Dışlanmak

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam,

Belki büyütüyorum ama ama çok üzüldüm, kendimi tutamayıp işyerinde lavaboda ağladım.

DIŞLANIYORUM.

Firmaya gireli 6 ay oldu. Normalde yemeğe ofisten 3 kız çıkıyorduk, yemek kötüyse birlikte dışarıda yiyorduk. Bugün çalışmaya dalmışım kızların ikisi de yemek saatine 2-3 dk kala hiçbir şey demeden çıktılar, normalde beklerdik vs. Ben de tuvalete gittiler sanıp yemekhaneye geçtim dışarı çımtıkları aklıma gelmediği için birine medaj attım yemekhane boş diye, yemek kötüydü dışarıda yiyeceğiz yazdı. Bilerek ofisten peşlerine gelmeyim diye sessizce çıktılar sanırım. Şu ana kadar asla peşlerine takılmadım, onlar özel komuşurken dinliyor gibi olmasın diye dönüp bakmadım bile. Böyle bi tavır inanılmaz moralimi bozdu.

Daha önce de bu tarz birkaç şey olmuştu ama direkt olarak dışlandığımı hissetmemiştim.

Nasıl davranmalıyım, ezik gibi görünmemek için açıkça bana neden dışarıda yiyeceğinizi demediniz diye soramam.

Hiçbir şey yapmayın. Bundan sonra siz de onlara bir şey demeden yemek işinizi halledin. Siz bağımsız davrandıkça onlar yanaşmaya çalışacaktır. Tepkili de olmayın yalnız gayet normal davranın.
Üzüldüm durumunuza ama bizim insanımız bir şeyleri direkt söylemek yerine bu tarz hareketler yaparak anlaşılmayı bekler, bu daha mı iyi daha mı kötü bilemem.

Pms dönemindemisiniz? Lavobada ağlayacak kadar bir durum yok ortada aslında.. İş yeri burası ve onlar da sadece iş 'arkadaşı'. Bugün ayrı yerler yarın hep beraber diğer gün bambaşka birileriyle. İş ortamında kimseye kendinizi bu kadar bağlamayın..

Çok muhabbet tez ayrılık orası iş yeri onlarda iş arkadaşlarınız mesafeniz hep olsun cool durun onlar sizin yanınıza gelir ayrıca iş yerinde siyam ikizi gibi gezenler bana çok itici gelir üçünüz hep beraber olmak zorunda değilsiniz

Hayır tabi ki sadece yemeğe birlikte çıkıyorduk, öğle arasında sadece.

Bu kadar ufak şeyleri takmayın kafanıza. Herkes istediğinle takılır. Uzun yıllardır dost olsanız sorgularsiniz ama siz sadece iş arkadasisiniz. Isinizi yapın o an için uyan insanlarla takılın sonra da evinizin yolunu tutun. Böyle şeyleri hayatiniza yük etmeyin

Ya cidden kişiden kişiye göre değişir belki ama bana yalnızlık daha iyi geliyor böyle insanlarla olucağınıza yalnız olmayı bir deneyin isterseniz. Ben artık yanımda biri olunca yemekhanede vs tam tersi rahatsız geliyor böyle daha rahatım istediğim saatte istediğim şekilde

Senin bilmediğin - anlatmak istemedikleri bir konudan konuşuyorlardır, dedikodu yapacaklardir, muhabbetini sevmiyorlardir, o an akıllarına gelmemiştir... Bir sürü sebep var. Tuvalette ağlayacak kadar Kafaya takmaya gerçekten gerek var mı?
Ben beni sevmedigini düşündüğüm insanlar olunca kendime su soruyu soruyorum; ben ona bayılıyor muyum??
Muhtemelen zaten hislerimiz karşılıklı olmuştur. O yüzden önemsemiyorum
Sana da tavsiye ederim.
Bir de iş yerinde şeye uyuz oluyorum, zaten bütün gün aynı odada beraberiz , bir de yemeğe beraber cikmak beklenir...ben iş arkadaşlarımla beraber yemek yemedigim gibi iş çıkışı oturmaya gidiyorlardı 'zaten tüm gün beraberiz, konuşacak bir şey kalmadı ki ' diyip katılmıyordum. Ama bu onlari sevmedigim anlamına gelmiyor, işten ayrıldım hala coguyla görüşüyorum :)
Ben olsam (ki bensiz çok planlar yapılmıştır) dışlanmışlik olarak algilamazdim.
Ve son olarak iş arkadaşlarına kendinin seçtiği arkadaş muamelesi yapmaya,o değeri vermeye gerek yok. Muhtemelen o iş yerinde o tarihte çalışmak dışında ortak noktaniz bile yok. Neden arkadaşın diye düşünüyorsun ki? Sen değil patronun seçti onları. Böyle düşün, çok deger vermemeye çalış.
Benim tavsiylerim bunlar:)

