Doğal etsuyu tableti.....

zumzumrut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
712
3
96
Hanımlar merhaba nasılsınız?Yıllardır mutfağımda uyguladığım,belki sizlerin de keşfettiği !!! bir tariften bahsedeceğim..
Tavuğu haşladıktan sonra ,suyunu bildiğimiz buzdolabının buz kalıplarına döküp,buzlukta dondurun.Daha sonra kalıplardan çıkararak buzdolabı poşetlerinde muhafaza ederken,lazım oldukça pilavınız da,çorbanız da kullandıkça eminim bana dua edeceksiniz.

Ya şaşırdım okuyunca.Çok basit niye benim aklıma gelmediki dedim.Teşekkürler gerçekten.Hazır tabletler sağlığa zararlı diye duymuştun o yüzden kullanmıyordum.Muhakkak deneyip kullanıcam çok teşekkürler paylaştığın için

canım cok tesekkur edrım valla cok ıyı fıkır paylaştıgını ıcın saol arkaadsım:1hug:

güzel bir fikir.paylaştığın için teşekkürler.
ben de limonu sıkıp buz kalıplarına koyuyorum sıkıştığımda çıkarıp eritip kullanıyorum.hazır limon sularını kesinlikle kullanmam,onlar tamamen kimyasal.

aa gerçekten çok güzel bi fikir hiç aklıma gelmemişti hemen uyguluycam sağolasın canım.

ben de dondurucuya koyarım et ve tavuk suyunu ama buz kalıplarına koymak hiç aklıma gelmemişti,iyi fikir doğrusua.sama 1 küp atınca yeterli olmaz sanki,ben yine küçük kaplara koymaya devam ederim herhalde:1rolleyes:

a.ssen bilirsin canım,ama gerekirse birkaç tablet birden kullanabilirsin

Ayşemimim canım çok pratik ve çok hoş bir yöntem.
Aklıma gelmişken ben de bir hoşluk çıtlatayım.Buzluğa limon suyu ve nane suyunu(naneyi kaynar suyla dekleyip) karıştırdıktan sonra koyuyorum.
Meyve suyu,kola,soda gibi ikramların içine bu buzdan koyunca,çok hoş bir mentol ve limon aroması veriyor.

a.s.Evet çok iyi oluyor bende tavuk suyu ve et suyunu buz kalıplarına döküp donduruyorum çorbalara 3-4 küp atıyorum.Ayrıca yazın domatesin bol olduğu zaman domatesi rendeleyip kalıplara döküp donduruyorum yemeklere soslara çok iyi oluyor.a.s.

evet güzel fikir .dolabın buzluk kısmı bende pek boş olmuyor ama yinede yapmaya değer sağol bilgilerin için..mantı, yaprak sarma börek tatlı ne bulursam buzluğa koyarım acil misafir gelince hazır oluyor.

ben bunu uzun zamandır yapıyorum..
hatta yaz sonu domateslerımı de buz kalıplarına rendelıyorum ve corbalarda kullanıyorum:icecream:

Duymuştum ama denememiştim Ayşemim.Çünkü bizde tavuğun suyu hemen önden çorba olarak sunuluyor!........

kasapta alınacak kemikleri kaynatıp suyunu buz kalıplarına dökersekte yemekler için güzel bir tatlandırıcı olur. hem daha ekonomik.

Hazır tabletleri kullanmaktansa ev yapımı doğal etsuyu tabletleri güzel fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…