Diz kitlenmesi?

drioli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
1.026
768
88
Bayanlar bir iki gece önce uyurken bir sancı ile uyandım dizimde.

Sag bacagım diz kapagımdan kırar pozisyonda kalmıstı, kıpırdatamadım. Sonrasında bagır cagır annemleri uyandırdım, kalkamadım cünkü.

Annem yavas yavas düz pozisyona getirdi. Sonrasında hareket ettirebildim. Şimdi hafif bir acı var.

Ömrumde ilk defa basıma böyle bir sey geldi.

Daha önce yasayan var mı bunu, sebebi nedir?

bana da hep oluyor bir sıkıntı yok korkmayın damar damar üzerine geliyor diyorlar ama tabi tıbbi açıklaması bu değildir :D
bir daha tekrarlamaz tekrarlasa da çok seyrek olur bana öyle oluyor :)

ben ben ben ben diye çığlık atasım var şu an

seni o an acını çok iyi anlıyorum çünkü en az 6 ayda bir olur doktora gittim bu yüzden klasik damar damara binmiştir filan dedi ama damar işi değil kitleniyorsun
uyurken kasma filan dedi kasmam kı kendini ya cenin yada yüzüstü yatarım.

ben bu acıyı yaklaşık 8 yıldır cekıyorum çare bulamadım krem kullandım kas gevsetıcı aldım ama her gun olmuyor kı her bır seyın yokken ılaç almakta mantıksız

bır gun soda ıcın dedıler hıc erınmedım 3 ay boyunca her gun ıctım 3 ayda olmadı
tabı sonra aa olmadı deyıp ıcmedım son 6 ayda gecen hafta oldu cıglık atarak uyandım zavallı esım kalktı benı sakınlestırdım ayağımı duzelltı fılan duşundum kıs oldu olalı ben soda ıcmıyordum acaba dedım

bu tam bılgı degıl belkı denk geldı bılmıyorum ama dene derım

ayrıca sınırlı yatınca oldu bır ıkı kez
ama çok mutlu yatıncada oldu
tam bır dengesı yok yanı

ertesı gun dızının alt kısmı ağrır sert hıssedersın korkma gecıyor varsa kas gevsetıcı krem sur

kan akışı düşük olan kısılerde olurmuş sözde evet kanım zor akar katıdır ama buda kesın bılgı degıl

gecmış olsun takma alısıyorsun

topuklu mu giyiyorsunuz? ben topuklu çizme giydiğimde dizimin ağrısında yürüyemiyordum aynı anlattığınız gibi kilitleniyordu arada, çok acıyordu. belki sizinki de öyledir.. dolgu topuğa geçince geçti ama..

Bir ara bende de oluyordu hatta ağlayarak uyandığımı bilirim acıdan. Nedendir bilmiyorum ama zamanla azalıp geçti.

Norolojiye ve kardiyolojiye gittin mi?

Önemli bir şey olmasın.

bana da hep oluyor bir sıkıntı yok korkmayın damar damar üzerine geliyor diyorlar ama tabi tıbbi açıklaması bu değildir :D
bir daha tekrarlamaz tekrarlasa da çok seyrek olur bana öyle oluyor :)

Anladım canım..

ben ben ben ben diye çığlık atasım var şu an

seni o an acını çok iyi anlıyorum çünkü en az 6 ayda bir olur doktora gittim bu yüzden klasik damar damara binmiştir filan dedi ama damar işi değil kitleniyorsun
uyurken kasma filan dedi kasmam kı kendini ya cenin yada yüzüstü yatarım.

ben bu acıyı yaklaşık 8 yıldır cekıyorum çare bulamadım krem kullandım kas gevsetıcı aldım ama her gun olmuyor kı her bır seyın yokken ılaç almakta mantıksız

bır gun soda ıcın dedıler hıc erınmedım 3 ay boyunca her gun ıctım 3 ayda olmadı
tabı sonra aa olmadı deyıp ıcmedım son 6 ayda gecen hafta oldu cıglık atarak uyandım zavallı esım kalktı benı sakınlestırdım ayağımı duzelltı fılan duşundum kıs oldu olalı ben soda ıcmıyordum acaba dedım

bu tam bılgı degıl belkı denk geldı bılmıyorum ama dene derım

ayrıca sınırlı yatınca oldu bır ıkı kez
ama çok mutlu yatıncada oldu
tam bır dengesı yok yanı

ertesı gun dızının alt kısmı ağrır sert hıssedersın korkma gecıyor varsa kas gevsetıcı krem sur

kan akışı düşük olan kısılerde olurmuş sözde evet kanım zor akar katıdır ama buda kesın bılgı degıl

gecmış olsun takma alısıyorsun

Bir sene önce doktora gitmistim kanın cok koyu demisti olabilir dedigin.
Deneyecegim dedigini, maden suyunu.
Diz kapagımda eklemin oldugu yerde cok hafif bir sislik bir de cok az bir acı var simdi.

topuklu mu giyiyorsunuz? ben topuklu çizme giydiğimde dizimin ağrısında yürüyemiyordum aynı anlattığınız gibi kilitleniyordu arada, çok acıyordu. belki sizinki de öyledir.. dolgu topuğa geçince geçti ama..

