doğmamış bebeğe ninni

bebeğim,

seni Rabbimin yanına gönderdiğimin ertesi ayı sen de kardeşin Turan'ı gönderdin.

O zaman bilmiyordum, meğer evladı günahsız (ergen olmadan) ölen anneler her ağladığında, yavrusu teselli etmek için yüzünü Rabbinden annesine dönermiş. Dünyaya geri gelmek istermiş annesi üzülmesin diye... Tasavvuf hocası anlattı bitanem.

sen de geri gelmek istedin mi yavrum?

bu şiiri gittiğin gün yazmıştım. o zaman dayanamamıştım. yeni cesaret ediyorum. biliyor musun, hala ezberimde... bazı geceler kardeşin uyuduğunda hala sana söylüyorum.

yüzünü görmeden aklıma düştün
kuşun kanadında dağlar mı aştın
deli rüzgarlarda yolun mu şaştın
yellere mi gittin balam gelmedin

Yusuf isen kuyulara sorayım
Yunus isen balıkları yarayım
Musa isen kıyılara varayım
sallara mı gittin balam gelmedin

gözümde yaş içime köz oldu yavrum
daha ömrün neydi az oldu yavrum
komşunun bebeği kız oldu yavrum
ellere mi gittin balam gelmedin

ninnin ağıt oldu nasıl dinlersin
özümden sakındım nere gidersin
bir gece korkmuştum ondan mı dersin
allara mı gittin balam gelmedin

kulağın yoktu ya azdinler misin
kimse anlamıyor, sen anlar mısın
sana "yok" diyorlar yalanlar mısın
fallara mı gittin balam gelmedin

beşiğin, beleğin hep kaldı yerde
kimden derman bulam açtığın derde
ya benim yavrumun mezarı nerde
sellere mi gittin balam gelmedin

yavrusunu "düşük" dedikleri illetle Rabbine gönderen, bir mezarı bile olmadan ağlayan annelere...

Canım ya, ne kadar güzel ifade etmişsin hislerini..Ben bebeğini kaybettiğini bilmiyordum..Allah, o yattıkça oğluna uzun ve sağlıklı bir ömür versin..
Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın..

Canım ya, ne kadar güzel ifade etmişsin hislerini..Ben bebeğini kaybettiğini bilmiyordum..Allah, o yattıkça oğluna uzun ve sağlıklı bir ömür versin..
Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın..

inşallah canım.. en zoru ne biliyor musun, kanamayla gitmeleri... mezarı bile yok.. kahroluyorum. minicikti daha... farkedemedim bile... kibrit kutusu kadar olsun yeri olaydı...

analık işte... Allah Turana ömür versin

offf yavrummmmmmm mezarsız kuzularrıımm içim yanıyor evlatlarımmm offfff

bende bikerecik sevincimden ağladım doktor köşesinde çöktüm oldugum yere hüngür hüngür agladım degerim 28di defaalrca yaptıgım o iğrenç testeki iğrenç 00ların yerinde 28 yazıyodu gelmişti elim karnımda oldum yere çöktüm ağladım bundan 2 sene önce şubattı aylardan ağladım ve uyudum kalktığımda içim kanadı ağladım diye onu işstemiyorum mu sandı çok istiyodum inanamadımda ağladım ben onu çok istiyodum hamileyim bile diyemedim ben kimseye diyemedim keşke uyumasaydımda tüm dünyaya duyursaydım eğer olsaydı bu ay 1 yaşında olcaktı anne baba derdi dimiben hiç hamileyim diyemedim

Cok güzelmiş
Ama aman dieyim mezarı olsun demeyin
İki düşük yasadım
3. Gebeliğim 37. Haftamda doğumda kaybettim
Kızımın mezarına her gidişimde ömrümden 10 sene gider
Evladını mezara gömmenin tarifi yok
Rabbim hepimizin kucaklarını doldursun
Allah beterinden korusun cok zor cok

gelin, mahvettin beni... benim ilk bebeğim de patolojiye gitmişti, sadece 8 haftalıktı ama o da benim içimde sızıdır daha... kimsenin sınavı evladıyla olmasın.

şu anda bebeğim nezle olmuş ayağımda yatıyor..gece boyu hiç uyumadı..zar zor nefes aldı..bol bol dua ettim..uyutmuyor,huzursuz diye yakındığım için kızdım kendime...sizin ninninizi okurkende yavruma baktım ve şükrettim.Allahım evlat acısı yaşatmasın kimseye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…