Dişçi korkusunu aşamıyorum

Aranızda köprü yaptıran var mı acaba ? Eksik dişlerim var. Doktor implant yapalım dedi ama en düşük implant 1000 tl 🤦 köprü daha ucuz diyorlar yaptıran var mı ? Bir de e devlette dis protez hakkiniz vardir diyo yani bir tane ücrersiz yaptirabilir miyim demej mi oluyor bu ? Biri beni aydinlatabilir mi ?

imkanınız varsa özel kliniğe gidin
çok güzel ağırlıyorlar.
benim de dişlerim çay ve kahve içmekten sararıyor. bir diş hekimine temizletmeye gittiğimde, dişlerini iyi fırçalamıyorsun demişti.
kendi hekimim de direkt "bu çay mı yoksa kahveden mi oluyor" diye sormuştu. fırçalamayla ilgisi yok yani. diş hekimleri çoğunlukla söyler bunu, daha iyi fırçala vs diye. alıştım artık.

Canım, çok zor bir durum ama diş hakimine gitmeyi ne kadar ertelerseniz tecrübeleriniz de o kadar kötü olur, zamanında gitmezseniz diş çürür, çürük de ilerler kanala gider ve kanal tedavisi de kötü bir tecrübedir gerçekten. Bu korkuyu yenmenizde diş hekiminizin tecrübesi ve kişiliği çok önemli, sakin, anlayışlı ve rahat, bir de sizin anlaşıp sevebileceğiniz bir hekiminiz olursa sizin için daha iyi.

Benim kötü bi tecrübem oldu ondan sonra fobi oluştu. En son özelde genel anestezi oldum çok memnunum fobisi olanlara tavsiye ederim.

Herkese oluyor mu o ya ? Bende istiyorum
Direkt ben anestezi olucam deyince yatırıp hop yapmıyorlar. Anestezi isteyince elime bi liste tutuşturdular. ekg,akciğer filmi,kan testi vs. olduğu,hepsini yaptırdım. anesteziye dayanıp,dayanamayacağının belli olması lazım. Zaten ameliyatın olurken anestezi uzmanı da oluyor. Ben kanal,dolgu, 20 lik çekimi yaptırdım. 3 sene oldu çok memnunum.

Back
X