- Emoji Skoru
- 8.796
- Puanlar
- 108
- Konu Sahibi geceningolgesi
-
Kesinlikle.. Yoksa iradem zayıfladıkça tamamen bırakacağım. En azından kendimi 1 gün olsun yemek konusunda sıkmak istemiyorum, dilediğimi canımın istediğini yemek istiyorum.Bence cheatday fikri harika yapabilirsin... tamamen bırakmaktan haftada 1 gün iyidir
Merhaba. Burada haftalık tartılıyorum. Verdiğim kilolar çok değişkenlik gösteriyor açıkcası. Bir hafta 700 gr gidiyor bir hafta sadece 200 gr gidiyor. Benim metabolizmam yavaş malesef, kabızlık sorunu da yaşıyorum. Dolayısıyla çok hızlı gitmiyor. 5-5.5 ay civarında bir sürede 19 kilo verdim. Aralarda kaçamak tabi ki yaptım ama o kaçamakları da fazla kaçırmamaya, devam ettirmemeye özen gösterdim. En son ne zaman paketli abur cubur yiyorum hatırlamıyorum mesela.. Çikolata, tatlı ihtiyacımı protein barlar fazlasıyla karşılıyor. Onları seçerken de rafine şekersiz olmasına, glutenin olmamasına ya da eser miktarda olmasına dikkat ediyorum. Şişkinlik yapmasın diye sütü laktozsuz süt şeklinde tercih ediyorum çünkü bende gluten ve süt şişkinliğe sebep olabiliyor. Beyaz pirinçten pilav, makarna, beyaz ekmek bu süreçte hiç tüketmedim. Haftada 1 genelde listelerimde basmati pirinçtan pilav ya da tam buğdaydan makarna ile devam ettim. Arada bulgur pilavı yedim ama bunlar ayarında oldu tabi. 2-3 yk şeklinde. Onun dışında bu sürecin 4 ayını diyetistenle devam ettirdim zaten. Çünkü malesef ben birilerine karşı sorumluluğum olmadan bu süreci yapamıyorum. Diyetisyenime karşı "o yapamadı, yapamıyor, iradesi yok" düşüncelerine sebep olmak istemiyorum. Bir de diyetisyensiz yediklerimin dozu kaçabiliyordu. Bizim günlük ufak tefek diye gördüğümüz, yediğimiz şeyler bize ekstra kalori olarak gelip bu süreci baltalayabiliyor malesef. Diyetisyen bana hem doğru porsiyonlamayı hem neyi neyle yemem gerektiğini, miktarlarını, beslenme anlamında bir çok şeyi öğretti. Şuan diyetisyensiz devam ediyorum. Öğrendiğim şeylerle devam ediyorum. Zor gelmeye başladı bu aralar yalan yok. 5 ayı aşkındır devam edince insan "sağlıksız" şeyleri çok özlüyor. Ama buraya kadar gelmişken de hedefime ulaşmadan bırakmak istemiyorum. Bu süreçte kararlılık, irade, motivasyon ve spor çok önemli. Hareket bu süreci ekstra kızlandırıyor ve insanı iyi hissettiriyor. Spora gidemiyorsan, dışarıya da bu soğukta, yağmurda çıkmak istemiyorsan evde Leslie izleyerek onları yapabilirsin. Birkaç sene önce 10 kilo verirken spor salonuna gitmiyordum ve beslenme, Leslie eşliğinde vermiştim. Haftanın en az 4 günü mutlaka yap onu. Önce yarım saat ile başla sonra 45 dakikalık videoları ile devam ettir. Çokça terletiyor ve tüm bedeni çalıştırıyor. Boyun kaç bu arada? Öyle çok fazla kilon yok. Bence rahatça zamana yayarak verebilirsin.Kaç günde verdin bu kiloyu yardım eder misin 54 kilodan 70 kiloya çıktım en az 15 kilo vermek gerekiyo ama 58 e düşsem şu anda yeterli bana ne kadar zamanda verdin bide ben sporda gidemiyorum disaridada yuruyemiyorum
