Dişçi ve iğnesi.

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
404
Şimdi bir çogunuza komik gelmistir koskocaman insan iğnedenmi korkar diye. Ama yapacak bir şey yok korkuyorum. Ağzımda bir tane kök var çrkilmesi gerekiyor film çekildi bakıldı gittim korktuğum için dişçi koltuğundan kalktım. Dişcilerle pek iyi anilarim yok. İğneden korkmazdim aslinda. Bu kökü çekmek için alalade bir dişçiye gittim bana çektim dedi kök oldugu yerde duruyormus. Baska islem icin daha kapsamli bir yere gidince anladim. İğnedende o dişçi kadın yuzunden soğudum zaten. İki yıl oldu. Nasıl bir iğne vurduysa oturamiyorum disci koltuguna. Temizleme ancak yaptirabildim. Daha once doldu yaptirmistimbiki defa ilki facia gibiydi 25 yasindaydim. Sonrasinda 18 yasinda bi daha yaptirdim onda sorun yasamadim. Takibo kadina gidene kadar. Bu nasil is anlamadim. Napıcam bilmiyorum. Çekim dolgu var yapilacak bekliyorum oyle korkudan. Bu korkuyu nasil yenebilirim hic bilmiyorum.

Ben de korkarım ve dişçiden iğne vurmadan önce uyuşturucu sprey sıkmasını rica ediyorum. Önce onu fıslatıyor sonra iğneyi duymuyorsun bile. Gözünü de kapatırsan anlamazsın bile :KK66: Tecrübeliyimdir :KK70:

bir kaç sene öncesine kadar aynı sizin gibiydim daha önceki kötü tecrübelerim yüzünden. sonra tavsiye üzerine bir dişçiye gittim. dişim çekildi dolgu yapıkdı köprü yapıldı ve kanal tedavisi yapıldı yani aklınıza gelebilecek her şey. inanın koşarak gidiyordum o kadar hiçbir şey hissetmiyordum. dişçinin elinin hafif olması diye bir şey var gerçekten. kanal tedavisini hani hep abartılarya inanın bir gram hissetmedim. hatta çıkan sinir parçasıyla oynadım inceledim o derece keyfim yerindeydi:) tanıdık iyi bir dişçi bulun o kadar zor şeyler değil. bende sizin gibiydim çok iyi anlıyorum o yüzden.

Uyusturucu spreyi soyledim sıkacakti disci dedim hissedermiyim illaki iğneyi biraz hissedersin bende o yuzden cesaret edemedim.

Amaan o kadarı ne olcak daha bu hafta kanal yaptırdım. Ki ben baya korkarım da. Biraz sinire girince ağrıdı elbette ama öncesinde yaşadığım uyutmayan diş ağrısını düşününce gık çıkaramadım. İhmal etmemek gerek sonrasında o diş çürüdüğünde ağrıttığında o minicik ağrının lafı edilmez.
Ki çok ama çok az bir his duyabilirsin sızı bile değil.

Her iğneden sonra bayılan bir eşim var. Benimki biraz değişik, iğneyi yiyene kadar sıkıntı yok, yedikten sonra küt diye gidiyor. Ama ne kadar ağlasa da sızlasa da kolundan tutup götürüyorum. Seni de sürükleyerek götürecek o koltuğa oturtacak birine ve nazını çekecek bir doktora ihtiyacın var.

