korkmasaydm. Ne biliym ya cocuklarn disleri evde dusuyo cekilio ya bende yaparim diye dusuncem vardı iste🙄
Ben 4 yirmiliğimi de çektirdim, yarısı kesili dikişli çekim oldu, yarısı normal diş çekimi. Hiç kullanılmadı o vızıldayan cihaz 😀

İğne yapacak, sonra da dişi çekecek, o kadar. Sonra siz sağ, doktor selamet.
Dikisli nasil oluyor oeki ya benm sdece biri cekilmese de olur dedi ordaki azi dis cekilmisti cok kucukken onun yerine gecip buyumus 20 lik. Digerleri de cikmio gömulu yarisi. Kökü cok diyorlar 20 lige
Benim dişim temizlenirken toprak gibi ufalandı bi anda üstü aynen sizin gibi kök kaldı iki parçada aldılar ve bi şey hissetmedim öyle abanma falan da olacağını sanmam zaten filim çeker orda görünür yeri
Yaaa dis temizlerken nasl kirildi ya😳😳😳 ben olsam bu korkuyla hastahaneyi ayaga kaldirirdm heralde. Kirik ve kucuk ya ucu abandirlarsa die ondan dusundm benm de sallananla braber 2 prca skilde alinir gbi gelio
ay siz ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz sanırım. diş en hassas noktalardan biri, göze beyine giden sinirler geçiyor oradan. kim bilir ne büyük zarar verdiniz kendinize şu ana dek.
dişçi korkusu canınızdan önemli değildir heralde.
Bu kdar ciddi hicbrzaman dusunmedm acikcasi bu diş sorununu. Her gttigimde de disciden nfret ederm drken domtr duydu birinde benm ne suçum var iyidi dis hastahanesi die bari syle demisti😂
Ya galiba dolgu da bdni bu korkuyla cok etkiledi sanirim o koku ciz ses flan agiza gelen tat desen berbat

Burada başkalarının hikayeleri size birşey katmaz her hasta her diş farklı işlem gerektirir. Kafanızı bunlarla karıştırmayın gidin muayene olun filme bakıldıktan sonra yapılacak yönlendirmeye göre de karar verebilirsiniz. Dişhekimi fobisi yaygın bir anksiyete örneğidir. Sedasyonla uyutularak yapılan klinikler de vardır fakat maaliyetli olur kolay bir işlem ise gereksiz de olur. Bunun dışında aile hekiminize ya da bir psikiyatri servisinde anksiyolitik ilaçlardan yazdırıp tedavi öncesi alırsanız tedavinizi daha rahat yaptırabilirsiniz. Geçmiş olsun

Evet , dişeti ameliyatı flep ve küretaj işlemi oldum. Dur uzun uzun yazmıştım, onu alıntılayayim;

Acı yok Rocky diyeyim:))) korkacak bir şey yok.
Şimdiden geçmiş olsun. Aklına takilan bir şey olursa dm atabilirsin En Büyük KK
Teşekkür ederim ben de kanamada çok oluyor ya.
Daha zor mu olur ki acaba :(

Yirmilik ve sorunsuz diyosunuz🙄o degl bu korkum var ve 4 yirmilik de cikti tam degl yarm cikti ama 3 ü
Şöyle soyleyeyim 1 haftam evet zordu ama o dişimin yaptığı iltihap ve ağrı bin beterdi.
O ağrıdan daha az acı çektim emin olun.
Zaten buz vermişlerdi ağrı kesiciler de etki ediyordu. Yani öyle aşırı zorlandığım olmadı.

Benim de dişçi korkum vardı seneler önce.
Ellerim titrerdi.
O dönem birçok kez gidip gelince artık alıştım.
O arada bir acı çekmeyeceğimi, sadece gözümü kapatıp beklemem gerektiğini bildiğim için artık korkmadan gidiyorum.