Ya aslında uysam diyete çok çabuk kilo verebiliyorum ama böyle katı kuralları yapamam o gerçek bak p.tesi sabah 69.5 kiloydum o günden beri günlük 2 litre su bide her şeyden az yedim diyet değil sadece porsiyon kontrolü ile bu sabah 67 çıktım bende buraya yediklerimi kilomu yazayım motive olalım olur muMerhaba. Burada haftalık tartılıyorum. Verdiğim kilolar çok değişkenlik gösteriyor açıkcası. Bir hafta 700 gr gidiyor bir hafta sadece 200 gr gidiyor. Benim metabolizmam yavaş malesef, kabızlık sorunu da yaşıyorum. Dolayısıyla çok hızlı gitmiyor. 5-5.5 ay civarında bir sürede 19 kilo verdim. Aralarda kaçamak tabi ki yaptım ama o kaçamakları da fazla kaçırmamaya, devam ettirmemeye özen gösterdim. En son ne zaman paketli abur cubur yiyorum hatırlamıyorum mesela.. Çikolata, tatlı ihtiyacımı protein barlar fazlasıyla karşılıyor. Onları seçerken de rafine şekersiz olmasına, glutenin olmamasına ya da eser miktarda olmasına dikkat ediyorum. Şişkinlik yapmasın diye sütü laktozsuz süt şeklinde tercih ediyorum çünkü bende gluten ve süt şişkinliğe sebep olabiliyor. Beyaz pirinçten pilav, makarna, beyaz ekmek bu süreçte hiç tüketmedim. Haftada 1 genelde listelerimde basmati pirinçtan pilav ya da tam buğdaydan makarna ile devam ettim. Arada bulgur pilavı yedim ama bunlar ayarında oldu tabi. 2-3 yk şeklinde. Onun dışında bu sürecin 4 ayını diyetistenle devam ettirdim zaten. Çünkü malesef ben birilerine karşı sorumluluğum olmadan bu süreci yapamıyorum. Diyetisyenime karşı "o yapamadı, yapamıyor, iradesi yok" düşüncelerine sebep olmak istemiyorum. Bir de diyetisyensiz yediklerimin dozu kaçabiliyordu. Bizim günlük ufak tefek diye gördüğümüz, yediğimiz şeyler bize ekstra kalori olarak gelip bu süreci baltalayabiliyor malesef. Diyetisyen bana hem doğru porsiyonlamayı hem neyi neyle yemem gerektiğini, miktarlarını, beslenme anlamında bir çok şeyi öğretti. Şuan diyetisyensiz devam ediyorum. Öğrendiğim şeylerle devam ediyorum. Zor gelmeye başladı bu aralar yalan yok. 5 ayı aşkındır devam edince insan "sağlıksız" şeyleri çok özlüyor. Ama buraya kadar gelmişken de hedefime ulaşmadan bırakmak istemiyorum. Bu süreçte kararlılık, irade, motivasyon ve spor çok önemli. Hareket bu süreci ekstra kızlandırıyor ve insanı iyi hissettiriyor. Spora gidemiyorsan, dışarıya da bu soğukta, yağmurda çıkmak istemiyorsan evde Leslie izleyerek onları yapabilirsin. Birkaç sene önce 10 kilo verirken spor salonuna gitmiyordum ve beslenme, Leslie eşliğinde vermiştim. Haftanın en az 4 günü mutlaka yap onu. Önce yarım saat ile başla sonra 45 dakikalık videoları ile devam ettir. Çokça terletiyor ve tüm bedeni çalıştırıyor. Boyun kaç bu arada? Öyle çok fazla kilon yok. Bence rahatça zamana yayarak verebilirsin.
Aklına takılan, sormak istediğin bir şey olursa seve seve kendi tecrübelerimden yola çıkarak cevaplarım.
Çok şanslısın o halde. Ben azıcık kaçamak yapsam hemen verdiğimi de alıyorum :) O kadar kolay gitmiyor benim, bu kadar katı yapmama rağmen bile haftada 1 kilo ya gidiyor ya da o kadar bile gitmiyor.Ya aslında uysam diyete çok çabuk kilo verebiliyorum ama böyle katı kuralları yapamam o gerçek bak p.tesi sabah 69.5 kiloydum o günden beri günlük 2 litre su bide her şeyden az yedim diyet değil sadece porsiyon kontrolü ile bu sabah 67 çıktım bende buraya yediklerimi kilomu yazayım motive olalım olur mu