Doğal doğum ile vajinal genişleme?

ummuhanozcan

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
14
1
36
29
Arkadaşlar merhaba, 39.haftamdayım ve bugüne kadar hep normal doğum düşündüm ama bikaç yerde normal doğum ile vajinanın genişlediğini eskisi olmadığını okudum, bu doğru mu yaşayan var mı? Belki yargılarsınız ama eşimle cinsel yaşantımız da önemli benim için bebek gelmeden önce nasılsa yine öyle olsun istiyorum, sizin bu konuda tecrübeleriniz neler? Sizce sezeryana yönelmeli miyim ve eğer sezeryan olursam bunun da zararları nelerdir?

Canim herşeyin normali mahbul.
O kadar normal doğum yapan var çevremde, ben bu sorunla karşılaşan duymadım. Tabiki bu ihtimal vardır ama çok büyük bir ihtimal degildir

Ben sezeryan oldum fakat normal doğumdan sonra vajina eski haline dönüyor. Eğer genişlerse de daraltma operasyonu yaptırırsınız olur biter.

Canim herşeyin normali mahbul.
O kadar normal doğum yapan var çevremde, ben bu sorunla karşılaşan duymadım. Tabiki bu ihtimal vardır ama çok büyük bir ihtimal degildir
Benim de herkes çevremde sezeryan oldu ama hiçbiri bu nedenden dolayı oldum demedi bilemiyorum çok kararsızım

Üç normal doğum yaptım hiç genişleme olmadı ne ben ne eşim farketmedik. Yani eski haline dönüyor

Arkadaşlar merhaba, 39.haftamdayım ve bugüne kadar hep normal doğum düşündüm ama bikaç yerde normal doğum ile vajinanın genişlediğini eskisi olmadığını okudum, bu doğru mu yaşayan var mı? Belki yargılarsınız ama eşimle cinsel yaşantımız da önemli benim için bebek gelmeden önce nasılsa yine öyle olsun istiyorum, sizin bu konuda tecrübeleriniz neler? Sizce sezeryana yönelmeli miyim ve eğer sezeryan olursam bunun da zararları nelerdir?
Az ya da cok genisleme oluyor, bir miktar toparliyor ama eskisi gibi degil. Ustelik bir de dogumda kesi, yirtik olursa onun dikisleri ve iyilesmesi ve sonraki cinsel hayatiniz cok kotu oluyor.

Ben kardesime bu sebeplerle sezaryen ol demistim; cunku bi arkadasimin esine tanidik doktor bu uyariyi yapmisti.

Yani sonrasinda neden daraltma falan yaptirasiniz ki? O da riskli, iyi olmayabilir neticede

Back
X