Önümdeki zamanı birkaç aşamaya ayırdım. İlk aşama, bugünden başlamak üzere toplam 10 hafta sürecek olan geçiş aşaması.
Bu süreçte, çerez, cips, çikolata, fast food vb. işlenmiş ve yapay gıdalardan uzak durup, mümkün olduğunca sağlıklı ve doğal şekilde beslenmeye çalışacağım. Bu alışkanlıkları bir kere edinince, eksikliklerinin hissedileceğine ve vücudun kendiliğinden doğal beslenme seçeneklerine yöneleceğine inanıyorum.
Bunu yaparken, günlük bazal metabolizma hızımın ihtiyaç duyduğu 1350 kalorinin altına inmeden besleneceğim. Ortalama 1500 kalori ile beslenmeyi öngörüyorum. Günlük kalori ihtiyacım 1700 kcal olduğundan ve her gün 1,5 saatlik sporla 450 kalori yaktığımdan, her gün 1500 civarında kalori almam halinde, günlük 500-600 kalorilik bir açık yaratmış olacağımı ve bunun da kilo vermeme yeteceğini düşünüyorum. Unutmadan, her gün en az 2,5 litre de su içiyorum.
En son 10 gün önce tartıldığımda kilom 61,7 idi. 10 gün içinde regl dönemim nedeniyle biraz fazla kaçırdığım için kilo aldığımı tahmin ediyorum. Fakat kendimi iyi hissedene ve kilo verdiğimi düşününceye kadar tartılmayacağım.