Benim ikinci evim oldu disciler, oyle ki sabah işe gidiyorum, öğle molamda dişçiye gidiyorum,kanal - dolgu Allah ne verdiyse. Dişim bitince ise geri dönüp calisiyorum :halay: yaniiii diyeceğim o ki, hiç korkacak bir şey yoK. Zaten uyusturuyorlar. İyice uyusmadan hiç bir şey yapmıyorlar. Senin dişini çekecekler ya , hele o, hiç hiç acıtan islerm degil. Benim de yirmilik dişim içeride cürümüştü. Doktorum uyuşturucu igne yapti, 5 dk sonra 'dur bakayım uyumuş mu' dedi,ben bakıyor zannnederken abandi,çekti, bir dakikada, oldu bitti maşallah:)
Yani gerçekten de korkacak bir şey yok .
Yirmilik çekimi, azı diş Çekimi ,kanal,dolgu,diştaşi temizliği, dişeti ameliyatı... Her şeyi yaptim su bir senede:) güven bana, korkacak bir şey yok.
Sizin başka yerde de denk gelmiştim mesajınıza bu dişçi rahatlığınıza çok imreniyorum,maşallah diyeyim 😂
Azcik bana da sürseniz😆

Sizin başka yerde de denk gelmiştim mesajınıza bu dişçi rahatlığınıza çok imreniyorum,maşallah diyeyim 😂
Azcik bana da sürseniz😆
Eh, iğneyi vurduktan sonra uyuşup hissetmiyorsunuz zaten:) ilk iğne sadece mesele.
Benim ablamın da aklı cikardi dişçiden, öyle ki çocukken köpek dişini çektirmeye gittiği dişçi annemi kovmuş, "ya sakinleştirin ya daha getirmeyin" diye. Süt dişlerini çekmek bile hep bir krizdi. En son aşamaya kadar gelir,günlerce ağlar, artık diş düşecek hale gelince kendi çekerdi.
O da teeee evlendikten sonra hamile kalmaya karar vermeden önce bir cesaret diş kontrolüne gitmiş, yapacak bir şey varsa yaptırayım,önümüzdeki yıllar hamile kalmaya çalışmak-dogum-emzirme falan zor durumda kalmayayim diye. Sonuç olarak dişçi korkusunu bir kez atınca ona da cesaret geldi, çocuğu emzikten kesilince gitti tel taktirdi otuzundan sonra:))
Yani hele bir gidin , siz de göreceksiniz bir şey olmadığını En Büyük KK En Büyük KK

Teşekkür ederim ben de kanamada çok oluyor ya.
Daha zor mu olur ki acaba :KK43:
Yoo , sonuçta sende de iğne yapıp uyuşturacaklar, bir kesici aletle diş etini açip içeriyi tertemiz yapıp en son da dikecekler. İşlem ayni, neden daha zor olsun ki?

Son düzenleme:

Abanmak gibi bisey yok. Benim de yemek yerken arka dişlerimden biri çat diye kirilmişti. Herhalde içten curumuş.
Kirildigi gibi hemen randevu alip gitmistim ama kirik baya kotu oldugundan çekime gitti. Hiç oyle abanma vs olmadi. Ne yaptiklarini gormedim ama bisey anlamadan dişin ciktigini gordum.

Sonra implant yaptirdim. 😁
Bekleye bekleye boşuna riske giriyorsunuz yani.

Ya benim diş hekimi bir dayım var. Adama nefret geldi korkan hastadan.

Ben azrailmisim gibi bakıyorlar insan kendini kötü hissediyor diyor🤣

Bazı dişlerin kontrolsüz çekimi körlüge sebep olabiliyor demişti bir keresinde.

Yani dişlerinizle fazla oynaşmayın derim ben.

Ameliyatla 20 lik dişim çekildi.

Ağzım saatlerce açık beklemek kolay değildi.

Ortodontik tedavi yaptırdım. O da zordu.

Bence en zor işlemlerden biri dolgu. Ağzının içine su dolması ve makinenin sesi berbat bi şey.

