Dogalgaz faturasi

artık ac kapa yapinca fatura daha az gelcekmis gibi geliyo bana ya aslinda bunun bana bir faydasi olmaz çalışmıyorum butun gun evdeyim evde calismayan birinin olmasi her bakimdan zarar herhalde:KK45::KK48:
Aç kapa yap. Dışarı çıkıp 3 4 saat gelmeyeceksen bile kapat.
Mutdağı kapat valla 3 petek yansın diyorlarda gece mutfağı kapatıp 2 ye düşürüyorum.bu ay 77 geldi ama artık 200 bulur senin şmdiden böyle geldiyse ocak şubat mart öok daha fazla gelir.
Aç kaa ile 100 tl değişti faturam diyebilirim hatta ev güneş gördüğünde kapat. 2 3 saat fayda eder.

Aç kapa yap. Dışarı çıkıp 3 4 saat gelmeyeceksen bile kapat.
Mutdağı kapat valla 3 petek yansın diyorlarda gece mutfağı kapatıp 2 ye düşürüyorum.bu ay 77 geldi ama artık 200 bulur senin şmdiden böyle geldiyse ocak şubat mart öok daha fazla gelir.
Aç kaa ile 100 tl değişti faturam diyebilirim hatta ev güneş gördüğünde kapat. 2 3 saat fayda eder.
77 çok iyi gelmiş ya. Gerçi geçen ay benim de 86 filandı. Bu ay hiç söndürmedim diyebilirim. Ev 3+1 sadece bir boş odam yanmıyor. Yarından itibaren salonu da iptal etmeyi düşünüyorum 2 petek var. Oturma odasına geçicem.

77 çok iyi gelmiş ya. Gerçi geçen ay benim de 86 filandı. Bu ay hiç söndürmedim diyebilirim. Ev 3+1 sadece bir boş odam yanmıyor. Yarından itibaren salonu da iptal etmeyi düşünüyorum 2 petek var. Oturma odasına geçicem.
Canım havalar güzel gitti burda. Soğuk şimdi bastırdı. Valla t.dağ diyip geçmemek lazım soğuk yaptımı fena oluyor izmit daha ılıman kalır buraya göre.en yüksek faturamı ocak şubat ayında görüyorum geçen yıl 240 geldi
2 oda 1 salon evim salonda çşft petek var ama misafir gelince açarım kışın iptal orası. Mutfak ve çocuk odası( oturma odası gibi kullanıyoruz oğlum odamızda yatıyor) karşılıklı kapılar hep açık güzel ısınıt 40 ta. Yatak odası yan cephe boş soğuk oluyor 50 yi görmeden ısınmaz gece yatmadan 1 saat 50 derece yapıp yatarken 40 a alıyorum. Gün içinde dışarı çıkacaksam ilk işimde yatakodası peteğini kapatmak oluyor. Evdeysem oğlum girip çıkar kapatmam. Birde banyoda havlupan var bişiy yakmaz diyorlar ama illa ki etkiliyordur bir kere kapatayım dedim banyoya adım atılmafı hç ellemiyorum.
Gün içinde güneş çıktımı gübey cephe 2 oda güzel ısınıyor. Hemen kaparım.dışarı çıkacaksamda kaparım.
Çalışırken kapama dediler kapatmadım kaç yıl evvel 300 küsür ödedim. Sonra gep işe giderken kapadım akşam 6 da evdeydim o zaman yakıyordum 150 170 geliyordu

Canım havalar güzel gitti burda. Soğuk şimdi bastırdı. Valla t.dağ diyip geçmemek lazım soğuk yaptımı fena oluyor izmit daha ılıman kalır buraya göre.en yüksek faturamı ocak şubat ayında görüyorum geçen yıl 240 geldi
2 oda 1 salon evim salonda çşft petek var ama misafir gelince açarım kışın iptal orası. Mutfak ve çocuk odası( oturma odası gibi kullanıyoruz oğlum odamızda yatıyor) karşılıklı kapılar hep açık güzel ısınıt 40 ta. Yatak odası yan cephe boş soğuk oluyor 50 yi görmeden ısınmaz gece yatmadan 1 saat 50 derece yapıp yatarken 40 a alıyorum. Gün içinde dışarı çıkacaksam ilk işimde yatakodası peteğini kapatmak oluyor. Evdeysem oğlum girip çıkar kapatmam. Birde banyoda havlupan var bişiy yakmaz diyorlar ama illa ki etkiliyordur bir kere kapatayım dedim banyoya adım atılmafı hç ellemiyorum.
Gün içinde güneş çıktımı gübey cephe 2 oda güzel ısınıyor. Hemen kaparım.dışarı çıkacaksamda kaparım.
Çalışırken kapama dediler kapatmadım kaç yıl evvel 300 küsür ödedim. Sonra gep işe giderken kapadım akşam 6 da evdeydim o zaman yakıyordum 150 170 geliyordu
Ben biraz yakıyorum galiba kuzu. Evde rahat dolaşmak istiyorum ondan. Yoksa söndürebilirim ama aman 2 3 gelsin napim diyorum artık. Yoksa burda havalar gerçekten çok güzeldi. Bir ayda 10 gün soğuk anca yapmıştır yani. Bide elektrikli sobam var oturunca üşüme gelirse onun önüne de yatıyorum biraz :) kedi miyim neyim ben acabaaa :))

