Doğru bir karar mı ayrılmak?

doranix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2023
11
4
1
Merhaba ben nişanlıyım bir senedir nişan günümden bir hün önce sabahlara kadar ağladım nişanlım başkalarının yanında beni küçümseyen bir şaka yaptığı için , şaka seven bir insan değilim ama o gün içime şüphe düştü . Zaten nişan nasıl olsun diye bir türlü karar vermemiştik ve onun isteği üzerine bizim evde olmuştu , nişanlım ile evlerimiz karşılıklı , ailesi çok rahat her gün bizdeler, esas önemlisi sürekli tartışıyoruz biz ben ona sürekli yapma diyorum o ise sürekli yapıyor , ağır bir üslubu var , söyleyiş tarzı üslubu , depremden sonra sürekli bağırmaya başladı tartışmalarda , daha önce bir tartışmada yüzük atmıştım , ona göre sürekli dikte eden bir insanım kendimden ödün vermiyormuşum . Bardağı taşıran son damla ise evlenince soy adımı değiştirmek istemiyorum dediğim için çıktı ve o zaman sözleşme yaparız demeye başladı ? Bu arada sıklıkla aile apartmanında oturmak istediğini söylüyor ben ise bir o kadar istemiyorum diyorum. Her neyse , ayrılmam gerekiyor gibi hissediyorum ama bu düşünce kaburgamı parçalıyor , napmalıyım ?

Ailem arkamda bize karşı saygısızlığı yok ama senin mutluluğun önemli diyorlar

Aileniz de bu işin olmayacağının farkında ama bizim kadar keskin konuşamazlar. Zira hanım kızlarımız aile evlenme kızım bu adam yanlış diyince tam tersine kızlarımız inada bindirip adama daha beter bağlanabiliyor.

O nedenle doğru yolu size dikte etmek yerine sizin görmenizi beklemeyi tercih etmişler.

Böyle bir adamla evlenirseniz sadece kaburgalarınız değil her yeriniz parçalanır. Kalp, gurur, öz güven... Listeyi istediğiniz gibi uzatabilirsiniz. Geç olmadan ayrılın, hiçbir şey kaybetmezsiniz, emin olun.
Kendimi so
Su an hala ayrilmamis olmana sasiriyorum 🫠
rgularken buluyorum kendimi , ben mi çok katıyım diye , hiç bir lehi bana sormadan almaz çiçeksiz bırakmaz gururla paylaşır beni instagramında , tabi artık emin olamıyorum bu bir güç gösterisi mi sevgi mi

Doğru karar.

Aile apartmanı kendi başına ayrılma sebebi bence.

Zira sizi bir birey olarak değil de kendi ailesine gelen bir eklenti olarak görme eğilimi var, soyadı/aile apartmanı/saygısız konuşmalar hep aynı noktayı işaret ediyor.

Körkütük aşık olmadan olmadan evlilik olur (bakınız görücü usülü) ama saygı olmadan evlilik olmaz bana göre. Saygı olmaması sevgiyi de söküp atıyor çünkü.
Depremden ailelerden uzak ev almıştı depremden sonra ailesinin yaşadığı ev eski diye (benimki de o sitede) satalım her iki evi bir yerde yapalım kendimizce diye düşünceye girdi , soyadı için ailemi saymıyorsun demeye başladı, iki farklı soy adı nasıl bir aile olunur demeye başladı , brni bencillik ve fedakarlık yapmamak ile suçluyor ?

Olmaz sizin iş. Aile evi sürekli konusulacacak konu değil. O teklif eder sen istersin ya da istemezsin konu kapanır. Her konuda baskı baskı yok yani.
Ailesi konuyu açınca ben isterim Doranix istemez diyor , her ortamda dile getiriyor, bi ablamız kaç yaşında insanlar daha iyi bir eve çıkmayı akıl edebilirler demişti bir keresinde ona , bilemiyorum maddi hiç bir konu da hayır demedi , özel günlerde çiçeğim hep geldi ama olmuyor annem ne zaman çıksanız eve suratın asık geliyorsun demeye başladı mizah anlayışı sadece beni değil ailemi de kırıyo, bazen ben mi melankolik acıyı seven bir insanım her şeyi sorun haline getiriyorum diye sorgulamaya başladım kendimi

Son düzenleme:
Ailesi konuyu açınca ben isterim Başak istemez diyor , her ortamda dile getiriyor, bi ablamız kaç yaşında insanlar daha iyi bir eve çıkmayı akıl edebilirler demişti bir keresinde ona , bilemiyorum maddi hiç bir konu da hayır demedi , özel günlerde çiçeğim hep geldi ama olmuyor annem ne zaman çıksanız eve suratın asık geliyorsun demeye başladı mizah anlayışı sadece beni değil ailemi de kırıyo, bazen ben mi melankolik acıyı seven bir insanım her şeyi sorun haline getiriyorum diye sorgulamaya başladım kendimi
Mesela ne gibi espriler yapıyor?

Her şeyi… mesela ben abime bize geldiğinizde şunu yaparız diye bişeyler anlatırken davet etmicez aman gelir böyle deme tarzı
Niye davet etmiyor musunuz abinizi? Ya bazı adamlar olur çok gevşek konusur"abi biz seni zaten davet etmeyeceğiz gibi" herkes bilir bunların gevşek gevşek konuştuğunu ya da sizi şu an kontrol etmek istiyor yapamıyor evlenince tamamen kontrol ederim diye düşünüyor?

Back
X