diyet sütlaç

royall

yaşamak herşeye rağmen
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.209
17
116
Kırklareli
bu tarifi bir siteden gördüm sizlerlede paylaşmak istedim arkadaşlar

2 çay bardagı pirinç
1 lt diyet süt
4-5 çorba kaşığı diyet şeker
tarçın,vanilya,damla sakızı

temizlenmiş yıkanmış pirinci bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim,
pirinçler yumuşayınca üzerine soğuk sütü koyalım 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alacağımız zaman vanilyayı ilave edelim 4-5 çorba kaşığı diyet şekerini ilave edip karıştıralım ,kaselere paylaştırıp soğumasınıbekleyelim daha sonra üzerine tarçın ve dövülmüş damla sakızı serpelim..
afiyet olsun...

temizlenmiş yıkanmış pirinci bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim,
pirinçler yumuşayınca üzerine soğuk sütü koyalım 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alacağımız zaman vanilyayı ilave edelim 4-5 çorba kaşığı diyet şekerini ilave edip karıştıralım ,kaselere paylaştırıp soğumasınıbekleyelim daha sonra üzerine tarçın ve dövülmüş damla sakızı serpelim..
afiyet olsun...

Ben sütlü tatlı sever biri olarak tarifi çok beğendim ellerine sağlık diyet şekeri nerden bulucam onu anlamadım...

ben sütlacımı sürekli bu şekilde yapıyorum kızlar ama en az 15 20 tane tatlandırıcı katmak gerekiyor malum normal sütlaça 2 su bardagı toz şeker katılıyor. baslarda 10 tatlandırıyla denedim şekersiz old sonra 17 tane ekledim şekeri güzel oldu tadı da güzel oluyor deneyin derim :9:

Back
X