• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyafram hernisi lütfen yardımmm!!!

zyneppoyraz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2020
4
0
16
27
Bebeğime 21 haftalıkken diyafram hernisi teşhisi konuldu. Amniyosentez önerildi babadan ve benden imza alınarak kabul etmedik. Şuanda 37 haftalık hamileyim bebeğimin diyaframında yırtık var ve bu yırtıkdan mide kalbin yerine geçip kalbi sağa ittirmiş yaşama yüzdesi kaçtır ? Doğduktan sonra hemen ameliyat olması gerekiyor cerrah ile görüştük Doğunca yoğun bakıma ve ameliyata alacaklar. Doğumumu ne zaman gerçekleştirirler sezeryan veya normal diye hiçbirşey söylenmedi takip altında kalacaksın haftaya tekrar gel dendi gittiğimde 38. Haftaya gitmiş olacağım sezeryan mı olur normal mi yaparlar ? Bebeğimde kalıtsal bir hasar kalır mı ? Kalbi normal çalışıyormuş hiçbir sıkıntısı yokmuş bir tek yanına mide gelmiş biraz da bağırsak çıkmış lütfen yardımcı olun....

Canım ben bebeğimi diyafram hernisinden kayıp ettim.Benim meleğimin hastalığı doğum yaptıktan sonra fark edildi.Çok müdahale edilme şansı olmadı sadece küveze konuldu cerrah ayarlandı fakat ameliyat olacağı sabah melek oldu cennete gitti.Allahtan hiçbir zaman Ümidini kesme evet çok zor bir durum ama nasipten öte yol yok.Doktorlar teşhiş edebildiğiyse müdahale de edebilirler diye düşünüyorum.Allah evladını sana bağışlasın iyi düşün iyi olsun.Sağlıklı sıhhati doğumun olsun 🤲🏼(Her hamilelik farklı olduğu gibi her bebekte farklı benimle kendini kıyaslaman için yazmadım yanlış anlama )

Merhaba ben de 21 haftalık hamileyim detaylı ultrason da benim yavruma da diyafram hernisi dendi. Dünyam başıma yıkıldı 1 yıl önce de öteki bebeğim karnımda ölmüştü. Sizin durumunuz ne acaba? İnşallah bebeğimizde bir sıkıntı yoktur.

Merhaba ben de 21 haftalık hamileyim detaylı ultrason da benim yavruma da diyafram hernisi dendi. Dünyam başıma yıkıldı 1 yıl önce de öteki bebeğim karnımda ölmüştü. Sizin durumunuz ne acaba? İnşallah bebeğimizde bir sıkıntı yoktur.
Merhaba benimde bebeğime diagfram hernisi tanısı koyuldu ve bende aynı şekilde dünyam başıma yıkıldı doktorum aldırmam gerektiğini söyledi bende başka doktorlara gittim ve aldırmayı düşünmedim bana yüzde 25 yaşama şansı var dediler bende Allah tan geldi canına kıymak istemedim ve çok şükür iyiki aldırmamışım. 15 martta doğum yaptım kızıma 19 martta ameliyata girdi ve çok şükür rabbime tam 2 aylıkken evimize geldi ameliyat başarılı geçti. Rabbim sizinde bebeğinizi size bağışlasın inşallah

Bana çapa yaşama şansı Maximum yüzde 20 dedi.
Merhaba benimde bebeğime diagfram hernisi tanısı koyuldu ve bende aynı şekilde dünyam başıma yıkıldı doktorum aldırmam gerektiğini söyledi bende başka doktorlara gittim ve aldırmayı düşünmedim bana yüzde 25 yaşama şansı var dediler bende Allah tan geldi canına kıymak istemedim ve çok şükür iyiki aldırmamışım. 15 martta doğum yaptım kızıma 19 martta ameliyata girdi ve çok şükür rabbime tam 2 aylıkken evimize geldi ameliyat başarılı geçti. Rabbim sizinde bebeğinizi size bağışlasın inşallah
Rabbim bebeğinizi size bağışlasın. Darısı inşallah başıma. Bana çapa maximum yaşama şansı yüzde 20 dedi. Okmeydanı yüzde sıfır dedi çocuk cerrahı yaşama şansı Yok dedi. Sağ herni ve kötü Prognoz olduğu için Karaciğer yukarıda diye. Ben amniyosentez yaptım bu hafta. Sonuçlar 5 haftada çıkacakmış. Ben de bir mucize bekliyorum inşallah yavrum Yaşar 🤲

Benim oglum da dün ameliyat oldu hamilelikte belli olmadi doğumdan snrada kendini belli etmedi bu hastalik 12 gunluk tu bi anda surekli aglamaya oksurmeye basladi doktora gttik diyafram hernisiymis bagirsaklari yukari çıkmış cigeri 3/1 gelişmiş dün ameliyat oldu 14 gunlukken şimdi yogunbakimda entube halinde inşallah hayata tutancak allahtan umut kesilmez

