Diyet Yaparken Akşam Atıştırmalarına Dikkat

• Konu Sahibi Konu Sahibi nem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nem

20♥06♥2010
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2008
7.231
9
156
Diğer
Kilo verirken en çok zorlandığım konu, akşam yemeğinden sonraki atıştırmalarım. Bunları sağlıklı besinlerden hangileriyle değiştirebilirim? Hem doyurucu olan, hem de kilo aldırmayan ne yiyebilirim?

Zayıflama sırasında birçok kadının korkulu rüyası, atıştırmaların nasıl dengeleceğini bilmemektir. Gün boyunca diyete uyan kişi, akşam yemekten sonra kaçamağa başlar. Bu alışkanlığı sağlıklı beslenme yöntemlerine doğru çekmek, kalori alımını artırmadan kilo vermeye devam sağlayabilir. Gün boyunca yapılan diyeti bozmamak için, çoğu kadın akşamları grissini, galeta ve etimek gibi kalrisi olmadığını düşündüğü besinleri tercih etmektedir. Bu çok yanlış bir davranıştır. Çünkü yüksek ısıda gevrek haline getirilmiş olan bu besinlerin içerdikleri nem oranı azaldığından, kuru ağırlıklarındaki kalori miktarları artmakta ve enerji yoğunluğu yüksek besinler haline gelmektedir. En doğru ve doyurucu atıştırmalıklara beyaz leblebi, soyalı lebleli, havuç dilimleri, taze sıkılmış domates suyu ve az yağlı sütle hazırlanmış latte'yi örnek verebiliriz.
alıntıdır kıslar...bende rejim yapıyorum akşam yemegine kdr herşeye uyarım ama yemekten sonra dayanamaz abur cubur yerim..diyet bisküvi falanda yerdim ama baksanıza yanlış yapıyormuşuz...sizlede paylaşmak istedim

aynı sorun ben de de var yha gündüz çok iradelıyım akşamsa cnm hep şekerli şeyler istioo hatta bıraz once yaptgıım gıbı:( yha ben gene kılo verıorum da eskıden haftada 3 kg verırken sımdı 1 ı zor verıorum:Dbu atıstırmayı bırakmam gerekcekk:D

aynen cnmm bnm bende öyleyim malesefff..akşam 7 den sonra aklımda sadece abur cubur bşyler yemek istiyorummm ve kaynatıyorum arada:)mesela en basiti akşama kdr dogru dürüst bşy yemedim..akşam 3 bardak kola içtimmmmm yarım pakette bisküvi:(:(:(:(zaman geçmiyor sanki bşyler yemessem:)
neyseki eskisine göre azalttım zamanla aburcuburlardanda azaltırım inş:)

bır bardak kolada 12 seker varr ve sız 3 bardak ıcmıssınız bosuna akmsma kadar ac kalmıssınız

bır bardak kolada 12 seker varr ve sız 3 bardak ıcmıssınız bosuna akmsma kadar ac kalmıssınız

evt cnm öle malesefte ben kendimi bildim bileli hergün içiyorum inan normalde 5-6 bardak garanti içerim..biden bırakamadım işte yavaş yavaş azaltıyorumboshayallersmile

Ben bi kaseye kuru üzüm kuru elma beyaz leblebi doldurdum canım bişeyler atıştırmak istedikçe onlardan yiyorum
Abartmayarak tabisiii boshayallersmile

aynen aynen aynen....bütün gün asla hiç sorun yok..ama akşam ve gece gibi atıştırma ihtiyacı duyuyorum..yukarda yazılan bilgiden BEYAZ LEBLEBıyi bende duymuştum...aklıma gelmesi iyi oldu yarın hemen alıcam..rejimim gayet iyi gidiyor ahh şu akşamlar olmasaa....:(((

aynen aynen aynen....bütün gün asla hiç sorun yok..ama akşam ve gece gibi atıştırma ihtiyacı duyuyorum..yukarda yazılan bilgiden BEYAZ LEBLEBİyi bende duymuştum...aklıma gelmesi iyi oldu yarın hemen alıcam..rejimim gayet iyi gidiyor ahh şu akşamlar olmasaa....:(((

aynen cnm aynennn akşama kdr bşy yemesemmm aklıma gelmez ama akşam 7 den sonra uyuyana kdr sürekli bişyler yemeyi düşünüyorum:)
beyaz leblebii bende bi avuç yerim fazla yiyincee cnm kola içmek istiyookaydirigubbakcemile3

salatalıkları dilimleyip atıştırmalık yapabilirsiniz
ben hafif tuzlu yapıyorum

A rkadaşlar aynı problem bende de var. Akşam kendimi zor tutuyorummmmmmmmmmmmmm, dayanamıyorum. canım hep şekerli şeyler istiyor.Bir haftadır diyetteyim, gözümün önünden hep tatlı çeşitleri geçiyor aslında önceden pek düşkün değildim ama ne olduysa bir haftadır anlayamadım.

