dişçi korkusu:(

sibelim üzüldüm geçmiş olsun.... sevgi meleği seninde dediğin gibi dr lar anlayışlı olmalı.anlamalılar korkuyu.

bu arada eşimde kızıyor:) bana değil ordaki bayanlara inanıyorsun diye.ben de diyorum senin acı eşiğin yüksektir sen erkeksin onlar kadın. yaani anlamadığım buradakiler iğne diyor o iğnesiz daha az acır diyor.o çok çekmiş dişlerinden,biçok kez dolgu köprü yaptırmış.bana da iğne daha iyi gibi geliyor. bakalım bir de dr.a gidicem. ama sizin yazdıklarınızı okumak iyi geliyor. belki benden sonra da okuyup rahatlayacaklar olabilir:)

canım, önemli olan kendine iyi bir dişçi bulmak. Öyle ki aileden biri gibi olmalı, kendini o koltukta sanki evindeymişsin gibi rahat hissedebilmelisin.Bizim ailece böyle bir diş hekimimiz vardı. Ancak muayenehanesini kapatıp başka bir şehre taşındı. Şu an diş hekimi arayışındayım.Dolgu, diş temizliği sırada bekliyor. Umarım en yakın zamanda bulurum da bu işlemlerimi rahat rahat yaptırabilrim.

Canım, benim dolgum 12 senelik dolgu üstelik beyaz dolgu hala düşmedi ve iğnesiz yapmışlardı bana da. Yaptırabiliyorsan iğnesiz yaptır ve kafana göre biryere gitme araştır eli hafif bir doktor bul İstanbul'daysan bi doktor önerebilirim ama biraz pahalı.

merhaba cnm gecmis olsun öncelikle

benden sana tavsiye daha kötüye yani kanal tedavisine sarmadan git tüm dislerinin tedavisini ol

kanal tedavilerine düsersen inim inim inlersin yedigin ignede bile agrilari hissedersin.

esine bir yönden hak veriyorum ama ignesiz dolgu olmani istemem asla ama inan bana sonradan igne yerleri daha cok agri yapiyor

benimde 20 lik dişlerim çıkmak bilmedi.senelerdir diş ağrısıyla uğraşıyorum.artık sağ çenemdeki diş eti morarmaya başladı ve ağzımda kötü koku var sanki.haftaya kadar kendimi motive edip dişçiye gitcem.dikiş atmadan çekemez biliyorum ama çok korkuyorum:(((

Son düzenleme:
ah canım benim bende dişçiden korkardım.
hatta beni koltuğa zor oturttururlardı. derken...
özel doktora gittim 2,5 yıl tel takıldı daha 3 hafta oldu çıkalı
dişlerimde çekildi dolguda oldu.kaplamada yaptırıyorum hatta yarın yine gidicem dişçiye:)
ama sana şu kadarını söyliyim.iğne yaparken çok fazla canın yanmıyor sinek ısırığı gibi.
o anda zaten aklında başka bir şey düşün.en sevdiğin ne ise o olabilir.
ve diş çekimi bana göre en kolay şey diğerlerini gördükten sonra:)
benim annemde dişlerini yaptırıyor.
12 tane çekilcek 3 tanesini çekti henüz doktor.aynı gün hemde.
ama hiç canı yanmadı.oda korkarak gitti dişçiye.
daha önce sprey sıkıyorlardı iğneden önce benim gittiğim doktorda jel gibi bir şey sürüyor dişe hemen uyuşuyor
sonra iğne yapıyor.doktorun sana davranışıda önemli.
ben nerdeyse 3 yıl olucak ona gidiyorum artık dişçim değilde ablam gibi oldu.
koltuğa oturduğum an sevdiğim birini aklıma getiriyorum hayal kuruyorum onla ilgili daha doğrusu kurmaya çalışıyorum:)
neyse uzattım sen mutlaka iğneni ol.sakin olmaya çalış.
şimdiden geçmiş olsun:):23:

Son düzenleme:
Allahım yalnız degilmisimm..
Cocuklugumdan beri dis problemim var, cok cabuk cürüyorlar ya agzımda dis kalmayacak biraz daha kacarsam disciden.. :26:
İlkokul yıllarımda basladı cürüme ve hala da devam etmekte.
Her gittigimde 6-7 tane disi dolgu yaptırırdım.
Hic unutmam en son gittigimde ortaokuldaydım doktor acayip sinirliydi ama cok basarılı bir doktordu hala dolguları duruyor yani. Neyse, ac agzını diyor, ben acmıyorum deli gibi aglıyorum, tir tir titriyorum her seferinde tamam acıcam diyorum tam baslıyo kapatıyorum yine. Kalk git demisti bana kac kere cıkarıp eldivenlerini atmıstı hatta. :53:
2 ay falan sürmüstü o süre boyunca da aynı korkuları cogu zaman yasadım..
Hala da yasıyorum kabus gibi ya!
Benim acı esigim cok zayıf igneden hic korkmuyorum korktugum, o dolgu yaptıkları vır vır dönen cisim.. :18:
Agzımın icinde o sesle hareket etmesine dayanamıyorum yaa.:50:

