DNA hasarı

nurluogretmennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
29
Puanlar
98
Arkadaşlar DNA hasarı olup düzeltip bebek sahibi olan var mı özellikle Kaan aydosa giderek ? 2 negatif tüp bebek denememiz var DNA hasarı 51 çıktı o yüzden mi olmuyor

Arkadaşlar DNA hasarı olup düzeltip bebek sahibi olan var mı özellikle Kaan aydosa giderek ? 2 negatif tüp bebek denememiz var DNA hasarı 51 çıktı o yüzden mi olmuyor
Sperm seçim yöntemleri kullanıldı mı? Kullanılmadıysa negatifi görmek olası. Sonuçta kullanılan spermler hasarlı olanlar olabilir

Bizimde DNA hasarımız %41di. Özellikle düzelmesine yönelik bir şey yapmadık. Tabi takviye kullandık ama kesin düzeltir umuduyla değil.
Sperm seçim yöntemi kullanıldı (PICSI). Birkaç gün önce pozitifi gördük. Süreçte iyi ilerler mi zamanla görücez tabiki

Sperm seçim yöntemleri kullanıldı mı? Kullanılmadıysa negatifi görmek olası. Sonuçta kullanılan spermler hasarlı olanlar olabilir
Hiç bilmiyoruz cahiliz birini özelde birini devlette yaptırdık ama sanırım kullanılmadı kimse bize böyle bir şey olduğunu söylemedi

Hangi merkezde yaptırdınız Konya’da yapan yer var mı ki

Hiç bilmiyoruz cahiliz birini özelde birini devlette yaptırdık ama sanırım kullanılmadı kimse bize böyle bir şey olduğunu söylemedi
Picsi bizde 3. Denemede denedik ilk defa 5. Güne embriyolarım geldi sperm morfolojik ve dna hasarı olduğu zaman kesik kullanılması gerekiyor bence bende kendim araştırdım picsi diye birşey olduğunu öyle öğrendim

Hangi merkezde yaptırdınız Konya’da yapan yer var mı ki

Bizde üniversite hastanesinde başlayacaktık sürece. DNA hasarının bu kadar yüksek olduğunu görünce vazgeçtik. Böyle erkek faktöründe güçlü bir laboratuvar olması önemli.
Görüştüğümüz doktorlarda bu DNA hasarının değişkenlik gösterebileceğini, bir sonraki sperm analizinde farklı gelebileceğini söylemişti. O yüzden düzeltelim öyle başlayalım tedaviye gibi bir yaklaşımları olmadı.
İstanbul’da Acıbadem’de yaptırdık. Sperm seçim yöntemlerinde de farklı yöntemler var. Bizim durumumuz için PICSI yöntemini uyhun gördü doktorumuz.
Gittiğiniz merkezlere ya da doktorlara danışın isterseniz

Tabi bunlar çok kişisel tedaviler tabi ki. Sizi de yanlış yönlendirmek istemem.
Kadın tarafında hiçbir sorunumuz yoktu. Amh, hormon gibi. Bu da bir etkendir

Bizim de dna hasarımız %20 çıktı.eşimde ileri hız düşüklüğü sayı azlığı var .çinko selenyum ve bir kaç takviye ilaç başlandı daha almadık ama bir kaç güne kadar alıp başlayacaz.bu dna hasarı düşerse normal gebelik olur mu acaba çok merak ediyorum.cunku benim hiç bir sorunum yok amh iyi tüpler açık hormonlar iyi.

Bizim durumumuz daha kompleksti.
Eşimin testis kanseri geçmişi var ve kemoterapiden sonra hiç spermi gözükmüyordu.
3 yıl içerisinde sperm gözüktü. Sayı olarak çok düşük ve DNA hasarı olarak çok yüksek.
Normal yolla denemedik biz. Olur muydu, bilinmez. Sağlıksız olma ihtimali yüksekti bizde.

Anladım çok geçmiş olsun.peki suan tüp bebek mi yaptırdınız ?

Tabi bunlar çok kişisel tedaviler tabi ki. Sizi de yanlış yönlendirmek istemem.
Kadın tarafında hiçbir sorunumuz yoktu. Amh, hormon gibi. Bu da bir etkendir
Benim de amh biraz düşük 5 yumurta toplanıyor ancak hep 3.gün embriyosu transfer ediliyor

Gelmiş geçmiş olsun Rabbim gebeliğini sağlıkla devam ettirsin

Merhabac tüp bebek merkezinde yapılıyor mu bu test? Kaç tl? Bize sormadılar normal test yaptılar sadece

Merhabac tüp bebek merkezinde yapılıyor mu bu test? Kaç tl? Bize sormadılar normal test yaptılar sadece
Her tüp bebek merkezi yapıyor mu, sormak lazım. Görüş almak için gittiğimiz bir doktor istemişti bizden.Erkek sorunumuz olduğu için özellikle istemişte olabilir.
Dış bir laboratuvarda 5bin gibi birşeye yaptırmıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…