Doğdugun degıl doydugun yer derler. Sizce kızlar ??

elfos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
521
679
103
kızlar merhaba ; Cok uzun aslında ama bıraz kısaltmya calısıcam sızın ıcın .
1 senelık evlıyım. cok sukur mutlu huzurlu bır yuvam var. Henuz evımız yok kucucuk 65 m2 bir evde ayda 1000 tl kıra oduyoruz . eşimde bende calısıyoruz. yaklasık 3500 tl gelırımız var. evlendıgımız gunden bu gune kadar hep borc odedık . beyaz esya borcu - mobılya borcu - perde - halı vs... esımın aılesı gram yardımda bulunmadıkları gibi bırde bu evı haberım yokken sırf kendı arka sokakları dıye tutmuslardı . mecburen oturmak zorunda kaldık. tabıkı onlara guvenerek evlenmedım bu adamla ama varken de evladına yardım etmemesı tuhaf bır durum.. Ama ne demısler Kimseden yardım bekleme.Evlilik iki kişilik. Neyse ev almak ıstyrz borclarımızn bıtmesıne 2 ay kaldı . kendımızı toparlayıp evın tamamına kredı cıkarmak ıstyrz. esımın dayısı emlakcı . ayarlarım dert etmeyın dedi. ayarlar akraabamızada aynı seyı yaptı cunku .
ama soyle bır durum varkı bız ıstanbuldan ev alırsak odemeler bızı cok zorlucak . ee almak ıcın pesınat yapsak o da seneler surucek .bos yere kıra odemek zorunda kalıcam. ki zaten bakınca bi adam akıllı ev 250 tl den baslıyor.. 1 senede kiraya 12 mılyar vermısım . bir sene daha vermek yerıne cerkezkoye tasınmayı dusunduk . evler cok uygun yasam da oyle. her yer iş sahası fabrıkalar . bir işe girsek 3000 tl gelırımız olur 2000 tl ödememız olsa 1000 tl ile geçinirim tutumlu bırıyım . esımde oyle.zaten 3 sene snra sadece 1400 e dusucek o kredı daha da rahata ererız dıyorum .
hem herkesten uzak guzel bır hayatımız olur dıyoruz. Malumm yanımızda olsalarda bır ıse yaramıyorlar.. en azından kira ödemek yerıne ev sahıbı oluruz dıyoruz. sizce yapabılır mıyız ?
Hakkınızı helal edın gozlerınızı yormus olabılırımm :))))

Canım benim çok güzel düşünüyosun da bu işin hastalığı var, işsizliği var, kriz dönemi var. Benim birikmiş param olmasına rağmen cesaret edip de kredi çekemiyorum ve çekeceğim miktar 30 bilemedin 40 bin. İşine çomak sokmak gibi olmasın da kenarda bi para bırakmadan girişme bence.

iş bulabilecekmisiniz peki
Birde ev parasının hepsini kredi çekmek büyük cesaret

Eğer iş bulabilecekseniz mantıklı bir yaklaşım.
Önce iş ayarlayarak daha sonrasında bu şekilde plan yapmanız daha mantıklı olacaktır.
Tavsiyem iyi araştırmanız.
hakkınızda hayırlısı olsun.

bende doğu-batı arası iki il düşündüm Allah iyiliğinizi versin. artık şehiriçi ya da ilçe ulaşımları çok kolay. kafanıza hangisi uyuyorsa onu yapın. yalnız 1000 lira az gibi duruyor. faturalar mutfak hastane olası bir durum için. krediyi biraz daha düşük tutma şansınız olsa iyi olur.

1 senelık evlıyım. cok sukur mutlu huzurlu bır yuvam var. Henuz evımız yok kucucuk 65 m2 bir evde ayda 1000 tl kıra oduyoruz . eşimde bende calısıyoruz. yaklasık 3500 tl gelırımız var. evlendıgımız gunden bu gune kadar hep borc odedık . beyaz esya borcu - mobılya borcu - perde - halı vs... esımın aılesı gram yardımda bulunmadıkları gibi bırde bu evı haberım yokken sırf kendı arka sokakları dıye tutmuslardı . mecburen oturmak zorunda kaldık. tabıkı onlara guvenerek evlenmedım bu adamla ama varken de evladına yardım etmemesı tuhaf bır durum.. Ama ne demısler Kimseden yardım bekleme.Evlilik iki kişilik. Neyse ev almak ıstyrz borclarımızn bıtmesıne 2 ay kaldı . kendımızı toparlayıp evın tamamına kredı cıkarmak ıstyrz. esımın dayısı emlakcı . ayarlarım dert etmeyın dedi. ayarlar akraabamızada aynı seyı yaptı cunku .
ama soyle bır durum varkı bız ıstanbuldan ev alırsak odemeler bızı cok zorlucak . ee almak ıcın pesınat yapsak o da seneler surucek .bos yere kıra odemek zorunda kalıcam. ki zaten bakınca bi adam akıllı ev 250 tl den baslıyor.. 1 senede kiraya 12 mılyar vermısım . bir sene daha vermek yerıne cerkezkoye tasınmayı dusunduk . evler cok uygun yasam da oyle. her yer iş sahası fabrıkalar . bir işe girsek 3000 tl gelırımız olur 2000 tl ödememız olsa 1000 tl ile geçinirim tutumlu bırıyım . esımde oyle.zaten 3 sene snra sadece 1400 e dusucek o kredı daha da rahata ererız dıyorum .
hem herkesten uzak guzel bır hayatımız olur dıyoruz. Malumm yanımızda olsalarda bır ıse yaramıyorlar.. en azından kira ödemek yerıne ev sahıbı oluruz dıyoruz. sizce yapabılır mıyız ?