korkmayın arkadaşlar gerçekten. benim ışınlı dolgumu kaldı yaptırmadığım, normal dolgu mu,kanal tedavisi mi ameliyat mı. ne ararsan var:1: tabi şimdi gulerek anlatıyorum ama ben hepinizden beter korkardım. Hatta ameliyat masasına yattığımda yattığım yer oyle titriyorduk ki sayemde. e düşünün uyanıksınız ağzınızda çalışıyorlar neşterle.Tabi bi gerçek var ki doktoruna düşmek derler ya hani. benim doktorlarımdan ALLAH razı olsun nazımı çektiler. 1 yıl boyunca haftada 2 kez gidiyodum ya ilk onceleri korka korka giden ben snradan dişimde azcık sızı olsun gider oldum. ne iğneler yedim. ama bu diş ağrılarım kadar canımı yakmadı. Korkmayın yaptırın tedavinizi.

evet arkadaşlar ben de ilerlemesinden korkuyorum.dişçiye gideceklere şimdiden geçmiş olsun. bende yaptırdıktan sonra yazarım buraya.bugün ya da yarın gidicem ama ayaklarım geri gidiyor. gideceğim dr için iyi diyor herkes.ben de dedim ona bağırırım ben korkarım gülerek dedi kimsenin olmadığı bi zaman alırız seni dedi:) artık nasıl biri bilmiyorum.şans aslında.tüm dişlerimi görmek istiyorum ben röntgenle.ne durumdalar. aslında asla gitmezdim ama çocuk istiyorum ben.hamileyken daha zor olur diye gidicem doğrusu:(

Canım, benim dolgum 12 senelik dolgu üstelik beyaz dolgu hala düşmedi ve iğnesiz yapmışlardı bana da. Yaptırabiliyorsan iğnesiz yaptır ve kafana göre biryere gitme araştır eli hafif bir doktor bul İstanbul'daysan bi doktor önerebilirim ama biraz pahalı.

iğnesiz acımadı mı? istnbulda değilim bu arada teşekkürler

artık tıp ılerledı
eskısı kadar diş yüzünden canınız acımıyor
ankarada iseniz
bu konuda bir isim onerebılırım
ozel mesajdan ulasın bana
kendısı ınsanın korkusunu alan bırı

malesef arkadaşlar oralarda değilim.ama beni rahatlatıyor yazdıklarınız. acımıcak diyorum içimden:) ama neden bilmiyorum korkuyorum hala kurtulsaydım bir an önce

cok tatlı bır canım olmasına ragmen ,bugune kadar ne ıgneden korktum ne de dıscıden:1:
sız de korkmayın ,pıskolojık bır korku bu aslında.
artık teknolojı de cok ılerledı,gercekten oyle korkulacak bırsey yok .

Canım korkulacak bişey yok inan. İğne nedir ki girmesi çıkması bir oluyor. Dolgu, kaplama, kanal tedavisi, implant yaptırmış biri olarak söylüyorum korkulacak hiç bir şey yok. İyi bir dişçi bul ve koltuğuna bırak kendini :24:

canım benim ablam diş hekimi,inanın şu diş fobisi olmayan çok az.ablam şöyle diyor her gelen ben çok korkuyorum diyor.artık bir noktadan sonra doktor kulağını tıkıyor umursamıyor.normal geliyor diş hekimine anlaycan.hatta korkmayan gelince çok şaşırıyormuş.nasıl oluyor diye:)))

Arkadaşlar bana yardımcı olup cesaret veren herkese çok teşekkür ederim. bana çok destek oldunuz. ben dolgu yaptırdım sonunda.sonucu yazayım dedim.ilk dolgum üst dişime yapıldı inanın hiç birşey hissetmedim. iğne de dahil olmak üzere dişimi kürdanla karıştırma gibi birşey dahi hissetmedim. iğne de hiç acıtmadı.

diğer dişim alt taraftaydı çürük gizliydi. o dişime 3 iğne yapmak zorunda kaldı dr. çünkü ilkinde uyuşmadı sızlama hissettim dr.a el işareti yaptım durdu,2. iğneyi yaptı kesin uyuşmalı dedi.baktık denedik yine uyuşmadı. demek ki değişik bir yerden sinir bağlantısı var dedi ve tüm çenemi uyuşturmak için 3. iğneyi yaptı. bu sefer uyuştu ve ondada hiç bir şey hissetmedim.ama uyuşukluk baya uzun sürdü.ama geçti.

kızlar dediğiniz gibi dr çok önemli. benimki çok anlayışlı ve sabırlıydı. korkmaya gerçekten gerek yokmuş....

Back
X