• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanıyorum ve bu duruma cok üzülüyorum

Türkiye nin her bölgesinden ve bircok kokeninden arkadaşım var ve ben bununla gurur duyuyorum. O yuzden sizinle de arkadas olmak isterdim. Hatta cok guzel olurdu.
Bu arada insanlar evlilik icin farkli tercihlerde bulunabilirler bunu anlayabilirim ve asla yargilamam (kimi kendi memleketinden ister kultur sorunu olmasin diye, kimi dini ayni olsun ister, kimi ayni egitim seviyesinde, kimi ayni maddi seviyede olsun ister. Ama burada dikkat cekmek istediğim bu tercih sadece evlenen iki kisiyi ilgilendirir; umarim aklimdakini anlatabilmisimdir. Bu tercihler kesinlikle otekini küçümsemek tarzinda olmamalı.) Ama kesinlikle her turlu ayrimciliga karşıyım.
Bu taraflara yolunuz düşerse Hasanpaşa da kahvalti yapabiliriz :KK50:

Aslinda kendime ait bir cevrem var zaten.
31 yasindayim ve pek cok insanla calistim. (Suan calismiyorum, cocuktan dolayi.)
Ama isin dogrusu bu kadar Türk ü hic birarada görmemiştim :))

bütün çocukluğum, ergenliğim bu tarz insanlarla geçti. babamın etnik kökeninden dolayı bizim ismimiz ...dün kızıydı. annem istanbul'lu son derece modern temiz, biz dünyalar güzeli 3 kız kardeştik ama babamın etiketini bizleri tanımadan hep üzerimize yapıştırdılar.
kendinizi üzmeye değmez.
önyargıları yıkmak, atomu parçalamaktan zordur. (albert eınstein)

bütün çocukluğum, ergenliğim bu tarz insanlarla geçti. babamın etnik kökeninden dolayı bizim ismimiz ...dün kızıydı. annem istanbul'lu son derece modern temiz, biz dünyalar güzeli 3 kız kardeştik ama babamın etiketini bizleri tanımadan hep üzerimize yapıştırdılar.
kendinizi üzmeye değmez.
önyargıları yıkmak, atomu parçalamaktan zordur. (albert eınstein)
Hele bir grup var ki sadece dugune geldiler. Ne kizim dogdugunda, ne de ameliyat olduğunda geldiler. Cok ilginc gerçekten. Insanlarin kalpleri bu kadar muhurlenmis olamaz.

özür dileyerek söylüyorum sanki argoymus hakaretmiş küfürmüş gibi etnik kökeninizi söylerken sansürlemeyi yanlış buluyorum :oops:

çok haklısınız, iste üzerimizdeki baskı. şimdi artık daha rahat konuşabiliyoruz bunları, ama kendi çocukluğumdan hatırladığım asla konuşamamaktı.
Hele bir grup var ki sadece dugune geldiler. Ne kizim dogdugunda, ne de ameliyat olduğunda geldiler. Cok ilginc gerçekten. Insanlarin kalpleri bu kadar muhurlenmis olamaz.

eskiden üzülürdüm şimdi hiç umurumda bile değil.
görüntü olarak annemize benziyoruz, şimdi nereli olduğumu söylediğimde aa biz seni istanbul ya da izmir'li sanıyorduk, diye şaşırıyorlar, hayır benim babam doğulu biz de zazayız diye korkmadan sıkılmadan söylüyorum.
beni "dışlamak isteyene" hiç fırsat vermeden, zaten ben yanından uzaklaşıyorum.
dil din ırk renk ayrımı yapan insana ihtiyacım yok.

Merak ettim, yaşadığın yer diyarbakır görünüyor. Orda da mı var etnik köken mevzuları? Yoksa memleketin diyarbakır da başka yerde misin şu an? Bu arada kızım olursa adını aden koymayı planlıyorum ben de.
isim konusunu yazmayi unuttum. Ben kizimin ismini soyleyince Adem'le karistiriyolar. O acidan biraz sıkıntı. Hos benim adimin da başına bir harf ekleyip keh keh keh gulerdi arkadaslarim. Yani ne koysak da sanırım ayni sey olacak.

