dışlanan kişiyseniz nasıl davranırdınız ?

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
361
203
18
çalıştığım kurumda iki grup oluşmuş durumda. doğum iznine gitmiştim uzunca süre yoktum eskiden böyle bir durum yoktu gayet mutluyduk hepimiz fakat bazı arkadaşlar tayin oldu bazıları ise yeni geldi vs vs . izinden bi döndüm çocuk gibi gruplaşmalar oluşmuş. özellikle de çalıştığım ilden olanlar yerel tutuculuk yapıyor müdür de buralı zaten hepsi bir olmuş bi kaç kişiyi de yanlarına almışlar diğerlerini dışlıyorlar. bense hicbir gruba ait olmadığımı belirtmek amacıyla bi kaç kere bu yerel tutuculuk yapan grubun odalarına oturmaya sohbete gittiğimde kendi aralarında konuştuklarını beni dışladıklarını farkettim nerdeyse ben yokmuşum gibi davranıldı şok oldum. böyle durumlarda ne yapılır bilemiyorum ama artık selam sabah vermek dahi istemiyorum. siz olsanız napardınız ?

İş yerinde olan muhabbetlere çok gıcığımdır illa bir sorun çıkar bu sebepten uzak durmaya yanlısıyım. Siz de uzak durun hele gurup falan bunlar tehlikeli, can sıkıcı şeyler. Yok yere kafanız ağrır.

Samimi olacaksanız zaten şu akar yolunu bulur ama zaten herkesle samimi olunmaz. Benim 1 arkadaşım vardı kurumda mesela biz ayrı dünyanın insanı gibi hiç bulaşmazdık.

Bazen işin az olduğu dönemde odamda sıkılsam bile katılmıyorum çünkü bir yerden patlak verir. Sonunda üzülene, stres olana kadar odamda sıkılırım daha iyi.

çalıştığım kurumda iki grup oluşmuş durumda. doğum iznine gitmiştim uzunca süre yoktum eskiden böyle bir durum yoktu gayet mutluyduk hepimiz fakat bazı arkadaşlar tayin oldu bazıları ise yeni geldi vs vs . izinden bi döndüm çocuk gibi gruplaşmalar oluşmuş. özellikle de çalıştığım ilden olanlar yerel tutuculuk yapıyor müdür de buralı zaten hepsi bir olmuş bi kaç kişiyi de yanlarına almışlar diğerlerini dışlıyorlar. bense hicbir gruba ait olmadığımı belirtmek amacıyla bi kaç kere bu yerel tutuculuk yapan grubun odalarına oturmaya sohbete gittiğimde kendi aralarında konuştuklarını beni dışladıklarını farkettim nerdeyse ben yokmuşum gibi davranıldı şok oldum. böyle durumlarda ne yapılır bilemiyorum ama artık selam sabah vermek dahi istemiyorum. siz olsanız napardınız ?
Ne sevmeyi biliyoruz ne sevilmeyi,ne arkadaşlık kurabiliyoruz nede bozmadan devam ettirebiliyoruz,dedikodu,ayrımcılık,ötekileştirme resmen milli sporumuz haline geldi,birini itmeden diğeriyle samimi olamıyoruz,ne iş hayatında ne özel hayatta sınırları çizemiyoruz herşeyi kişiselleştiriyoruz,oysaki bir insanla bağ kurmak için başka bir insanla düşman olmaya gerek yok,bizler onlar olayına bayılıyoruz ve bu heryerde var,bu durumda tavsiye vermek zor konuşmayın hiçbiriyle desek insan sıkıntıdan ölür,konuşun desek zorlamış gibi olursunuz o da olmaz tuhaf can sıkıcı bir durum.

Aynı ortamdasın ve gününün çoğu orada geçiyor.
Dışlanmak bi süre sonra zor olabilir.
Yani tamam kimseye eyvallahın olmasın okey ama bir süre sonra iş yeri cehennem olmasın?

Ne sevmeyi biliyoruz ne sevilmeyi,ne arkadaşlık kurabiliyoruz nede bozmadan devam ettirebiliyoruz,dedikodu,ayrımcılık,ötekileştirme resmen milli sporumuz haline geldi,birini itmeden diğeriyle samimi olamıyoruz,ne iş hayatında ne özel hayatta sınırları çizemiyoruz herşeyi kişiselleştiriyoruz,oysaki bir insanla bağ kurmak için başka bir insanla düşman olmaya gerek yok,bizler onlar olayına bayılıyoruz ve bu heryerde var,bu durumda tavsiye vermek zor konuşmayın hiçbiriyle desek insan sıkıntıdan ölür,konuşun desek zorlamış gibi olursunuz o da olmaz tuhaf can sıkıcı bir durum.
aynen öyle sıkışıp kaldım umursamıyorum diyorum ama aynı ortamda 9 saat boyunca durunca kayıtsız kalamıyor insan

ortaya bir günaydın, bir iyi akşamlar der işimi yapar çıkar giderdim.

İş yeri ve iş arkadaşları adı üstünde. Sadece işini yap ve kendi tercihinle arkadaşlık kurmadığın insanları kafana takma.

Ben de aynı durumdayım. Beraber fotoğraf paylaşıyorlar ama birbirlerinin arkasından neler konuştuklarını biliyorum. Nedense grup halinde olunca daha güçlü hissediyorlar. Ben de takma derdim ama öyle olmuyor. Zamana bıraktım Allah en doğrusunu bilir dedim

Back
X