Diyarbakır'da HDP mitinginde iki patlama

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Diyarbakır'da HDP mitinginde iki patlama
fft107_mf4774524.Jpeg

http://www.radikal.com.tr/politika/...trafo_patlamasi-1373788&utm_campaign=politika

RADİKAL - Diyarbakır 'da HDP mitinginin yapıldığı alanda trafo patladı. İstasyon Meydanı'ndaki patlama , paniğe neden oldu.

İdris Baluken'in konuşmasının hemen ardından meydana gelen patlamada, çok sayıda kişi yaralandı.

Patlama nedeniyle mitinge ara verilirken, kalabalığın bir bölümü alanda beklemeye devam ediyor.

PARÇA TESİRLİ BOMBA İDDİASIDiyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, iki ayrı noktada 2 patlama olduğunu duyurdu.
201506051849_999.jpg

Elçi, ilk patlamanın küçük olduğunu ve önemsenmediğini ancak, trafonun yanındaki patlamanın yaralanmalara neden olduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU: TRAFO MU, SUİKAST Mİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Provokasyonlara karşı dimdik durmalıyız. Trafo patlaması mı, suikast mi, gerçeği ortaya çıkaracağız. Kaza olup olmadığı belli değil ama ortaya çıkacak.

201506051842_99.jpg

(Yerel kaynaklar, patlamaya çöp bidonuna bırakılan bombanın neden olduğunu öne sürüyor.)

Polis, İstasyon Meydanı'na toplanan kalabalığı dağıtmak için gaz bombalarıyla müdahalede bulundu.
Ayrıntılar geliyor...

Bu seçime girebilmek için nelere katlandılar birde neden siyaset yapmıyorlar da dağa çıkıyorlar diyoruz buyrun işte adamları seçim otobüsünde diri diri yakma girişiminde tutunda dinsizliklerine değin yapmadıkları kalmadı

Demirtaş, ‘Kaos yaratmak istiyorlar’ deyip sükunet çağrısı yaptı

Diyarbakır’da HDP mitinginde gerçekleşen iki patlamanın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır halkına, “Tüm Diyarbakır halkına sesleniyorum, duyarlılık ve disiplin bu seçimin kaderini belirleyecektir” diye seslenerek, herkesi parti il binası önüne çağırdı.

hdp-miting-patlama7.jpg

Fotoğraf: DHA

İMC TV’nin canlı yayınına katılan Demirtaş, “Henüz patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Diyarbakır halkıyla görkemli bir miting gerçekleştiriyorduk. Tüm Diyarbakır halkına sesleniyorum, duyarlılık ve disiplin bu seçimin kaderini belirleyecektir. Bütün arkadaşlarımı hiçbir provokasyona mahal vermeden il binasının önüne davet ediyorum. Bunun dışında yapılacak her şey bize zarar verir. Zaten bunu yapmak istiyorlar, Sağduyuyu elden bırakmayın. Diyarbakır’ı karıştırmak istiyorlar” diye konuştu.

Demirtaş, “Daha ilk günden beri bunu söylüyoruz. Ne olursa olsun bizler bu seçimi kazanacağız. Bu seçimde barış kazanacak. Panik yaratmak istiyorlar. Kaos yaratmak istiyorlar. Bütün halkımızı sükunete davet ediyorum. Vali beyle, emniyet müdürü beni aradılar. Boşaltmamızı bekliyorlar. Patlamanın neden kaynakladığını söyleyecek durumda değiliz” dedi.

Kısa süre sonra HDP İl Binası’nın önünde açıklama yapacağını duyuran Demirtaş, bunun yeterli olacağını, mitinge devam etmeyeceklerini duyurdu. Demirtaş, henüz hükümet yetkililerinden kimsenin kendilerini aramadığını açıkladı.

Demirtaş, özellikle gençlere seslenerek gerilim istemediklerini belirtti.

Bakan Yıldız: Patlama trafodan değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili olmadığını açıkladı.

Yıldız, “Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” dedi.

Diyarbakır’da HDP mitingi öncesinde gerçekleşen iki patlamanın birinin trafo patlaması olduğu açıklanmasına rağmen, yetkililer de patlamanın trafoyla ilgili olmadığını, bölgede herhangi bir elektrik kesintisi olmadığını belirtti.

Al Jazeera Türk’ün ulaştığı yetkililer, trafoda gerekli incelemenin yapıldığını, trafonun kapısının içeriye doğru çökmüş olduğunun görüldüğünü söylerken, bölgede herhangi bir elektrik kesintisi de olmadığını belirtti.

Bir görgü tanığı ise trafonun demir kapısının hemen önünde seyyar bir çay ocağı bulunduğunu, ocaktaki tüpün patlamış olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye geçmiş olsun telefonu
Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
94ae2ca5d4bdc48c_636x350_0.jpg

Cuma, 05 Haziran 2015 21:35

Seçim çalışmalarını İzmir'in ilçelerinde sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP mitingindeki patlama dolayısıyla Diyarbakır Valisi'ni telefonla arayıp bilgi aldı. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

İLK MESAJ TWITTER'DAN

Diyarbakır'da HDP mitinginde meydana gelen patlama için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'da yaşanan menfur olayı kınıyor, üzüntülerimi bildiriyorum. Allah'tan yaralılar için acil şifalar diliyorum ve herkesi sükunete davet ediyorum. Unutulmasın ki milyonlarca oy bile tek bir canın karşılığı olamaz.

X