Bu tiplerin tavırlarında ki amacı bende anlamasamda en iyi cevap mesafe koymaktır. Ama hiç umursamayın yani tavırda koymayın en iyisi olması gerektiği gibi ayrı takılmanızdır.

sen ne harika kadınsın ya.yaşam tarzın olaylara bakış açın hayatı dolu dolu yaşaman tüm genç kadınlara örnek olmalı.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Normalde yine kırılırdım, ama ağlamazdım. Öncesinde 2sinden birinin benle dalga vari bir konuşması oldu ve eblek gibi kaldım, daha önceden de dedikodumu yaptıklarını yakalamıştım. İş arkadaşlığını hoşlanmadıysam orda bırakırım ama dışlanmış olmak kendimi çol gereksiz biliyorum ama sanki bende bi eksiklik varmış gibi hissettirdi. Ondan fazla duygusallaştım.

bu maalesef geçmiş zamanda bende de oluyordu, acaba fazlalık gibi mi hissettiriyorum, yanlarında durmamalı mıyım, teklif gelince mi sadece yanlarında dursam vs vs gibi. sonra yavaş yavaş takmamaya çalışarak bunu yendim hatta hızımı alamayıp biraz buz gibi bir şey oldum maalesef. siz benim yaptığımı yapmayın ama bu kadar da kafaya takmayın çünkü bir kere başlarsa sonu gelmiyor.

insanların bir çoğu onları düşündüğümüz kadar ince düşünceli hatta çoğu detayı düşünen tipler değil; yani sizi yemeğe götürmemek için sessizce çıkmayı planlayacak kadar meseleyi büyüttüklerini hiç sanmıyorum. bunların hepsi hüsnü kuruntumuz... görüşmek isteyen görüşür, görüşmezse de yalnızlık da keyfini bilene güzeldir. çok sükseli bir sözle bitiriyorum cevabımı, yormayın kendinizi bırakın hayatınıza eşlik etmek isteyenler sizinle gelsin

Ya Allah aşkına iki tane gerizekalı seni sevmemiş, kendi arasında dedikodunun yapmis, dalga geçmiş diye neden kendini eksik hissediyorsun ki?
Senin değerini o iki paçoz mu belirliyor?
O kızlar senin arkadaşlık yapmak isteyeceğin tarzda kızlar mi yoksa sadece aynı ortamda bulunmak zorunda olduğun kızlar mi?
Eğer sıradan kızlarda bu kadar değer vermemeye çalış. Ama çok sevdiğin, arkadaşlık yapmak istediğin tarzda kızlarsa sezon açılıyor. Tiyatroya falan davet et, iş çıkışı bir şeyler yapmak sizi birbirinize bağlar , daha çok şey paylaşirsiniz.

Bence boşuna üzülmüşsünüz, genel olarak bu tavır devam ederse kendinizi çekersiniz bence hiçbir şey olmamış gibi davranın. Bir dahaki sefer bekleyin bakalım sizi çağıracaklar mı yemek için. Yine çağırmaz ve ikisi birlikte giderlerse sizde bundan sonra ona göre mesafenizi koyar onlarla çıkmazsınız yemeğe. Şuan için durumda anormal birşey yok. Belki ikisi özel bir şey konuşacaktı bunu anlayışla karşılamanız gerekir. Bir defasında sizin gibi bir arkadaşım ağlamıştı beni neden çağırmadınız diye ben şok olmuştum. Buna takılacağı aklıma bile gelmemişti belki sizin arkadaşlarınız da alınacağınızı düşünememiştir

Dışlanmak deyince ben de ciddi bir mobbing filan zannettim. Kafanıza taktığınız şey çok saçma. Para kazanmak için mi çalışıyorsunuz orda yoksa arkadaş edinmek için mi?

Daha önce hakkımda dedikodu yaptıklarını yakaladığım kişiler beni dışlasa ne, dışlamasa ne. Hiç umurumda olmazdı.
Gözyaşlarınıza yazık.

Bu durumda kendini çekmen lazım. Lavaboda ağlayacağına bence bu kötü insanlara daha fazla bağlanmadan yüzlerini gördüğüne şükret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…