- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Bebegine sultan koyarsan cok mu saglikli olacak yani? Yada koymazsan sagliksiz mi olacak?
(Allah korusun) adi sultan ve sakat oldu ozaman ne olacak? Yani dediklerini yaptirmak icin bu kadar makattan atilmaz. Sende de suc var. ne diye onlarin yaninda bu muhabbeti aciyosun? Ben sare koydum adini bitti. Bu kadar diyeceksin. Ezik durursan ezerler. Her konuda boyle.
Benim kv dunya iyisidir. Ben hamileyken dedim cocugun adi bu. Onlarda herkes iki isimli ama dede babane adi degil. Bana dediki ikinci isim de koyacak misin. Hayir dedim. Tamam dedi. Yani net ol net!
nebahsettiğiniz turbe sultan şeyhmus türbesi herhalde... diyarbakır mardin dolaylarında bu yüzden çoktur sultan ve şeyhmus isimleri... fakat ben öyle bir inanişi ilk kez duyuyorum bunlar safsata bence... neymiş isim verilmeyince özürlü olurmuş... ne kadar cahilce bi yaklaşım... kayınvalidenizin ailesi ismini uygun koymamış herhalde ki fikir özürlüsü olmuş... gerçekten inançli insanlar dinde böyle şeylerin olmadığını bilir bence... sizde istediğinizi koyun çünkü madem o kadar inanıyorlar dinimizde güzel bir isim anne ve babanın hakkı ve görevidir dede ve ninenin değil...
Kavga değil sorun en hassas yerimden vuruyorlar. Biliyorum inanmıyorum çok bu türbeye felan ama bebeğime birşey olursa diye korkuyorum. Simdi kb yanında acıcak konuyu herkese kötüleyecek beni. Kafam çook karısık.eşimde dogru düzgün dinlemiyor zaten beni :/ ezik değilim ama öyle bir yere grlmişimki entrikanın anası var. şeytanın aklına gelmicek seyler düşünüp milleti dolduruyorlar. Benim aklım hayalim şaşıyor bunları görünce...... Ve terslesen dert terslemesen dert
Mardine gelipte sultan Şeyhmusu ziyaret etmezsen yine döner dolaşır mardine gelirmişin inanmamıştım ama şimdi inanıyorum tayin Mardin olunca tıpış tıpış geliyorsun :)
ne
daha önce hiç gitmedim :) fakat şanlıurfa siverekliyim bizim orda çok var çocuk için sultan şeymusa giden :) ordan biliyorum ki şeymus ve sultan ismi de çok bizim orda :) merak etmiyo da değilim hani :) gezecek fırsatı bulsam mardin listemde yer alıyor :)Mardine gelipte sultan Şeyhmusu ziyaret etmezsen yine döner dolaşır mardine gelirmişin inanmamıştım ama şimdi inanıyorum tayin Mardin olunca tıpış tıpış geliyorsun :)
ne
Valla bende senin gibi inanmıyordum ama başıma gelince anladım :)gerçekten buna inanıyor musunuz?
Eskiden daha güzeldi şimdi güzel değildaha önce hiç gitmedim :) fakat şanlıurfa siverekliyim bizim orda çok var çocuk için sultan şeymusa giden :) ordan biliyorum ki şeymus ve sultan ismi de çok bizim orda :) merak etmiyo da değilim hani :) gezecek fırsatı bulsam mardin listemde yer alıyor :)
Valla bende senin gibi inanmıyordum ama başıma gelince anladım :)
Olsun bir daha gelmemek için giderim :) hurafelere inanmam bu arada kardeşim bu rüya nedense hep isimleri diretenlere gözüküyor bizde de var rüya da İsa gördüm diyerek İsa koydurdu çoçuğun adını :)kız tesadüftür o allah seni napmasınben olsam ölene kadar mardinde yaşasam da gidip ziyaret etmezdim sonuçta bu türbelerdekiler de allahın kulu yani haşa allah değiller ki bana, onu ziyaret etmek zorundasın diye bi şey yok, ya da onların ismini bebeğine vermek zorunda da değilsin, o ismi vermeyince çocuğun sakat olacakta değil, böyle şeyler dinen de yanlış bence.
Olsun bir daha gelmemek için giderim :) hurafelere inanmam bu arada kardeşim bu rüya nedense hep isimleri diretenlere gözüküyor bizde de var rüya da İsa gördüm diyerek İsa koydurdu çoçuğun adını :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?