Diyanet cuma hutbesi 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MutluKedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2019
2.042
1.214
133
Kızlar , hanımlar çok saçma gelebilir ama hepimizin muzdarip olduğu bir konu var 🙈 kaynana gelin çatışması , arada kalan eşler derken her ailede bu sıkıntılar vardır . Acaba diyorum diyanete toplu bir şekilde yazsakta cuma hutbesinde bu konuya çokça değinse hocalar 😬 biliyorum diceksiniz kadınlar cumayamı gidiyorda dinlicek diyenleriniz çok olcak ama kayınbaba ve eşlerimiz gidiyor cumaya . Belki nasihat eder hocalar eşler kendine çeki düzen verir belki bi çözüm olur

Aslında bazı dindar uzmanlar sosyal medyada bu konulara değiniyorlar. Hanımın eşi üstündeki hakları falan… onları gönderebilirsin whatsapptan
Ahh keşke izliyen dinliyen olsa ama tiktok olsa millet kör gözünü ayırmadan izler valla 🙈

Hoca da erkek değil mi, ne diyecek hutbede hanımcılık kazanacak kardeşlerim hanımcı olun mu diyecek😁😁
Hoca hutbeye başlarken bi bakcak ki kimse yok 😂😂 kimse hanımcı olmasın tabi ama ne bilim güzellikle anlatsa eşlerin birbiri üzerindeki haklarını , kaynanaların bu fani dünyada gelinleriyle tatlı tatlı anlaşmasını ,kayınbabaların orta yolu bulmasını anlatsa mesela 🥰

Değinseler kaynanaya saygı duyun hörmet gösterin yanlısı olsada susun falan derler ellerine yüzlerine bulaştırırlar bence. Geçen hocanın biri gelin evden çıkarken babası arkanda ben varım burada da evin olduğunu bil kapım her zaman açık(ellerinden öperim o güzel babanın 💗🥰)dedi diye adama neler demişti. erkeklerde yorumda ona hak vermişti işte kadın kocasına itaat edecek katlanacak gibisinden.

Son düzenleme:
Değinseler kaynanaya saygı duyun hörmet gösterin yanlısı olsada susun falan derler ellerine yüzlerine bulaştırırlar bence. Geçen hocanın biri gelin evden çıkarken babası arkanda ben varım burada da evin olduğunu bil(ellerinden öperim o güzel babanın 💗🥰)dedi diye adama neler demişti. erkeklerde yorumda ona hak vermişti işte kadın kocasına itaat edecek katlanacak gibisinden.
Gerçi haklısın ana baba hakkına gircek hoca emmi ,gelinlere yaşınız küçük kaynana kayınbabaya hürmet edin dicek . Kadın yerini bilecek dicek çözüm ararken kör düğüm etcek olayı 🙈 ne bilim ya şu ara çok taktığım bir konu ,adamlar aya ayak bastı biz ayağımızı yere sağlam basamadık hep diken üstündeyiz 🙈

Terafide bizim cami hocası sohbet ederken gelinler kaynanasına bakmak zorunda değil oğullarınızi bu konuda doldurmayın demişti adam çok iyi biriydi onunda 2 oğlu vardı hatta demişti benim gelinlerim hanımıma bakmak zorunda değil demişti anamm çıkıştı Kaynanalar bir dedikodu bir dedikodu niye bakmayacak mis nediye almış mis valla böyle bir konu kaynanam ve gorumcelerimin yanında açıldı bende bizim hocanın dediğini anlattım

Terafide bizim cami hocası sohbet ederken gelinler kaynanasına bakmak zorunda değil oğullarınızi bu konuda doldurmayın demişti adam çok iyi biriydi onunda 2 oğlu vardı hatta demişti benim gelinlerim hanımıma bakmak zorunda değil demişti anamm çıkıştı Kaynanalar bir dedikodu bir dedikodu niye bakmayacak mis nediye almış mis valla böyle bir konu kaynanam ve gorumcelerimin yanında açıldı bende bizim hocanın dediğini anlattım
😂😂 Nasılda denk gelmiş öyle . O hocayı bide bizim mahalleye yollasalar keşke 😂

Bu konuda kilit nokta kocalar zaten. Kafalarina bisey girecek olsa dediginiz mantikli olabilirdi. Ama anacı erkege degil diyanet tövbe tövbe peygamber bizzat gelip soylese gene o kalın kafası almaz. O yüzden bence uğraşma gagsgdbrj

Bu konuda kilit nokta kocalar zaten. Kafalarina bisey girecek olsa dediginiz mantikli olabilirdi. Ama anacı erkege degil diyanet tövbe tövbe peygamber bizzat gelip soylese gene o kalın kafası almaz. O yüzden bence uğraşma gagsgdbrj
Kör düğüm gibi bu konu haklısın çözüme ulaşmaz 🙈 haşa dediğin gibi peygamberde söylese millet yine bildiğini okur 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X