En kolay ve hızlı islemse çekim. Yaklaşık 10 saniye sürüyor.

Yani kendinize yalandan yere eziyet ediyorsunuz.

Bir kere ağrısın o dişiniz. Gidip kafanızı kestirmek istersiniz. Öyle dayanılmaz bir ağrıdır ki..

Bir gece saat 12 gibi dayım kalkti hazırlandı gidiyor.

Hastasinin dişi ağrımış. Kadın o kadar dayanamamış o kadar can havliyle aramiş ki muayenejaneyi açti dayım.

Kendinizi o duruma getirmeyin bence.

Ayrıca hiçbir dişci 2 saniyelik islem için sizi narkozla bayıltmaz. O fikri unutun.

Yoo , sonuçta sende de iğne yapıp uyuşturacaklar, bir kesici aletle diş etini açip içeriyi tertemiz yapıp en son da dikecekler. İşlem ayni, neden daha zor olsun ki?

Yani o da doğru. Konuyu da kendi konumla gasp ettim ya 😅😅
Bir yerden mi kesiyorlar sadece acaba 🙄

Nereye konu açacağımi bilemeyip buraya yazdım.

Benim küçüklüğmden beri gelen bir sorunum bu.
Diş yaptiramıyorum korlu ve bulantı vs derken dişçi eziyet oluyor resmen bana bugn kırık dişim vardi onun da ben çekmistm zaten evde😂 kök icerde kaldi malesef belli ama smdi de kucuk bir parca vardi orasi sallaniyor cekemedim de kendim cok acıdı nasil yaparim bilemiyorum ya önerisi olan var mı doktora gtmek istemiyorum yasim 25 olacak ama atamiyorum bu korkuyu malesef😔
Disciye git igne yapacak sonra sen bir şey hatta hicbirsey hissetmiceksin ben 19 yasimdayken disciden korkudan gitmedim cürük bir disim vardı hep erteledim 1 yıl sonra hamile kaldım ve o dis iltihaplandi 1 ay discilerde surundum iltihapli disin uzerine gecici dolgu yaptı doktor akşama acillik oldum hastanedeki doktor vurdu igneyi çekti ohhh varya yeniden dogdum resmen. Simdi yaptirmadigim dis operasyonu kalmadi en son dis eti tedavimi de oldum 6 aya bir kontrol. Dis çok önemli ve evde tedavi edilemez.

Şöyle soyleyeyim 1 haftam evet zordu ama o dişimin yaptığı iltihap ve ağrı bin beterdi.
O ağrıdan daha az acı çektim emin olun.
Zaten buz vermişlerdi ağrı kesiciler de etki ediyordu. Yani öyle aşırı zorlandığım olmadı.

Benim de dişçi korkum vardı seneler önce.
Ellerim titrerdi.
O dönem birçok kez gidip gelince artık alıştım.
O arada bir acı çekmeyeceğimi, sadece gözümü kapatıp beklemem gerektiğini bildiğim için artık korkmadan gidiyorum.
Dikişi geri aliyorlar dimi esim yaptirmisti da dikişe de gitti snra herkeste oyle mi bilmiyorm ama. Dikişi cekerken bsy hissediliyor mu oeki yksa yine uyusturarak mi yapiliyor?
Abanmak gibi bisey yok. Benim de yemek yerken arka dişlerimden biri çat diye kirilmişti. Herhalde içten curumuş.
Kirildigi gibi hemen randevu alip gitmistim ama kirik baya kotu oldugundan çekime gitti. Hiç oyle abanma vs olmadi. Ne yaptiklarini gormedim ama bisey anlamadan dişin ciktigini gordum.