Topuklu giyiyorum, ama cok sık giyecegim bir durum olmadı epeydir.

Norolojiye ve kardiyolojiye gittin mi?

Önemli bir şey olmasın.

Bir seye gtmedim, ilk defa oldu, yasayanlar varsa sorim dedim..

Sag bacagım diz kapagımdan kırar pozisyonda kalmıstı, kıpırdatamadım. Sonrasında bagır cagır annemleri uyandırdım, kalkamadım cünkü.

Annem yavas yavas düz pozisyona getirdi. Sonrasında hareket ettirebildim. Şimdi hafif bir acı var.

canım bir arkadaşım dolmuştan indi dizi kilitlendi yol ortasında kaldı. çok şey denedi. tedaviler uyguladı. en iyi gelen şeyin kum olduğunu söyledi. önümüz yaz sık sık dizlerini kuma göm. o arkadaşın denize gitme olanağı yoktu. evinin taras ına kum koydurdu hergün kumu ıslattı güzeşten kumun ısındığı zaman dizlerini sıcak kum a gömdü.

bu arkadaşın bahsettiği yürürken yada topuklu giydiğinde kramp girmesi değil bu bambaşka bir şey gece uyku sırasında geliyor kabus gibi

benim çok kramp girer normal zamanda yürürken filan ama bambaşka bir durum.

Anladım canım..

Bir sene önce doktora gitmistim kanın cok koyu demisti olabilir dedigin.
Deneyecegim dedigini, maden suyunu.
Diz kapagımda eklemin oldugu yerde cok hafif bir sislik bir de cok az bir acı var simdi.

Topuklu giyiyorum, ama cok sık giyecegim bir durum olmadı epeydir.

kan akışı olabilir dediğim gibi doktorada gittim araştırdımda ama bulamadım çaresini

umarım sen bulursun
ağrır ama kafana takarsan daha çok ağrır unutmaya çalış o anı ilkinde benim 2 hafta ağrımıştı sekerek yürümüştüm

Bir seye gtmedim, ilk defa oldu, yasayanlar varsa sorim dedim..

Bir iki hafta önce halama da oldu aynısı. Gittiği doktor menisküs demiş. Bence bir doktora gitmenizde fayda var.

Benim de oluyor ama aynı şey değil sanırım birden kramp gibi geliyor tarifsiz bir acı oluyor 5-6 saniye anca sürüyor ama ertesi gün baya o bacakla spor yapmışım gibi bir hassasiyet oluyor.Tıbbi açıklamasıyla ilgili hiçbir fikrim yok.:110:

Doktora gitmediyseniz doktora gidin menisküs yırtılması olabilir.

benim eşimdede var aynı problem dizini bükemiyor hiç kitlenicek diye menisküs var ve menisüsten dolayı kist varmış ameliyat olucaktı sonra vazgeçtik sizinki böyle olmaayabilir ama mutlaka bir doktara gidip gösterin

annemde yıllardır menisküs var birgünden bir günede gece kasılarak uyandığınızı bilmez bu farklı bır durum menisküs değil hanımlar bence

aynısı bende oluyordu..en kısa zamanda dr gitmelisiniz,menisküs çıktı bir dizimde diğerinde başka birşey..ortopedik ayakkabı giyinmeniz lazım..çok mevzuları var bu işin kısaca..en güzeli dr söyler size ...geçmiş olsun

Menisküs yırtılması diyorsunuz, korktum vallahi, bu kadar ciddi olabilir mi acaba?

öncelikle detaylı kan taraması ve fiziki muayene yaptırın , damar damar üstüne gelmesi halk öyle bildiği için denir kandaki oksijen aniden azaldıgında vucutta belirli kram tarzı yanmalar olur. olay sırasında soguk bi nesneyi bacagınıza koyup kısa süreden sonra hareket ettirin. eger bu durum cok sık oluyorsa diz kapagındaki sıvıya baktırmakta fayda var.

saglıklı günler

Back
X