Şimdi bir çogunuza komik gelmistir koskocaman insan iğnedenmi korkar diye. Ama yapacak bir şey yok korkuyorum. Ağzımda bir tane kök var çrkilmesi gerekiyor film çekildi bakıldı gittim korktuğum için dişçi koltuğundan kalktım. Dişcilerle pek iyi anilarim yok. İğneden korkmazdim aslinda. Bu kökü çekmek için alalade bir dişçiye gittim bana çektim dedi kök oldugu yerde duruyormus. Baska islem icin daha kapsamli bir yere gidince anladim. İğnedende o dişçi kadın yuzunden soğudum zaten. İki yıl oldu. Nasıl bir iğne vurduysa oturamiyorum disci koltuguna. Temizleme ancak yaptirabildim. Daha once doldu yaptirmistimbiki defa ilki facia gibiydi 25 yasindaydim. Sonrasinda 18 yasinda bi daha yaptirdim onda sorun yasamadim. Takibo kadina gidene kadar. Bu nasil is anlamadim. Napıcam bilmiyorum. Çekim dolgu var yapilacak bekliyorum oyle korkudan. Bu korkuyu nasil yenebilirim hic bilmiyorum.
Beklerseniz kanal tedavisi gibi neredeyse her hafta o koltukta saatlerce oturmanız gerekecek sonuclar yaratabılırsınız... bu yüzden beklemeyin..

Ah o çürük diş denen illet şeyin hamile kaldığımın 5.haftasında uyuyan volkan gibi patlaması ile daha çok idrak etmiş bulunuyorum.
2 gecedir sızıyla uyanıp sabaha kadar dönüp duruyorum. Bugün gittiğim diş hekimi hamile olduğum için bir şey yapmak istemiyor. Sanki ben merakımdan gittim oraya.

Taktik midir bilmem ama yaptır olsun bitsin. Bunu aşacak olan sensin.
Diş tedavini erteleme!

En son dişçiye gittiğim zaman bayılacaktım nerdeyse. Yüzüm bembeyaz olmuş, dünya şöyle bir dönmüştü çevremde :KK70: Ben de çok korkuyorum. Hatta yapmasak mı ya ben gideyim diye kapıya yönelmişliğim de var. Ciddi bir operasyon geçirdim, ağzımda iğne değmedik yer kalmadı her diş kökü altına tek tek iğne yapılmıştı düşün. Bir süre sonra alışıyor insan. Gerçi yine olsa yine bayılırım ben alışamam o iğneye. En iyisi gözlerini tavana dikip geçecek, bu da bitecek, beterin beteri var ölmem ya diye kendini telkin etmek :))

Ya hiç acimiyor
en olmadı üniversite hastanesine git dış Fakültesine yani
sedasyonla işlem yapsınlar
Gaz kokluyorsun sonra hoppp uyku =)) yurt dışında hep bu kullanıliyor türkiyeye de geldi sanırım

Canım bende çok korkuyordum ta ki birgün dişime bir parça yemek geldi ve kırıldı.Aman Allah'ım yok böyle bir acı.
Benim gittiğim dişçimin eli çok hafifti sağolsun.Korkumu yendim.20 lik diş çekimi,2 kanal,1 normal dolgu yaptırdım.Düşün artık nasıl gaza geldiysem.

Ahhh Ahh! Aynı sorun bende de var. 2 senedir kanal yaptırmam gerekiyor bir dişime ama hala cesaret edip gidemiyorum. Zonklamasına bile razı oldum artık. Tüm korkularımı yenebilirim ama sanırım dişçi korkumu hiç yenemeyeceğim :KK42:

Geçmiş olsun D deniziminincisi :KK43:

ayyy disci ignesi demeyin bana. Gectigimiz pazartesi ogleden sonra disciye gitmek zorundaydim, daha once kanal tedavisi olan anadislerimden biri birazcik kirilmisti, ona gecici dolgu yapti. ama asil olay birkac hafta sonra olacak (kemigin bi kismini kucultecekler ve disetimi kesip kisaltacaklar, evet igrenc biliyorum!)
Haftaya ise yine gidecegim, birkac curugum varmis onlari halledecekmis. Bunlari yazarken yuz ifademi gormeyiiin. Allah inci gibi disler vermis coksukur, lakin maalesef hic saglikli degiller (okadar fircalamalarima temiz tutmalarima ragmen).

korkuyu yenmenin tek yolu sabahlara kadar dis agrisi cekmek. pasa pasa oyle bir yatiyorsunki o agrilardan sonra o koltuga...

X