Hadi inşallah biz de öyle oluruzBenim kizkardesim de 15 yasina kadar(evet lise 2) barbie bebekleriyle oynadi. Universite sinavina hazirlanirken dershaneyi ekip evde cizgi film izlerdi. Simdi mimar oldu, universitede hocalik yapiyor :) kucuk erkek kardesim de ayni sekilde cok arkadassizlik cekti cocuksu tavirlarindan dolayi. O da universite sinavina hazirlanirken sabah erken kalkip CNden cizgi film izlerdi. Simdi tip fakultesi 2. Sinifta. Yapi meselesi iste. Analitik zekalarinda hicbir sorun yok ama duygusal zekalari bizden biraz farkliydi. Hayata kazanim acisindan bir sorun yasamiyorlar ama arkadaslik iliskilerinde cok kirilganlar hala. Zamanla gecer diye ustelemiyoruz biz.
yani oğlunuz popüler kültürü takip edemiyor
e bu çok olabilecek bir şey
hatta olumlu bir şey
drama kursu mantıklı geldi
Nasıl kucuk davranıyor, oyuncaklarla oynaması sorun degil ki ben oyuncaklarla oynamasını cok önemsiyorum 9 yasında cocugum
Toplumda bir yer edinmek istiyorlarsa değişmek zorundalar maalesef .Sizin konuşmanız için erken şu an .Ortaokulda hem okulda hem kursta yanına kimse oturmak istemediğinde,hiç bir gruba dahil edilmediğinde benim çocuğumun karakteri böyle değişmesin demeniz onun psikolojisini düzeltmeyecek.Buna en fazla siz üzülüyorsunuz böyle bir durumda.
Pedagog diye bir şey yok artık. 1980 den sonra pedagoji bölümü diye bir şey kalmadı. Çocuk psikologuna götürmesi gerek.Bazi cocuklar geç olgunlaşıyor acaba sizinki de öyle olabilir mi? Tamam zeka testi yapıldı amam bir de pedagoga mı götürseniz?
Benim erkek kardeşimde böyleydi buyudukce huyları değişiyor ama işte aileyi düşündürüyor ne zaman olgunlaşacak diye.. Kardeşim şuan 25 yaşında ,nişanlandı bağzı huylarını değiştirmeye calışıyoruz mesala kadınlarla selamlaşırken artık buyudunu ve el öpüpte yanaktan öpesine gerek yok diyoruz.. Tanıdıgı tanımadıgı herkese yapıyor.. Eltime yapmıştı ne yapcamı şaşırmıştımPedagoga da götürdüm özgüven problemi var dedi. Toplum arasında bile rahat konuşan bir çocuk aslında gerekli gereksiz herşeyi herkese anlatır .Kime nasıl davranacağını bilmiyor
Bazı çocuklar farklıdır, diğerlerine göre daha derin, daha duygusal olabilir. onu sadece sevin ve olduğu gibi kabul edin. Diğer çocuklar gibi olmak zorunda değil ki.Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?