Çok akıllıca.

Tek dikkat etmeniz gereken nokta iş bulmadan diğer islerinizden ayrilmamaniz.

Gireceğiniz is yeri garanti olduktan sonra hiç durmayin :)

Kolaylıklar dilerim.

Her şey yolunda giderken evet mantıklı ama dünya hali.
Allah korusun Eşiniz ameliyat olsa, çocuk yapsanız vs durumlarda tek maaşa düşmeniz çok olası.
Bu durumda ne yapacaksınız?

Okurken mantikli da uygulamada o plani o kadar ucu ucuna tutturabilmek büyük cesaret işi. 1000 lirayla nasıl geçineceksiniz? Hiç mi ekstra çıkmıyor hayatınızda bizim her ay beklenmedik 1000 lira giderimiz var hatta bununla ilgili konum da var , mutlaka biri doğum yapar düğün yapar altın gider hastalığı var misafiri var var da var yani.

Çerkezköyü biliyorum geçinilebilinicek bir yerdir.Ayrıca dediğin gibi organize sanayi bölgesi ve sayısız fabrika var.Ancak bankalar ev kredisinin %75 yada %80'nini veriyor.Yani 100 bin TL'lik bir ev alacak olsanız elinizde en az 25 bin tl olması gerekiyor.Hayırlısı olsun canım.

Kesinlikle çok mantıklı düşünüyorsunuz ....

Yanlız şurayı kaçırmışım.. İşerinizden ayrılıp başka iş mi bulacaksınız ?
evet orada fabrıkalar varmıs cogunlukla esım oraya gırer bende bı fabrıkanın muhasebesıne veya bir ofıse ıse gırebılırım ınsallah tabıı

Mantıklı ve kulaga hoş geliyor.
Ama işinizden ayrılıpta yeni iş bulmanız zaman alırsa?
İş yerinizden alabiliceginiz tazminat varmı?
genel mudurume ev alacagımın konusunu acarsam tazmınat vermeyecek bırı degıl ınsallah konusucam bır ıs bulup. ıs ımkanı cok varmıs hayırlısı bakalım

bende doğu-batı arası iki il düşündüm Allah iyiliğinizi versin. artık şehiriçi ya da ilçe ulaşımları çok kolay. kafanıza hangisi uyuyorsa onu yapın. yalnız 1000 lira az gibi duruyor. faturalar mutfak hastane olası bir durum için. krediyi biraz daha düşük tutma şansınız olsa iyi olur.
odemelerını dusuk tutmaya calısıcaz dayısı sayesınde . ama kredıyı dusuk tutamıcam malesef. allah yardım eder ınsallah da yanılmam . cok tesekkur ederım :)

Okurken mantikli da uygulamada o plani o kadar ucu ucuna tutturabilmek büyük cesaret işi. 1000 lirayla nasıl geçineceksiniz? Hiç mi ekstra çıkmıyor hayatınızda bizim her ay beklenmedik 1000 lira giderimiz var hatta bununla ilgili konum da var , mutlaka biri doğum yapar düğün yapar altın gider hastalığı var misafiri var var da var yani.
Allah yardım eder tabıkı korkum var . en azından uc sene dısımı sıkarım . annem bana ev alacagın zaman 10 bın tl verıucem demıstı . sanırım o paraya hıc dokunmayıp bankada tutmayı mdusunuyorum acıl durumlar ıcın. rabbım yardımcım olacak ınsallah

şu an kulağa hoş geliyor ama bu kıtı kıtına olayı sizi gerer

ya da ne bileyim işsizlik her an olabilir yani

atıyorum apartmanı su bastı elektrik sistemi bozuldu, yıldırım düştü vs vs

yani 1000 lira yerim 2000 öderim her zaman olamayabilir

gidin bir işleri araştırın

kenarda da bir şeyler kalmalı en az bir yıllık kredi ödemesi kadar ki sıkışırsanız 6 ay sizi idare etsin

250 binlik eve kredi cekipte ayda 2000 ödeme ile kurtaramazsınız hem faturası yeme içmesi 1000 tl de yetmez...
biz 120000 kredi çektik 108 ay aylık ödeme 1865 tl...
peşinatımızda vardı ve sırf evı almakla iş bitmiyor , tapu masrafı abonelıkler, tasınma zart zurt en az 10000 de onlara ayırın siz..

bir söz var dereyi görmeden paçaları sıvamayın diye bence İstanbul gibi bir şehirde eşeğinizi sağlam kazığa bağlamadan bir şeye kalkışmayın ben bu parayla geçinirim demeyin hayatın size ne hazırladığını bilemezsiniz hep bir eliniz arkada dursun.

Back
X