Dışlandım

masalcadisi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2023
18
7
6
26
Atandığım şehirde bir grup arkadaşım vardı. Ancak hepsi birbiriyle takılırken ben aralarına dahil olmuyorum davet edilmiyorum. Kendimi geri çekmeyeyim diye bir yere gitmeye davet ettim hepsi görmezden geldi. Yalnız başıma gittim ama arkadaşlarımın hepsi oradalardı kalbim çok kırık hissediyorum. Yalnız hissediyorum ne önerirsiniz.

İncinmissin belli.

Ama tek taraflı düşünmek ve yorum yapmak ta istemiyorum.
neden seni aralarına almıyorlar , sebeb nedir ? Sıkıntı nerede .. Vs.
kafamda deli sorular.

En son benim evimde eğlenmiştik ve gayet samimi şekilde vedalaştık hepsi ikişerli gruplar halindeydi sanirim önceden öyle planladılar.

Sizsiz ilk buluşmaları eminim değildir. Daha önce de buluşmuşlardır. Bundan sonra siz de onlara yazmayın,yazarlarsa cevap vermeyin. Sokakta görürseniz görmezden gelin. Elbet karşınıza bir arkadaş çıkacaktır. Bu süreçte maalesef yalnızlıkla baş etmeyi, kendinizle vakit geçirmeyi öğrenmeniz gerekecek. Tek başınıza sergi,müze, tiyatro ve sinemaya gidin . Güzel bir yerde yemek yiyin ve kahve için. Parkta dolaşın, piknik yapın. Bir yerden sonra yalnız vakit geçirmeye alışıyorsunuz. Evet arkadaşlarla vakit geçirmenin yeri ayrıdır ama istenmeyen yerde durmaktansa yalnızlık bir süre daha iyidir.

Hiç bir fikrim yok. Sadece sıkıcı olduğumu düşünmeye başladım
Şaşırtıcı. Yani bana mantıklı gelmiyor bu. Bence var bilemediğiniz bir şeyler. Neden sizle değil de diğer hepsiyle samimiler. Hepsi mi size karşı soğuk ve sıkıcı hisseder? Kıskanıyor olabilirler mi? Madd manevi güzellik yaş vs?
Ya da konuştuklarında alakasız şeyler söyleyip ortamı mı sıkıyorsunuz?

Zorlamayla arkadaşlık olmuyor, organik gelişmesi gerekiyor. Arkadaşlık edinmek için en güzel yollar iş hayatı ama olmuyorsa da kurslar, hobi grupları vs. gerçekten iyi insanlar tanıdım her katıldığım grupta.

Benim çok eskiden aynı mahallede edindiğim üç arkadaşım vardı. Bana gelir ya da ben onlara giderdim ya da disarda aktivite yapardık. Bir süre sonra aramıza yeni bir kadın katıldı. Kadınla sorunum yoktu. Onun da benle yoktu. Ama nedense diğerleri toplanıp beni cagirmamaya başladılar. Ben kisisel algilamadim. Değişik bir pazar kurulacaktı o hafta. Onlardan birini aradım hadi gidelim dedim. Yok isim var şu bu dedi. Diğerleri de meşgul zaten dedi. Ben atladım gittim. Pazarda dördünü dolaşırken gördüm. O yaşta çok alinmistim. Yeni evliyim şehre yeni tasinmisim o zamanlar yalnız vakit geçirme kabiliyetim yoktu. Hatanın bende olduğunu düşündüm hani sıkıcısın kötüsün demiş kadar olmuslardi. Üstelik biri rahatsizlanmisti lan vermeye gitmistim diğerinin maddi sıkıntısı oldu eşimden alıp vermistim vs. Yani anlam veremedim ama vardır bildikleri dedim. Meğer son gelen hoslanmamis benden. Bir gün kuaföre gidince mahalledeki oradaki kuafor anlattı konuşmaları. Son gelen kadin beni pek sevmemiş. Kadınla sohbetim bile çok azdı. Sonra kuafor kadın şey dedi o kadını tanıyorum ben senin hakkında çok yobaz çok dar görüşlü falan dedi. Oysa hiç öyle biri değilim de. Bunlar içki mekanlarına girip egleniyorlarmis. E ben de eglenirdim aslında ama farklı bir intiba uyandirmisim demekki. Sonra zaten arkadaslarimdan iki tanesi boşandı eşlerinden özgür olmak için. Eşleri ile sorun yasamislar gece çıktıkları için öyle kavga gürültü derken birkaç ay arayla bosanmislar. Diğer üçüncü arkadaş anlattı bunları da. Hayata bakisimiz uymuyormus aslında. Bu arada kötü kadınlar değillerdi yani öyle erkeklerle takılma falan olayı yok. Ben daha evcimendim onlara göre demek ki. Sohbet konum daha çocuk iş kisisel gelişim kitapları üstündeydi. Onların sohbet konusu daha farkliydi ki yanımda rahat olamiyorlarmis. Ben kabullenip kendi tarzıma göre arkadaşlar edindim. Bazen kimsede hata olmuyor hayata bakış farklı oluyor.

Oluyor öyle insanlar.
Benimde takildigim belli bir grup var. Onlar yeni birilerine asla acik degiller.kendi aramizda süper ama yeni biri olamaz.
Seninle bir alakasi olmasi gerekmiyor kesinlikle. Insanlarin kendiyle alakali.
Aynen öyle var bazı insanlarda herşeyi bı abartıp suyunu çıkarma olayı en samimi biziz en iyi anlaşan biziz sonra bı evlenip çoluk çocuğa karisşinlar yada ikisi aynı çocuktan hoşlansinlar bomba atılmış gibi oluyor bunların arasına Cool olun ya azıcık takmayın takılmayın canınız isterse konuşun kim onlar dışlayacak falan hayırdır ayrı şahane zengin bir ülke kurmuşlar da pasaportmu vermiyorlar hafifleyin azıcık hafif düşünün bunu çıkarın odak noktaniz dan bunun yolu bu başka insanlar ancak öyle arkadaş olur sizinle siz kendinizle iyi anlastiginizda bir enerji oluyor ve yeni yeni insanlar dahil oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…