Arkadaslar merhaba. Bu yil ilk defa dogalgazli bir evde oturuyoruz ay boyunca 40 derecede calistirdik bi oturma odasi mutfak ve yatak odasi yandi evim 1+1 ama mutfak ayri ve odalar genis toplam 70 metrekare. Havalar malum daha cok sogumadi 40 derece yeter dedik bu ay 285 lira dogalgaz faturasi geldi cok gibi sanki bir de kar kış olsa kimbilir ne kadar gelcek acaba ben bilmedigim icin mi fatura bana cok geldi anlamadim sizde de cok mu sizin nasil ve dogalgaz faturasını dusurmek icin yaptığınız seyler var mi
40 derece ev içi sıcaklığımı kombi mi

Merhaba :)
Bende Tekirdağdayım. Ama çok soğuk buralar, bu ay bana 225 tl fatura geldi.
Bu aydan itibaren 300 den aşağı gelmez.
Müstakil ev bizim. Onun da etkisi bir hayli büyük.

evet tavan genis malesef kullanim alani 70 metrekare toplamda 5 petek var
dış cephe de tavan derinliği kadar etkiliyor. kombiye yakın petek açık kalırsa o da tesisata giden suyun çabuk ısınmasını sağlayıp ekonomik açıdan katkı oluyor önceden mutfak peteğini kapatırdım. şimdi kapatmıyorum.peteklerin yukarı çıkan deliklerine yön veren plastik başlık gibi bir şeyler satılıyordu.kendim kullanmadığım için iyidir kötüdür diyemem. ev size aitse. peteğin arkasına şu sobanın duvar yanında duvara zarar vermesin diye alüminyum plaka gibi bir şey kullanılıyor ondan her peteğin arkasına sabitlenirse en azından dış cephe yapılmamış duvarın ordan ısının uçması önlenebilir. fakat bunun için bir girişimde bulunamadım.evimin tek balkonu kuzeye bakıyor. ona da kafelerde cam gibi görünen branda şeklinde bir şeyler yapmak istiyorum.ne yazıkki parayı geçtim yapıcı destek veren kocam yok.he yaparız diyor. daha kırık tuvalet kapağı çıkaramadı leş gibi kokuyor.tuvalet ev eski lağım sistemide müzelik her türlü temizlik hep geçici çözüm tuvalet kapağı ile kapatılmadıkça.

Ben biraz yakıyorum galiba kuzu. Evde rahat dolaşmak istiyorum ondan. Yoksa söndürebilirim ama aman 2 3 gelsin napim diyorum artık. Yoksa burda havalar gerçekten çok güzeldi. Bir ayda 10 gün soğuk anca yapmıştır yani. Bide elektrikli sobam var oturunca üşüme gelirse onun önüne de yatıyorum biraz :) kedi miyim neyim ben acabaaa :))
Hemşerim üşümüyotuz öyle evin içinde.
Hurka falan giymiyoruz oğluma giydiriyorum sadece.
Ama bu ay dahil böyle rahat olmaz yani yanınca gelir. 15 günde 70 yapmışız 150 170 arası bekliyorum. Bugün hava güxel mesela ev sıcak dışarı çıkmam lazım kapatıp gidicrm kafadan 5 saat tasarrufum var

Merhaba :)
Bende Tekirdağdayım. Ama çok soğuk buralar, bu ay bana 225 tl fatura geldi.
Bu aydan itibaren 300 den aşağı gelmez.
Müstakil ev bizim. Onun da etkisi bir hayli büyük.
Komşu çıkmayalım canım yoksa seninle.
Çevremde de müstakil ev çok var.
Balkanlardan yiyoruz canım biz soğuğu.
Bizimde yalıtım bazı yerlrre yapılmış bazı duvarlarda yok. Nasıl mantık bu anlamadım.

Hemşerim üşümüyotuz öyle evin içinde.
Hurka falan giymiyoruz oğluma giydiriyorum sadece.
Ama bu ay dahil böyle rahat olmaz yani yanınca gelir. 15 günde 70 yapmışız 150 170 arası bekliyorum. Bugün hava güxel mesela ev sıcak dışarı çıkmam lazım kapatıp gidicrm kafadan 5 saat tasarrufum var

Komşu çıkmayalım canım yoksa seninle.
Çevremde de müstakil ev çok var.
Balkanlardan yiyoruz canım biz soğuğu.
Bizimde yalıtım bazı yerlrre yapılmış bazı duvarlarda yok. Nasıl mantık bu anlamadım.
Çıkabiliriz de belki :)
Tekirdağ ilçesindeyim ben.
Sen Tekirdağ merkez sanırım?

Mutfakta Yok ki :) mutfak salon bir bizim
Yemek yaparken falan ısınıyor zaten

Bence siZin evin altı yanı boş diye çok yakmanız gerekiyor
Kalorifer peteklerini kısın derim sürekli yanacaksa
Evde olmayacağınız saatler uzun ise yani 8 saat evde yoksanız kapatın
Kapatmayın diyolar ama bence fark ediyor kapatmak
Bir de gece yatmadan önce kombinin ısısını düşürün
Zaten sıcakta uyumak sağlıklı bişey değil
Örtünüp uyuyoruz hem gerek yok çok sıcak olmasına
Katılıyorum kapatmayın düşük ısıda çalışsın düşük geliyor diyorlar ama bence daha yüksek geliyor bütün peteklerin çalışması,açıp kapatma ve hepsini yakmayınca bence daha düşük geliyor.

Back
X