bende maalesef aynıyım.. gündüz akşama kadar aç kalıyım aramıyorumbişey:(amayemekten sonra akşamalrı illaki siyah çayımı içicem yanında bisküvi kurabiye çikolta ne varsaartık .. ymeden durmıuyorum.. onalrı kessem daha çok kilo verirdim ama bu ara takıldım gene:(

bende maalesef aynıyım.. gündüz akşama kadar aç kalıyım aramıyorumbişey:(amayemekten sonra akşamalrı illaki siyah çayımı içicem yanında bisküvi kurabiye çikolta ne varsaartık .. ymeden durmıuyorum.. onalrı kessem daha çok kilo verirdim ama bu ara takıldım gene:(

aynı benkaydirigubbakcemile3valla boş çay hiç güzel olmuyor illla yanına bi tuzlu bide çekerli bşyler yiycemmmm cidden ozamanlar yemesekk eminmki kilo almayıs ama akşamında keyfi öle oluyor çay demleyip yanına ıvır zıvır yiyceklerleee tv karşısındaaaaaaaaa heleki bbide sevdigin dizi varsa ohhhhh degmeyikaydirigubbakcemile3tab sonrasında neden yedim diye pişman olup vicdanım sızlıyorkaydirigubbakcemile3m keyfimeee

akşama kadar aç kalınca kan şekeri düştüğü için abur cubur çok yeniyo ben tatlı ihtiyacımı gün içinde bebek bisküvisiyle süt içiyorum 5 tane felan koyuyorum sütün içine tatlı ihtiyacımı karşılıyo tokta tutuyo akşam altıdan sonra bişey yemiyorum işe yarıyo bence

akşama kadar aç kalınca kan şekeri düştüğü için abur cubur çok yeniyo ben tatlı ihtiyacımı gün içinde bebek bisküvisiyle süt içiyorum 5 tane felan koyuyorum sütün içine tatlı ihtiyacımı karşılıyo tokta tutuyo akşam altıdan sonra bişey yemiyorum işe yarıyo bence

yaaa tokmu tutuyor cidden..ben bebe bisküvisine bayıloyorumda süt hiç içemem midem bulanır hep:)ama denemekte fayda var:)

ewet canım tok tutuyo hemde tatlı ihtiyacın gidiyo ben 80 kiloydum 1 sene içersinde verdim şuan 54 kiloyum formumu böyle koruyorum sabahları aç karnına ılık su içiyorum üstüne bi bardak nescafe bunlar beni tok tutuyo akşam 5 doğru yemek yiyorum tatlı kasesinde yiyorum 1 çeşit yemek yiyorum yanındada salata yiyorum bi daha hiç bişey yemiyorum yatana kadar çok açıkırsamda meyve yiyorum

ewet canım tok tutuyo hemde tatlı ihtiyacın gidiyo ben 80 kiloydum 1 sene içersinde verdim şuan 54 kiloyum formumu böyle koruyorum sabahları aç karnına ılık su içiyorum üstüne bi bardak nescafe bunlar beni tok tutuyo akşam 5 doğru yemek yiyorum tatlı kasesinde yiyorum 1 çeşit yemek yiyorum yanındada salata yiyorum bi daha hiç bişey yemiyorum yatana kadar çok açıkırsamda meyve yiyorum

bu kadar sert diyet uygulayamıorum malesef :sinifsinif: ama gun içinde tatlı yediğimde akşamları tatlı krizim tutmuor bunu denedim. bebe biskuvisini çok severim mutlaka denicem. bir de bu meyveli musliler varya onlarda da meyvelerin şekeri olduğu için gunduz yediğimde akşam krizlerim olmuodu. onu bıraktım şimdi akşamları gozumun onunden tulumba geçio valla. sütlü tatlılar bile kesmio mafoldumben

vovvvvvvvv okdr kiloyu bi senede verdin yani süpersin vala:)iraden mükemmel:)ben okdr agırına dayanamama..hergün çikolata yerdim şimdi 3-4 günde bir bitane yiyorummm biden bırakamadım valla:)

bu kadar sert diyet uygulayamıorum malesef :sinifsinif: ama gun içinde tatlı yediğimde akşamları tatlı krizim tutmuor bunu denedim. bebe biskuvisini çok severim mutlaka denicem. bir de bu meyveli musliler varya onlarda da meyvelerin şekeri olduğu için gunduz yediğimde akşam krizlerim olmuodu. onu bıraktım şimdi akşamları gozumun onunden tulumba geçio valla. sütlü tatlılar bile kesmio mafoldumben

aynen cnmmm keşke öle iradeli olabilsem ama aklım sadece yemekte olunca bukdrrr az yemek zor oluyor benm için:)

1 hafta sıkınca gerisi geliyo zaten bide mağzadan gidip küçük beden alırdım giyemezdim tabikide açıktıkça gidip giymeye çalışırdım öyle öyle hırs yaptım bunlarda etkili oluyo bide tabakta yemek yemeyin küçük kaselerde yiyin açıktıkça aynanın karşısına geçin o zaman az yiyosunuz iştahiniz kaçıyo valla :)

1 hafta sıkınca gerisi geliyo zaten bide mağzadan gidip küçük beden alırdım giyemezdim tabikide açıktıkça gidip giymeye çalışırdım öyle öyle hırs yaptım bunlarda etkili oluyo bide tabakta yemek yemeyin küçük kaselerde yiyin açıktıkça aynanın karşısına geçin o zaman az yiyosunuz iştahiniz kaçıyo valla :)

süper fikir aynaya bakmak. bak o zmn iştah falan kalmaz.. ben genelde yedikten sonra bakıorum ahlanmak için kaydirigubbakcemile3

valla cnms en benim yanımda olsannn bi lokma yemek yemesdim:):):)her yemek yiycegim zaman dediklerin aklıma gelirse bogazımdan bşy geçmes eminim:)mesela şuanda cnm okdr çok kola istiyorki içim yanıyor resmen bi bardak içmek istiyorummmm nolur 2 günde bi içcemeyvahedigeldismile:1shok:

Back
X