Sonra implant yaptirdim. 😁
Bekleye bekleye boşuna riske giriyorsunuz yani.
Abanmamalari rahatlatti braz acikcasi ya gtmem de gerekio zten biliyorm agri da yapiyor malesef. Implant nasil brsey ya peki
10 dakikalık iş canım kalıcı hasarlar vermek yerine doktora gitmek mantıklı
Ya keske bayiltsalar niye o secenek yok anlamis degilim. Tek degilim buna eminim bu sorunda
Ya benim diş hekimi bir dayım var. Adama nefret geldi korkan hastadan.

Ben azrailmisim gibi bakıyorlar insan kendini kötü hissediyor diyor🤣

Bazı dişlerin kontrolsüz çekimi körlüge sebep olabiliyor demişti bir keresinde.

Yani dişlerinizle fazla oynaşmayın derim ben.

Ameliyatla 20 lik dişim çekildi.

Ağzım saatlerce açık beklemek kolay değildi.

Ortodontik tedavi yaptırdım. O da zordu.

Bence en zor işlemlerden biri dolgu. Ağzının içine su dolması ve makinenin sesi berbat bi şey.

En kolay ve hızlı islemse çekim. Yaklaşık 10 saniye sürüyor.

Yani kendinize yalandan yere eziyet ediyorsunuz.

Bir kere ağrısın o dişiniz. Gidip kafanızı kestirmek istersiniz. Öyle dayanılmaz bir ağrıdır ki..

Bir gece saat 12 gibi dayım kalkti hazırlandı gidiyor.

Hastasinin dişi ağrımış. Kadın o kadar dayanamamış o kadar can havliyle aramiş ki muayenejaneyi açti dayım.

Kendinizi o duruma getirmeyin bence.

Ayrıca hiçbir dişci 2 saniyelik islem için sizi narkozla bayıltmaz. O fikri unutun.
Yaa o ksilerdn biri de bemm doktora da bir keresde demkstm disciden nfretbediyorm die hastahaneden nfret et benim sucum ne demisti😂 ya evet diş agrisi zir cok cektm biliyorm o sorunu malesf. 4 doldu var agzmda 2 si kanal tedavisi yapildi dedign gbi o koku ve ses zten bitirio beni dur diye diye adam bemden yılıyo artk bulanti oldugu icin bende bi de.
Ya aslnda ssece dis cektirmem bayiltan birini buldugmda butun dis bakimini yaptiririm tek bayiltsnlar zten hissetmem bisey😂
Disciye git igne yapacak sonra sen bir şey hatta hicbirsey hissetmiceksin ben 19 yasimdayken disciden korkudan gitmedim cürük bir disim vardı hep erteledim 1 yıl sonra hamile kaldım ve o dis iltihaplandi 1 ay discilerde surundum iltihapli disin uzerine gecici dolgu yaptı doktor akşama acillik oldum hastanedeki doktor vurdu igneyi çekti ohhh varya yeniden dogdum resmen. Simdi yaptirmadigim dis operasyonu kalmadi en son dis eti tedavimi de oldum 6 aya bir kontrol. Dis çok önemli ve evde tedavi edilemez.
Diş etinize ne yapildi acaba ya merak ettm. Benm de hamileligimde damak iltihabi oldu dha yeni gecti ona hamileyken sdece patlatma yapip iltihap aldirmaya gttim snra dktr surekli oldugundan bnde o gazli bez verdi eldiven vs kendin sık demisti hergn ki birikip zorlanmayn. Hep kendm yaptm 1 hafta olsu artk bitti sukur. 1 buck sene cektm resmen o sorunu

Dikişi geri aliyorlar dimi esim yaptirmisti da dikişe de gitti snra herkeste oyle mi bilmiyorm ama. Dikişi cekerken bsy hissediliyor mu oeki yksa yine uyusturarak mi yapiliyor?

Evet 1 hafta sonra alınıyor.
Uyusturulmadi bende ama zaten uzun süren bir işlem değil öyle dayanılmayacak bir şey değildi yani☺️
Dikiş alınınca çok rahat yemek yemeye başladığım için iyi bile oldu 😆

Back
X