Bende 2021 de kaybettim kizimi sadece 12 saat yasayabildi 9 sene sonra tup bebekle gelen mucizem melegim.doktorlariniz bu hastaligin genetik olabilecegini filan soyledimi size yani baska hamileliginde tekrarlar mi acaba

İyi aksamlar bende kızımı kaybettm onu çok ozluyrom sizinde basınız sağ olsun gerçekten çok zor hayatımda hiç bu kadar eksik hissetmedim kendimi. Size drlar bir nedenden bahsetti mi neden olmuş bu hastalık

İyi aksamlar bende kızımı kaybettm onu çok ozluyrom sizinde basınız sağ olsun gerçekten çok zor hayatımda hiç bu kadar eksik hissetmedim kendimi. Size drlar bir nedenden bahsetti mi neden olmuş bu hastalık
Sizinde başınız sağolsun malesef cok acı rabbim dermanini veriyor.biz genetik arastirma yaptirdik karnimdayken amniosentez yapildi bi sıkıntı cikmamisti yani genetik bir hastalik degil dediler yani gelisim sirasi da olusan bir hastalik gelişmemiş bir organ malesef sizin tup bebek mi normalmiydi

Sizinde başınız sağolsun malesef cok acı rabbim dermanini veriyor.biz genetik arastirma yaptirdik karnimdayken amniosentez yapildi bi sıkıntı cikmamisti yani genetik bir hastalik degil dediler yani gelisim sirasi da olusan bir hastalik gelişmemiş bir organ malesef sizin tup bebek mi normalmiydi
Normaldi ve doğuma kadar anlasilmadi bizde fetal DNA testi yaptırmıştık genetik birşeye rastlanmadı ama drlar kader diyor böyle şeyler olur deyip geçti kadere inancım var tabi ama önlem alınacak birsey mi tekrarlar mı bunlara net bı cevap yok ve tekrar çocuk sahibi olmaya cesaretim kalmadi tekrar aynı şeyleri yaşarım diye gerçekten çok zor

Şuan benim bebegimin durumuda aynı sizin nasıl oldu Bebeğim doğdu ve doğarken ağlamadı kalbi durdu Tekrar çalıştırdılar ve doğduğu günün ertesi günü ameliyat oldu sonra 26 gün yoğun bakımda yattı ameliyatta fıtık atmış bu yüzden 6 aylıkken tekrar ameliyat oldu aldığı tedaviden dolayı böbreklerinin ikisinde de 3 er den fazla taşlar var dı çok şükür şuanda 2 yaşına girecek hiçbir hastalığından eser kalmadı sadece çok naif bir çocuk hemen hasta oluyor ve bronşite çeviriyor başlasa bir sorunumuz kalmadı doğmadan önce doğumda ölür dediler doğdu kalbi durdu çalıştırdılar ameliyat masasında kalır dediler şükür onuda atlattık ameliyattan sonra ölür dediler %1 yaşama umudu verdiler şuanda Ankara şehir hastanesinde mucize bebek olarak geçiyor

Merhaba 12 haftalık hamileyim diyafram hernisi olduğunu söyledi perinatolog ameliyat olduktan sonra Allah çocuğunuzu size bağışlasın herhangi bir rahatsızlığı oluyor mu? Yani bunun tekrarlama durumu var mıymış? Ameliyat olduktan sonra her şey normal mi daha hassas mı oluyor çocuklar

Arkadaşlar 20 aylik ikiz gebeyim
Bir bebegimde sorun yok saglıklı Fakat diger bebegime sol diyafram hernisi teshisi konuldu.
Yardımcı olabilirmisiniz

Arkadaşlar 20 aylik ikiz gebeyim
Bir bebegimde sorun yok saglıklı Fakat diger bebegime sol diyafram hernisi teshisi konuldu.
Yardımcı olabilirmisiniz
Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun ben buraya yeni üye oldum sırf diyafram hernisi tespit edilen bebeklerin ailelerine umut olabilmek için bende şu an ikiz annesiyim bebeklerim 5 ay oldular şükürler olsun. İkizlerimden biri sağ diyafram harbisiydi. Doğunca ameliyat oldu bir gün sonra. Üstelik sağ sola göre daha sıkıntılı. Kafayı yediğim bir hamilelik geçirmiştim tabi eşim de öyle. Ama şükürler olsun ki 2 hafta içinde iki bebeğimi de sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık ve döndük evimize. Rabbim sana ve senin gibi korku içinde olanlara bizim sonumuzu nasip etsin çok zor bir süreç ve bekleyiş.

Back
X