Diyabet :((

cindiriz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
381
430
merhaba arkadaşlar..hepinize sağlıklı günler dilerim..bana diyabet teşhisi kondu:KK43:( şimdilik ilaç ve diyetle kontrol altına almaya çalışıyorum. Ama ne yazık ki diyeti uygulayamıyorum. Merak ettiğim konu bu teşhisi almış olanlar ne yapıyor? Diyet yapılmazsa ne olur? Sadece ilaçla kontrol altına alabilen oldu mu? Şimdiden teşekkür ediyor ve herkese sağlıklı,mutlu bayramlar diliyorum

Diabetim yok ama hipoglisemim var en ufak tatlı yediğimde şekerim 300 olup birden 40 a düşüyor.ilaç kullanıyorum kesinlikle şekerimi çıkartacak hiç birşey yemiyorum, beyaz un pirinç şekerli meyveler hayatımda yok. Şuan düzenli yüzüyorum sonrasında yürüyüşe devam edicem.diyet olmazsa olmaz. Hayatta tam buğday ekmeği yemeyen ben beyaz ekmeğin tadını unuttum diyet yapmazsanız hiç bir zaman düzen olmaz

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Diyete dikkat etmem lazım ama nasıl? Zaten başıma ne geldiyse saçma sapan diyet maceralarından geldi. Dukan diyeti ile 3 ayda 15 kilo verdim sonrasında 10 kilosunu aldım. İncecik olucam diye sağlığımdan oldum:KK43: şeker düşüklüğü yaşıyorum çok sık. Depresyona gireceğim neredeyse

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Diyete dikkat etmem lazım ama nasıl? Zaten başıma ne geldiyse saçma sapan diyet maceralarından geldi. Dukan diyeti ile 3 ayda 15 kilo verdim sonrasında 10 kilosunu aldım. İncecik olucam diye sağlığımdan oldum:KK43: şeker düşüklüğü yaşıyorum çok sık. Depresyona gireceğim neredeyse
Şeker düşüklüğü hipoglisemi dir. Diabet denmesi için şeker yüklemesi yaptırmıştır heralde doktorunuz değil mi? İlk düşmeler olduğunda benimde psikolojim bozuluyordu hele en korktuğum uykuda yakalanmak ama oda oldu. Ve ben artık bununla yaşamayı öğrendim. Sağlığım herşeyden önemli. Yıllarca orta şekerli içtiğim kahveyi bile sade içmeye alıştım. Doktorum bana hep şekerin çıkarsa çıksın ama mümkünse düşmesin o daha tehlikeli der hep.diabet konusunda uzman bir doktor a gidiyorum her düşmem fazla olduğunda arıyorum. Sürekli telkin eder düştüğü anda vişne suyu iç diye.çantamda sürekli vişne suyu taşırım. Ve tam buğday ekmeğine sandviç ara öğün yemeliyim çünkü. Sizde bir şekilde uymanız gerekiyor. Krep çok çok severim beyaz un olduğu için yiyemezdim ama şimdi tam buğday unuyla yapıyorum istedikten sonra herşeyin kolayı oluyor. Ve size en önemlisi doktorumun söylediğini söyliyim şu diyetleedeki tatlandırıcılar şekeri en çok yükselten onlarmış.bana doktorum diyet hiç birşey yeme içinde aspartam var ve şekeri iki kat çıkartıyor çok istediğin zaman gerçeğini ye daha iyi demişti. Ve iyi biliyorum ki dukan diyeti hep tatlandırıcı :KK43:

eger diyet yapmayim ilaca guvenerek herseyi yersen
bi kaç sene içinde insuline baglanirsin, sonrasida omur boyu ayni seyler
zamanla gozler bobrekler etkilenir hastalik yuzunden ..
diyetini mutlaka yap, yasin genç olmali kendini kapip koyverme
azmedersen hastalik ortadan kalkabilir ( genetik ve omur boyu suren bi ahstalik normalde ama diyetle belki konrtro altina lirisn yeni basladigi için sansin vardir belki )

Oncelikle hastaligi kabullenmeye calis cunku en zor evre bu. Diyetini aksatma ve mutlaka yuruyus yap. Tarcinin da sekere iyi geldigini bi cok yerde okudum ama dr.una danismadan deneme tabi.

canan karatay'ın kitabını oku bence. okuyunca neden dikkat etmen gerektiğini anlayacaksın. hem kilo vereceksin hem de diyabet ataklarından kurtulacaksın

Bende de hipoglisemi var. Gecen yil teshis konuldu. Ilk birkac ay diyet ve spor yaptim sonra biraktim. Bu yil ayni donem tekrar hastaliklarim artinca doktora gittim.

Bu sefer ilac diyet spor ve mutlu stressiz hayat dedi.

Light peynir
Uno denge light ekmek
Bol salata vazgecilmezim
Sut yogurt tarcin en yakin dostlarim
Badem ceviz findik samimi arkadaslarim
Tam uyamasam da dikkat ediyorum.

Bu hastalik icten ice insani yiyip bitiriyor.
Saglikli yasamani istiyor.
Gecmis olsun. Diyet diye bakma yasam tarzim de ve kabul et. Bu hayat boyu seninle.

Bende de hipoglisemi var. Gecen yil teshis konuldu. Ilk birkac ay diyet ve spor yaptim sonra biraktim. Bu yil ayni donem tekrar hastaliklarim artinca doktora gittim.

Bu sefer ilac diyet spor ve mutlu stressiz hayat dedi.

Light peynir
Uno denge light ekmek
Bol salata vazgecilmezim
Sut yogurt tarcin en yakin dostlarim
Badem ceviz findik samimi arkadaslarim
Tam uyamasam da dikkat ediyorum.

Bu hastalik icten ice insani yiyip bitiriyor.
Saglikli yasamani istiyor.
Gecmis olsun. Diyet diye bakma yasam tarzim de ve kabul et. Bu hayat boyu seninle.
Hadeka birşey sormak istiyorum sana. Benim ilaçtan önce şekerim düşünce soğuk ter döker ellerim titrerdi sanki dünya dönüyor gibi olurdum.ilaç içmeye başladığımdan beri bunlar kayboldu şimdi birden midem bulanıyor kafamın sol tarafına ağrı giriyor hemen şekerimi ölçüyorum tabi düşmüş oluyor. Sende ilaç içmeye başladığından beri değişiklik var mı düşme esnasında?

Çok teşekkürler yorumlarınız için.. Şeker yüklemesi sonucu teşhisim kondu. Zaten 2 gebeliğimde de gebelik şekerim vardı. Bu yüzden takip ediyoruk. Yaz tatili için türkiyedeyim.20 gün sonra döneceğim ve hemen diyete başlayacağım

Şeker hastalığı üzerine düşeni yaparsan sana sağlıklı bir hayat vadeder . İki halamda şeker hastasıydı. Birisi ömür boyu 55 kg yi geçmedi , diyetine uydu ve şeker hastalığı nın olumsuzluklarını yaşamadı. Diğeri diyetine uymadı , organ kaybı gerçekleşti maalesef. Çok dikkatli ol.

merhaba herkese, acaba tatlı kriziniz geldiğinde ne yapıyorsunuz ne yer ne içersiniz, evde hazırlama zahmetine girmeden dışarıdan satın alabileceğim sağlıklı ve lezetli bir atıştırmalık var mı?

X