Sadece etnik kokenden olduguna emin misiniz? Bazen turk olmayanlarin her dislanmayi kolayca buna bagladiklarini goruyorum. Belki karakterinizle alakali ya da belki esiniz subede sevilmedi personel onu disladi
Ben hayatim boyunca koken mevzusunda buluttan nem kapan biri olmadim.
Esimin de ne astlariyla ne de ustleriyle bir sikintisi olmadi. Cok basarili ve sevilen biridir.
Ben de uzak durulacak kadar antipatik olsam etrafimda bunca insan olmazdi diye dusunuyorum.
Ama bilemiyorum sevmediler zaar :))

O kadar insanin hepsi mi etnik kökenden dolayi seni disladi. Bana çok gerçekçi gelmedi.bence siz kompleks yapmis olabilirsiniz. Belki de siz bu buluşmaya on yargili gittiniz.

isim konusunu yazmayi unuttum. Ben kizimin ismini soyleyince Adem'le karistiriyolar. O acidan biraz sıkıntı. Hos benim adimin da başına bir harf ekleyip keh keh keh gulerdi arkadaslarim. Yani ne koysak da sanırım ayni sey olacak.
Aden, arden ve asel hoşuma giden isimler. Ne koyarsak koyalım dalga geçiyor çocuklar yapacak bir şey yok. Biz de az mı dalga geçtik çocukluğumuzda. Aman daha bizim çocuk portakalda vitamin bile değil, niye düşünüyorsam bunları :KK53:

Dışlamışlardır inanırım. İnanılmayacak bir durum değil çünkü. Maalesef insanlar önce karşısındakinin karakterine, davranışlarına değil dinine, kökenine, memleketine bakıyor. Ama eğer bu olgunluk seviyesine ulaşmamışlarsa hiç üzülmeyin zaten bu kafadaki insanlarla siz anlşamazdınız.

Ermeniymişiniz ben Kürt kökenli diye düşünmüştüm mesajları okumadan. Ermeni, Türk, Kürt, Hristiyan, Müslüman, Alevi hepimiz insanız ve insan olabilmek için geçerli bir ırk yok kalp kirlenmesin yeter.

O kadar insanin hepsi mi etnik kökenden dolayi seni disladi. Bana çok gerçekçi gelmedi.bence siz kompleks yapmis olabilirsiniz. Belki de siz bu buluşmaya on yargili gittiniz.
Kendi kokenimi kompleks yaptigim gun kafamin tasla ezilmesini dilerim.
Biz zaten bu grupla 3-5 defa bulustuk. Ne olduysa en son bulusmada koken mevzusu acilinca oldu.

Kendi kokenimi kompleks yaptigim gun kafamin tasla ezilmesini dilerim.
Biz zaten bu grupla 3-5 defa bulustuk. Ne olduysa en son bulusmada koken mevzusu acilinca oldu.

Aslinda su var. Grubun icinde biri vardir , dominanttir otekilere etki eder. Kendi baslarina hareket etseler boyle olmazdi diye dusunuyorum.

Ermeniymişiniz ben Kürt kökenli diye düşünmüştüm mesajları okumadan. Ermeni, Türk, Kürt, Hristiyan, Müslüman, Alevi hepimiz insanız ve insan olabilmek için geçerli bir ırk yok kalp kirlenmesin yeter.
Ermeni kokenli kürdum. Yanlislik olmasin.
Owww isin ermenilik kismini kimse bilmiyor zaten. Sadece burda dile getirdim, siz de kimseye soylemeyin :KK45:

Ben hayatim boyunca koken mevzusunda buluttan nem kapan biri olmadim.
Esimin de ne astlariyla ne de ustleriyle bir sikintisi olmadi. Cok basarili ve sevilen biridir.
Ben de uzak durulacak kadar antipatik olsam etrafimda bunca insan olmazdi diye dusunuyorum.
Ama bilemiyorum sevmediler zaar :))
Diyarbakirda yasiyosunuz turk oldugunuz icin mi dislaniyosunuz yani kurt mu? Turkum dislaniyorum dersen bi derece, diyarbakirda bir kurt nasil dislanir?

allahaşkına görüştüklerinin kaçı orta asya dan geldikleri haliyle kalmış ben meselenin ırkta değil daha özelde insanda olduğuna inanıyorum inan öyle insanlarla görüşmemen kendi hayrına.onlar bi sonra ki arkadaşa da cadı muamelesi yapar yakmaya kalkışır beyinleri tersine çalışıyor anladığım kadarıyla

Türkü kürdümü kalmış artık yahu.benim eşimde kürt oğlumda.ben türküm.böyle bi ortamda bulunsam beni hangi sıfatımla dışlarlar acaba merak ettim

Diyarbakirda yasiyosunuz turk oldugunuz icin mi dislaniyosunuz yani kurt mu? Turkum dislaniyorum dersen bi derece, diyarbakirda bir kurt nasil dislanir?
Benim kendi cevremle bir sikintim yok. Durum anlasilmadi sanirim. Esimin cevresiyle alakali bir durum. Çalıştığı kurumda herkes Turk . Esim de Turk zaten.
Yakin oldugu mesai arkadaslarinin eslerinden bahsediyorum ben.
Ve kızımın ameliyatindan sonra gecmis olsuna dahi gelmeyen bir baska grup var. Ki onlar esimin okul arkadaşları. Esleriyle dugundumde tanistim. Ben bu gruba zaten coktan teşhisi koymuştum.

Back
X