Eskiler hep anlatır, "hamileyken şu kadar diş kaybettim" diye. Bu dönemde yaşıyor olmanın en güzel tarafı ise vitaminlerimizi alabiliyor olmamız. Lütfen doktorunuzun verdiği vitaminleri es geçmeyin. Her akşam alınan kalsiyum (osteacare) + günlük alınan demir haplarınız bu probleminize çare olacaktır. Bebek vücudunuzdaki tüm kalsiyumu alır ve sizi güçsüz bırakır. maalesef ne kadar süt ve süt ürünleri yiyip içelim bu ihtiyacı karşılamamız pek mümkün değildir. O yuzden doktorlar her hamileye mutlaka vitamin+kalsiyum+demir+ilerleyen zamanlarda da Omega3 hapı verir.
Gebelere özel yok canım zaten kendisini kullanabiliyor gebeler. Demir hapı ile beraber alınmamasına dikkat edilmesi gerekiyor çünkü demirin emilimini yok ediyor. Öğle-akşam yemeği arası demir hapı alıp akşam yatarken de kalsiyum alınabilir. Ben şimdi kramplardan dolayı magnezyuma da başladım hatta bitti bir kutu bitti sayılır. Normalde osteacare'i özel sigortalar karşılamıyor ama gebelik varsa ve doktorunuz yazdıysa karşılıyor :)canim osteocare hangisini kullaniyorsun gebelere ozel olani var mi?
Gebelere özel yok canım zaten kendisini kullanabiliyor gebeler. Demir hapı ile beraber alınmamasına dikkat edilmesi gerekiyor çünkü demirin emilimini yok ediyor. Öğle-akşam yemeği arası demir hapı alıp akşam yatarken de kalsiyum alınabilir. Ben şimdi kramplardan dolayı magnezyuma da başladım hatta bitti bir kutu bitti sayılır. Normalde osteacare'i özel sigortalar karşılamıyor ama gebelik varsa ve doktorunuz yazdıysa karşılıyor :)
Adını hatırlamıyorum ama suya katmalık tek tek poşetler çıkıyor içersinde. Az bir suya atıp karıştırıp içiyorum yatmadan önce. Hatta 2 gün önce kutu bitti doktorum kutu bitince bırak demişti ama kramplarım aynı gece başladı şimdi alıp tekrar kullanmaya başlayacağım.cevabin icin sagol canim osteocare da gebeler kullanabilir yazmiyor da bide cesitleri cok cignenen tablet sandoz gibi olan falan var. Onalr kalsuim magnez. ve D iceriyor sanirim. Magnezyum icin hangi marka seninki?
Bu arada yazdım mı önceden bilmiyorum ama magnezyum aynı zamanda gereksiz rahim kasılmalarını da önlediği için doktor tarafından tavsiye ediliyor ve doğum tarihine 1 ay kala bıraktırılıyor :)
açıkcası tüm vitaminlerin içinde bir ondan bir bundan oluyor ama ona rağmen doktorlar verdiğine göre bir bildikleri var diye düşünüyorum :) Mesela kalsiyum kullanmama rağmen içindeki magnezyum yeterli gelmedi ki kramplar başladı. Extra magnezyum almaya başladığımda kesildi ama şimdi 3 gündür içmiyorum yine başladı örneğin. Sabahları elevit alıyorum ama son son 1 aydır doktorum omega3 hapı da verdi bunları dönüşümlü kullan beraber aynı gun alma dedi. Bir gün elevit bir gün omega3, saat 15:00 de c vitamini içeren bir meyve ile beraber demir hapı, akşam da magnezyum+kalsiyum alıyorum. Mesela ilk bebeğimi doğurduğumda bana eczacım şöyle demişti, "doğumdan sonra vücut omega3 ü 5 yıl boyunca yerine koyamıyor mutlaka hapına devam etmelisin" Ben emzirme sonuna kadar elevit ve omega3 e hatta ara ara demir hapına da devam ettim. Vücut da farketmeden çok ciddi kayıplar oluyor, diş etleri çekilmesi, dişlerin dökülmesi, kasların zayıflaması, eklemlerin zayıflaması vs. Normal yiyeceklerle hem süt üretip hem de kendi vücudumuzun gereksinmelerine pek yetişebileceğimizi düşünmüyorum sonuçta ihtiyacımız oluyor bu tip vitaminlere :) Ben 15 ay emzirdim bu bahsettiğim destekleri de 16-17 ay aldım sonra bıraktım, sonra spora başladım ve bu kullandıklarıma rağmen ne kadar güçsüz kaldığımı farkettim :) Ay neyse çenem düştü, öyle işte :)
Her sabah agzım kan icinde uyanırdım :/ Dis eti rahatsızlıkları ıcın özel dis macunu aldım,sirkeli suyla garagara yaptım,bol bol süt ictim,vitaminlerimi aksatmadım..Tam bir cozum bulamadım ama sükür kanama ve acılmadan öteye gecmedi..Dogumdan yaklasık bir hafta sonra tamamen gecti.Allah sifa versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?